Πέμπτη, Ιανουαρίου 11

Στο 90' κρίθηκε το ντέρμπι της Ιθάκης... όταν ισοφάρισε η Πρόοδος 2-2 τον Οδυσσέα

Με το παιχνίδι στο Σταυρό, το μεγάλο τοπικό της Ιθάκης, σήμερα Πέμπτη 11/1/2024 το μεσημέρι, μεταξύ Οδυσσέα - Προόδου, έπεσε την αυλαία της 8ης εμβόλιμης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, με το τελευταίο του προγράμματος.

Ένα ντέρμπι γεμάτο αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και τις δύο ομάδες να τα μοιράζονται όλα, γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις, ενώ θα ολοκληρωθεί με γκολ στο 90' για το τελικό 2-2!

Σε γενικές γραμμές, στο "Ν. Ραυτόπουλος" παρακολουθήσαμε ένα καλό με αρκετή δύναμη ντέρμπι, με το τελικό αποτέλεσμα να θεωρείται δίκαιο, σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα.

Τα γκολ του αγώνα

Οι γηπεδούχοι, θα κλείσουν το πρώτο 45λεπτο μπροστά στο σκορ 1-0.

Συγκεκριμένα στο 8' ο Μωραΐτης θα πετύχει το πρώτο γκολ της ομάδας του, μετά από ωραία συνεργασία σε εκτέλεση φάουλ, εκτός περιοχής και αριστερά με τον Τσίρο και δυνατό σουτ, στην απέναντι γωνία του Γ. Τσιντήλα.

Οι δύο ομάδες θα αποσυρθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με τους γηπεδούχους, όπως προαναφέραμε, να έχουν το προβάδισμα στο σκορ 1-0.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 61' οι τυπικά φιλοξενούμενοι, θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και στο 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσάγκα.

Το πέναλτι υποδείχθηκε από τον διαιτητή κ. Β. Θωμά, σε χέρι του Τσίρου στην περιοχή.

Τα τελευταία λεπτά δικαιώνουν αυτό που κάνει το ποδόσφαιρο βασιλέα των σπορ και καθηλώνει μικρούς και μεγάλους εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με τα συναισθήματα και την αγωνία να εναλλάσσονται με ταχύτητα και από την μία στιγμή στην άλλη ή μετά τα πανηγύρια να έρχεται η απογοήτευση.

Η ομάδα του Σπ. Ζερβού, θα προηγηθεί στο 89' 2-1 με κοντινό σουτ Πιχλίνσκι, μετά από την εκτέλεση πλαγίου του Γ. Βασιλόπουλου και την αμυντική αδράνεια των τυπικά φιλοξενούμενων.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι, οι "κιτρινόμαυροι" θα ολοκλήρωναν το παιχνίδι με ένα ακόμη "χρυσό" τρίποντο, στη φετινή εξαιρετική παρουσία τους, ο έμπειρος σκόρερ της Προόδου, ο Χ. Ηλιόπουλος θα έχει άλλη άποψη και θα δώσει το σύνθημα για τα πανηγύρια, που θα ακολουθήσουν από τους συμπαίκτες του, για την ισοφάριση που θα πετύχει με τη σέντρα.

Ο Βλησμάς, μετά από ωραία προσπάθεια από αριστερά, θα βγάλει τη σέντρα, στην αντίπαλη περιοχή, οι αμυντικοί των γηπεδούχων δεν μπορούν να απομακρύνουν, η μπάλα τελικά θα φτάσει στον επιθετικό της Προόδου και ο τελευταίος με ένα καταπληκτικό σουτ, δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Πανταζόπουλο να αποσοβήσει την ισοφάριση. 

Ήταν ένα καταπληκτικό τέρμα από το Χάρη και φυσικά, πανηγυρίστηκε έξαλα στο "Ν. Ραυτόπουλος".

Να σημειώσουμε και το δοκάρι του Κώτση για τον Οδυσσέα στο 6' σε σουτ που επιχείρησε από τα όρια της περιοχής.

Έτσι, με αυτή την ισοπαλία, οι "κιτρινόμαυροι" της Βόρειας Ιθάκης, ναι μεν θα διατηρήσουν την 8η θέση της βαθμολογικής κατάταξης και τη διαφορά των +3 βαθμών από το σημερινό τους αντίπαλο, όμως θα χάσουν μέσα από τα χέρια τους, στο τέλος μια μεγάλη νίκη, με τον τρόπο που σας περιγράψαμε παραπάνω.

Αντίθετα, για τους φιλοξενούμενους, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού μπορεί να μην έφτασαν βαθμολογικά τον αντίπαλο τους, γλίτωσαν όμως τα χειρότερα, λόγω Χ. Ηλιόπουλου και μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι.

Πάντως και οι δύο ομάδες, στη συνέχεια θα χρειαστούν μεγάλη προσπάθεια και τύχη για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στη "μεγάλη" κατηγορία.

Να θυμίσουμε εδώ ότι, Οδυσσέας – Πρόοδος έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Κ. Κωνσταντέλλο και Χ. Τοτάκη.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.:(Σπ. Ζερβός), Πανταζόπουλος, Τσίρος, Μαλιακρίδας Μ., Φατούρος Φ. (46' Βασιλόπουλος Γ.), Πρεβεζιάνος, Προσαλέντης Π., Bisha (63' Πιχλίνσκι), Μωραΐτης, Κουτσουβέλης (46' Plepi), Προσαλέντης Ν, Κώτσης (85' Βασιλόπουλος Ι.).

Πρόοδος Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Τσιντήλας Γ., Τσιντήλας Τ., Πάτερης, Τζάκας, Μανωλόπουλος, Βλησμάς, Μπαντούνας, Ηλιόπουλος Χ., Ηλιόπουλος Β. (46' Sula), Χύκα, Μαγριπής.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγών

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

21

7

7

0

0

40 - 01

2.

Α.Ο. Σάμης

18

8

6

0

2

22 - 10

3.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

16

8

5

1

2

18 - 14

4.

Α.Ο. Διλινάτων

11

8

3

2

3

14 - 11

5.

Α.Ο. Εικοσιμίας

10

7

3

1

3

17 - 13

6.

Α.Ο. Πρόννων

09

8

2

3

3

08 - 10

7.

Π.Α.Ο. Εύγερος

09

8

2

3

3

09 - 12

8.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

07

7

2

1

4

04 - 14

9.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

04

7

1

1

5

13 - 28

10.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

03

8

1

0

7

06 - 38

         

Η επόμενη (9η) αγωνιστική
(Σαββατοκύριακο 13-14/1/2024)

α/α

Ομάδες

1.

Α.Ο. Εικοσιμίας - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.

3.

Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Σάμης

4.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

5

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Πρόννων

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου