Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14

Στον τελικό η Εικοσιμία απέναντι στον Παλληξουριακό με δεύτερη νίκη 3-2 επί της Σάμης

Σε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, συνέχεια εκείνου του Καραβόμυλου, στον 2ο ημιτελικό του τοπικού κυπέλλου, η Εικοσιμία θα πάρει δεύτερη νίκη στη σειρά από τη Σάμη με σκορ 3-2 και θα προκριθεί θριαμβευτικά στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, στη μεγάλη γιορτή του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου.

Ήταν ένας ακόμη σπουδαίος ημιτελικός, αντάξιος του ονόματος των δύο ομάδων, ο οποίος κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα που παρακολουθήσαμε καταπληκτικό ποδόσφαιρο με πλούσιο θέαμα, και τα πέντε περίφημα γκολ του 2ου ημιτελικού.

Ο κόσμος και σήμερα έδωσε εντυπωσιακό παρόν και σίγουρα έφυγε ευχαριστημένος από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου από όσα είδε, αναμένοντας να παρακολουθήσει στη συνέχεια, έναν αντάξιο τελικό μεταξύ της ομάδας της Λειβαθούς και του Παλληξουριακού.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, παρακολουθήσαμε ένα φοβερό, ανοικτό, επιθετικό, πρώτο 45λεπτο, την μπάλα πάνω κάτω από τις δύο ομάδες και 5 εντυπωσιακά τέρματα.
Στην επανάληψη, μπορεί να έπεσε λίγο ο ρυθμός και οι γηπεδούχοι να πατούσαν καλύτερα, όμως δεν έλειψε ούτε σε αυτό το σημείο η αγωνία, όπως και η μαχητικότητα των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων για το δεύτερο "εισιτήριο" του μεγάλου τελικού.

Σε γενικές γραμμές, η ομάδα από τη Λειβαθώ θα πάρει μία δίκαιη πρόκριση, απέναντι σε μία ομάδα που προσπάθησε πολύ και ανεξάρτητα, αν τα κατάφερε ή όχι, άρεσε και πολύ περισσότερο συνέβαλλε να χαρούμε δύο υπέροχα 90λεπτα σε Καραβόμυλο πριν μία εβδομάδα και σήμερα στο Αργοστόλι.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 11', οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 1-0.

Μετά από ωραία συνεργασία Ντ. Ντουκάι - Φίλιππα, ο τελευταίος θα μπει στην περιοχή, θα αποφύγει την έξοδο του Αλυσανδράτου και θα αφήσει την μπάλα στην άδεια εστία και στα δίχτυα, για ένα πολύ όμορφο γκολ.

Πολύ καλή η αντίδραση του Μεσολωρά στο επόμενο λεπτό, στο σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά του Δελαπόρτα, αφού θα πεταχτεί στην δεξιά του γωνία και θα διώξει τη μπάλα κόρνερ.

Στο 20' οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν πέναλτι σε χέρι του Βαλεντή στην περιοχή.

Εκτελεί ο Περιβολάρης εύστοχα, για την ισοφάριση και το 1-1.

Νέα εντυπωσιακή ενέργεια από δεξιά του Φίλλιππα στο 24', μετά την πάσα του Ντ. Ντουκάι, όταν μέσα από την περιοχή και δεξιά πλασάρει στην απέναντι γωνία του Αλυσανδράτου, για το νέο προβάδισμα των γηπεδούχων σε 2-1 και το δεύτερο προσωπικό του.

Καλή ευκαιρία και πάλι για τους "κυανόλευκους" στο 27', όταν ο Φίλιππας απέναντι από τον Αλυσανδράτο, δεν προλαβαίνει με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 39' όμως, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 3-1 με κοντινό πλασέ στην κίνηση στο β' δοκάρι του Ντ. Ντουκάι, μετά την πολύ ωραία σέντρα του Φίλιππα, που ήταν εντυπωσιακός σήμερα, ίσως ο κορυφαίος του ημιτελικού.

Μετά από δύο λεπτά και σε ένα φοβερό παιχνίδι που συνεχίζαμε να παρακολουθούμε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, οι φιλοξενούμενοι θα μειώσουν και πάλι με ένα νέο φοβερό γκολ.

Ο Α. Αμούργης από πολύ μακρυά, εκτελεί το φάουλ με πολύ φάλτσο με κατεύθυνση το δεξί "Γ" της εστίας του Μεσολωρά και τα δίχτυα, ο νεαρός τερματοφύλακας της Εικοσιμίας θα κάνει μεγάλη επέμβαση στο δεξί "Γ" της εστίας του, η μπάλα θα βρει στη συμβολή των δοκαριών και σε δεύτερο χρόνο ο Παππάς, από πολύ κοντά με πλασέ θα πετύχει το 3-2 και θα ξαναβάλει και πάλι στο παιχνίδι την ομάδα του.

Αυτό το 3-2 θα είναι το σκορ ενός φανταστικού πρώτου 45λεπτου.

Στο δεύτερο, ο ρυθμός έπεσε κάπως, όμως η αγωνία υπήρχε μέχρι το τέλος.

Σε αυτό το διάστημα, οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα, έφτιαξαν ευκαιρίες, είχαν δοκάρι και απειλούσαν περισσότερο την αντίπαλη εστία, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα.

Στο 50' ο Μπούσι θα απειλήσει με ένα μακρινό, δυνατό σουτ, όμως η μπάλα θα φύγει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Αλυσανδράτου.

Ο νεαρός τερματοφύλακας της Σάμης, που ήταν πάρα πολύ καλός σήμερα και δεν φέρει ευθύνη για κανένα γκολ, θα πραγματοποιήσει μεγάλη επέμβαση στο δυνατό σουτ του Ντ. Ντουκάι, έξω από την περιοχή, ενώ στη συνέχεια η μπάλα θα βρει στο δοκάρι και θα καταλήξει κόρνερ.

Νέα εντυπωσιακή απομάκρυνση της μπάλας από τον Αλυσανδράτο, στο τετ α τετ του με τον Καμπανό και το κοντινό πλασέ του, μετά την εξαιρετική κάθετη του Ντ. Ντουκάι.

Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 76', με τον Αλυσανδράτο και αυτή την φορά να λέει "όχι" στο μακρινό σουτ του Ηλιόπουλου, απομακρύνοντας την μπάλα από την αριστερή του γωνία, με ωραία επέμβαση σε κόρνερ.

Μέχρι την ολοκλήρωση του ημιτελικού, δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να καταγραφεί, η Εικοσιμία θα πανηγυρίσει τη συμμετοχή της στο μεγάλο τελικό, ενώ στην πλευρά της Σάμης υπήρχε μία μικρή απογοήτευση, από αυτή την εξέλιξη και τον αποκλεισμό της ομάδας από τον τελικό.

Όπως και να έχει, αξίζουν πολλά μπράβο στις δύο ομάδες, οι οποίες και στους σε ισάριθμους ημιτελικούς προσέφεραν φοβερό θέαμα στους πολυάριθμους φιλάθλους που τους παρακολούθησαν και για αυτό στο τέλος το θερμό χειροκρότημα τους, ήταν μία ένδειξη ανταμοιβής.

Όμως, δυστυχώς η μία ομάδα έπρεπε να περάσει στον τελικό και αυτή θεωρούμε δίκαια, η Εικοσιμία!

Τα συγχαρητήρια όμως επαναλαμβάνουμε, ανήκουν και στις δύο σπουδαίες ομάδες!

Οι "κυανόλευκοι" της Λειβαθούς, στον τελικό θα αναμετρηθούν με τον Παλληξουριακό.

Ένας τελικός που φέτος ευχόμαστε να είναι μία μεγάλη γιορτή και για αυτό η διοργανώτρια οφείλει να πάρει τα μέτρα της, γιατί αν συμβούν τα ίδια για τρίτη χρονιά, τότε κάτι δεν πάει καλά!!

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Στ. Πλαχούρα.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Λ. Κουμαριώτης – Π. Στεφανάτος), Μεσολωράς, Τζάκης, Πίρρα, Καμπανός, Ηλιόπουλος, Βαλεντής, Κονόμη (85' Κουμαριώτης), Bushi (66' Αραβαντινός), Ντουκάι Ντ. (78' Α. Ντουκάι), Φίλιππας (85' Κοσμετάτος), Μινέτος Ι. (46' Καραγιάννης).

Σάμη:(Σπ. Παπαδάτος), Αλυσανδράτος, Παππάς (46' Rexha), Καραγιαννάκης, Αμούργης Α. (76' Νικολοβιένης Θ.), Μετάι, Κλαουδάτος (69' Αλυσανδράτος Α.), Περιβολάρης, Δελαπόρτας, Μωραΐτης Κ. (λ.τ. 30' Τρίφι Μαρ.), Τουλάτος, Ζησιμάτος.

Αργότερα μεγάλο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου