Παρασκευή, Ιουλίου 19

Ευρωπαϊκό Κ18: Τεράστια επιτυχία ο Χ. Αλιβιζάτος στον τελικό του ύψους με άλμα 2,03

Με το ύψος των Ανδρών άνοιξε το απογευματινό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας.

Ο Χαράλαμπος Αλιβιζάτος έκανε τον αγώνα που έπρεπε και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος με άλμα στα 2,03 μέτρα.

Ο αθλητής του Νίκου Μεταξά πέρασε με την πρώτη το 1,86 μ., χρειάστηκε δύο προσπάθειες στα 1,91 μ. και ένα άλμα στα 1,94 μ. και 1,97 μ., ξεπέρασε με την τρίτη τα 2,00 μ. και με την δεύτερη τα 2,03 μ., ύψος που του χάρισε την πρόκριση. 

Ο αθλητής, που πέρασε ως 11ος, στη συνέχεια απέτυχε στα 2,05 μέτρα.

"Ερχόμενος εδώ ο στόχος μου ήταν να μπω στον τελικό. Αγχώθηκα λίγο είναι η αλήθεια και έκανα αρκετά άκυρα. Τελικά όλα πήγαν καλά και ο στόχος επιτεύχθηκε. Στον τελικό θα διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό", είπε ο αθλητής.

Κοντά στην πρόκριση στον τελικό βρέθηκε και ο Γιάννης Τσορλιανός, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 2,03 μέτρα. Ο αθλητής του Νίκου Μαλακούδη πέρασε με την πρώτη το 1,86 μ., 191 μ., 194 μ., 1,97 μ. και 2,00 μ. και στη συνέχεια απέτυχε στα 2,03 μέτρα.

Ενώ ξεκίνησα πολύ καλά στο 2,03 μ. ένιωθα βαρύς. Αν είχα περάσει αυτό το ύψος λογικά θα ήμουν τελικό, καθώς δεν είχα χαμένες προσπάθειες στα χαμηλότερα ύψη. Η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν πολύ καλή και είχα την υποστήριξη και του Λάμπρου Παπακώστα. Θέλω να κλείσω τη σεζόν με μια καλή παρουσία στο Πανελλήνιο Κ20”, είπε ο Τσορλιανός.

Οι δύο αθλητές είχαν κοντά τους και τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα, Λάμπρο Παπακώστα, που παρακολούθησε τον αγώνα τους και τους εμψύχωνε.

Συγχαρτήρια στα δύο παιδιά, ιδιαίτερα στον Χάρη και τον προπονητή του Νίκο Μεταξά, για την πρόκριση του στο μεγάλο τελικό με την ευχή να "πετάξει" όσο πιο ψηλά γίνεται!

Μπράβο σε όλους!

(Φώτο:ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Πηγή:Segas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου