Κυριακή, Ιανουαρίου 19

Παιχνίδι απαγορευμένο σε "καρδιακούς" στις Κεραμειές και στο τοπικό ντέρμπι


Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  0-1
                        
Στο 89' γλίτωσε την "γκέλα" η Εικοσιμία
Ήταν τελικά ένα σπουδαίο τοπικό ντέρμπι το παιχνίδι ανάμεσα στα Φωκάτα και την Εικοσιμία στην κοινή τους έδρα τις Κεραμειές.
Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό ενώ το πάθος και τα νεύρα κυριαρχούσαν σε αυτό με αποτέλεσμα το θέαμα να μην είναι καλό.
Η Εικοσιμία από την αρχή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι ήταν καλύτερη των αντιπάλων της και είχε την κατοχή. Τα Φωκάτα από την άλλη παρά τις μεγάλες τους ελλείψεις (8 απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών) μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να παλέψουν για το καλύτερο, με ηγέτη τον Μάκη Δίλαλο που κράταγε με τις αποκρούσεις του την ομάδα των Φωκάτων στο παιχνίδι και τα κατάφεραν μέχρι ενός σημείου και για 89’ όταν ο επανακάμψας Γ. Μινέτος θα ξαναπάρει το «όπλο» του και θα καθαρίσει για την ομάδα του ένα παιχνίδι που φαινόταν να πηγαίνει στην «λευκή» ισοπαλία.
Φάσεις και γκολ
Ο Χρηστάτος στο 12΄θα πασάρει στον Κονόμη μέσα στην περιοχή το σουτ του οποίου θα μπλοκάρει ο Δίλαλος. 
Στο 14’ η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου θα κερδίσει πέναλτι όταν ο Αντωνίου θα σταματήσει την μπάλα με το χέρι στην σέντρα του Μπλιάμπτη. Ο Καραίσκος που ανέλαβε την εκτέλεση δεν θα καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αφού ο Δίλαλος θα πέσει στην γωνία του και θα διώξει την μπάλα.
Διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους στο 21’ όταν ο Χρηστάτος θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Δίλαλου με το γκολ να ακυρώνεται για φάουλ του Κονόμη στον τερματοφύλακα των Φωκάτων.
Στο 33’ ο Δίλαλος αποκρούει το σουτ του Χρηστάτου, ο Αλεξανδράτος μέσα στην περιοχή και στην επαναφορά της μπάλας με γυριστό δεν θα καταφέρει να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων που αποκρούει και πάλι.
Ωστόσο τα Φωκάτα προς το τέλος θα χάσουν δυο καλές ευκαιρίες να περάσουν μπροστά στο σκορ με τον Ντουκάι πρώτα στο 35’ όταν το σουτ που επιχειρεί διώχνει με γροθιές ο Καραίσκος και αργότερα στο 39' όταν με μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ θα στείλει την μπάλα να περάσει πάνω από τα δοκάρια.
Έτσι χωρίς σκορ οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια.
Άτυχη θα σταθεί στο 52’ η Εικοσιμία αφού ο Γερασιμάτος μετά από ωραία ατομική ενέργεια και σουτ θα δει την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι του Δίλαλου.
Ο Αλεξανδράτος στο 61’ αστοχεί από πολύ καλή θέση στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.
Στο 85’ ακυρώνεται νέο γκολ για τους φιλοξενούμενους σαν οφσάιντ ύστερα από την κεφαλιά του Χ. Μινέτου.
Τελικά ο Γ. Μινέτος είναι αυτός που θα λύσει τον «γόρδιο δεσμό» για την ομάδα του όταν θα εκμεταλλευτεί το διώξιμο του Αντωνίου θα μπει στην περιοχή και θα πλασάρει ψηλοκρεμαστά τον Δίλαλο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας έτσι το 0-1 «λυτρώνοντας» την ομάδα του και μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους συμπαίκτες του.
Μια φάση στο 90+5 παραλίγο να τινάξει το ντέρμπι στον αέρα. Συγκεκριμένα ο Κόμητας θα φύγει στην επίθεση και σε μια οριακή θέση ανατρέπεται από τους αμυντικούς της Εικοσιμίας. Όλοι οι ποδοσφαιριστές και ο πάγκος των Φωκάτων ζητούσαν επίμονα πέναλτι, κάτι που δεν συμφώνησε ο διαιτητής κ. Κομητόπουλος ο οποίος είδε την παράβαση στη γραμμή της μεγάλης περιοχής και υπέδειξε φάουλ. Και σαν να μην έφθανε αυτό τα Φωκάτα θα μείνουν με δέκα για τη συνέχεια και το υπόλοιπο του αγώνα αφού αποβάλλεται ο «παθών» με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.
Μετά από αυτή την διακοπή το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά για να λήξει στο 90+10!! με τους γηπεδούχους να θεωρούν ότι αδικήθηκαν στην συγκεκριμένη φάση και τους φιλοξενούμενους με την χαρά της νίκης και των τριών βαθμών.
Διαιτητής: Ο κ. Παν. Κομητόπουλος με βοηθούς τους Μουζακίτη Β. και Αντωνάτο Γ.
Φωκάτα: (Μιχ. Αθηναίος), Δίλαλος, Ξαξίρης (83’ Αυγουστάτος), Σέρρας Π. (73’ Σέρρας Μ.), Αντωνίου, Μπουγάς, Ντουκάι, Σαρλάνης, Φραντζής, Κόμητας, Γαλιατσάτος, Αθηναίος.
Εικοσιμία: (Δημ. Ζησιμάτος), Καραϊσκος, Κουμαριώτης, Μινέτος Χρ., Αλεξανδράτος (92’ Κόρμαλης), Φωκάς, Μπλιάμπτης (79’ Παππάς), Κονόμη, Τσιγαρίδας, Χρηστάτος (58’ Μινέτος Γ.), Γερασιμάτος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου