Κυριακή, Φεβρουαρίου 1

Δύσκολο αλλά σημαντικό τρίποντο για την Α.Ε.Κ. 2-1 τον Παλληξουριακό


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  2-1
                             
Ζορίστηκε πολύ η πρωταθλήτρια για να κάμψει την αντίσταση του Παλληξουριακού
Με το παιχνίδι Α.Ε. Κεφαλονιάς-Παλληξουριακού ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική τους πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας και τους «κιτρινόμαυρους να παίρνουν μια δύσκολη αλλά πολύ σπουδαία νίκη από έναν πολύ καλό Παλληξουριακό.
Οι γηπεδούχοι και σε αυτό το παιχνίδι παρατάχθηκαν και πάλι με «δέκα» στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το 75’ που τελικά πέρασε ο μικρός της ομάδας στο παιχνίδι.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο και ισορροπημένο με τους φιλοξενούμενους πολύ δυνατούς να παίζουν με πάθος και παραλίγο να κάνουν την «ζημιά» στους γηπεδούχους.
Σημαντικό ρόλο για την ήττα της ομάδας του Π. Μαρκέτου έπαιξε και η αντικατάσταση λόγω τραυματισμού του «μυαλού» της ομάδας του Δημ. Γαλανού χάνοντας πολύ έτσι στο κεντρικό άξονα.
Φάσεις και γκολ
Γκοοοοοολ 1-0 για τους γηπεδούχους με τον Κρούτη να ξεσκονίζει το μπλοκάκι του και να ανοίγει λογαριασμό στο σκοράρισμα στη νέα του θητεία στην Α.Ε.Κ..
Στην πρώτη καλή φάση τους στον αγώνα και συγκεκριμένα στο 12’ οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ. Ο Κρούτη θα πιάσει ένα μακρινό σουτ, ο Μοσχόπουλο δείχνει να αιφνιδιάζεται και έτσι η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του.
Στο 13’ μια σέντρα σουτ από δεξιά του Λαδά θα αναγκάσει τον Τσιαουντέλιο σε πολύ καλή απόκρουση στο δεύτερο δοκάρι διώχνοντας δύσκολα την μπάλα πλάγια.

Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 36’ όταν ο Σπ. Μαρκάτος μετά την κάθετη του Μαυροειδή θα βρεθεί απέναντι από τον Τσιαουντέλιο αλλά θα χάσει το κοντρόλ και μαζί την ευκαιρία να ισοφαρίσει για την ομάδα του.
Γκοοοοοοολ και 1-1 για τους φιλοξενούμενους
Στο 39’ μετά από ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Σωκρ. Μαρκάτου, η μπάλα θα σκάσει στο έδαφος μπροστά από τον Τσιαουντέλιο και στην συνέχεια θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά της ο Παπαδάτος με κεφαλιά θα την στείλει στην άδεια εστία ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 41’ ο Κουμαριώτης επιχειρεί μακρινό δυνατό σουτ με τον Μοσχόπουλο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια μπροστά από τον Εμιλιάνο.
Έτσι με ισόπαλο 1-1 το σκορ οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στο 57’ ο Μπαζάρογλου μετά από εκτέλεση φάουλ θα αναγκάσει τον Μοσχόπουλο να πέσει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει με δυσκολία την μπάλα που θα φτάσει στον Φωκά μόνο που αυτός δεν προλαβαίνει στο σουτ με αποτέλεσμα να καταλήξει άουτ.
Πολύ μεγάλη φάση στο 62’ για τους φιλοξενούμενους, ο Σπ. Μαρκάτος με κάθετη πάσα θα βρει στην περιοχή αμαρκάριστο τον Παπαδάτο απένατι από τον Τσιαουντέλιο, αυτός θα κάνει το πλασέ, αλλά ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Κ. διώχνει εντυπωσιακά, στη συνέχεια η μπάλα θα φτάσει στον Σπ. Μαρκάτο που με γυριστό σουτ θα στείλει την μπάλα στα χέρια του πορτιέρο των γηπεδούχων.
Γκοοοοοοολ και 2-1 από το μόνιμο σκόρερ της
Ο Κουμαριώτης στο 72’ θα βρει με ωραία κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων τον Εμιλιάνο αυτός θα προχωρήσει και με ωραίο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μοσχόπουλου δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 75’ ο Γ. Τόγιας θα ρίξει στο παιχνίδι τον νεαρό Καλογηρά δίνοντας πλέον στην ομάδα του την αριθμητική ισορροπία που έλειπε.
Στο 76’ ο Βολνίσκι θα χάσει την ευκαιρία να ισοφαρίσει για την ομάδα του αφού δεν προλαβαίνει την μπάλα στο φάουλ του Σπ. Μαρκάτου στο πρώτο δοκάρι.
Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο και έτσι οι γηπεδούχοι θα πάρουν μια σημαντική νίκη και θα συνεχίσουν το κυνήγι των πρωτοπόρων.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Χ. Αβάζαρο και Κ. Κιόση.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.: (Γ. Τόγιας), Τσιαουντέλιο, Στεφανάτος (67' Κόμητας), Φωκάς, Χασάι (84' Σπανός), Λαμπρόπουλος, Κρούτη, Ζαμπαύτης, Μπαζάρογλου (93' Δρόσος), Εμιλιάνο, Κουμαριώτης, Καλογηράς. 
Παλληξουριακός: (Π. Μαρκέτος), Μοσχόπουλος, Λαδάς, Μαυροειδής, Λούλουδας, Μαρκάτος Σωκ., Μαρκάτος Σπ., Βολνίσκι (79' Εμπράτι), Γαλανός (22’ λ.τ. Παπαδάτος), Αντωνάτος Κ., Παπαϊωάννου (61' Καμινάρης), Ζερβός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου