Κυριακή, Φεβρουαρίου 1

Νίκησαν τα προβλήματα και τον Πυλαριακό οι Θιακοί της Προόδου 2-0


Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ.  0-2
                               
Στην 5η θέση η Πρόοδος εντυπωσιακό πέρασμα από το Δ.Α.Κ.
Προβληματισμός για την τύχη του Πυλαριακού μετά τη νέα ήττα
Σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, που έγινε σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η Πρόοδος πιστοποιώντας την ανοδική της πορεία, αν και παρατάχθηκε με «δέκα» από την έναρξη του παιχνιδιού και χωρίς άλλες επιλογές στον πάγκο της πήρε μια σπουδαία νίκη από τον Πυλαριακό για τον οποίο πλέον αρχίζει να σφίγγει η θηλιά γύρω από τον «λαιμό» του, δυσκολεύοντας παράλληλα τον στόχο της παραμονής του στην κατηγορία.
Στο πρώτο 15λεπτο οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι φυσιολογικό μιας και οι φιλοξενούμενοι ήξεραν ότι εκτός από έναν καλό αντίπαλο είχαν να αντιμετωπίσουν και να βρουν λύσεις στο αριθμητικό τους μειονέκτημα.
Στη συνέχεια επήλθε αγωνιστική ισορροπία και οι Θιακοί αρκετά επικίνδυνοι, εκμεταλλευόμενοι τον εκνευρισμό των αντιπάλων τους έβγαιναν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις με τον ταχύτατο Κιοράι αλλά και τον Αρταβάνη.
Ωστόσο οι του Πυλαριακού διαμαρτύρονται για την ακύρωση ενός γκολ ή μάλλον αυτογκόλ (πέτυχε με κεφαλιά ο Λαγκαδάς) ως οφσάιντ.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Πρόοδο μπροστά 1-0 στο σκορ.
Στο δεύτερο η εικόνα άλλαξε και οι φιλοξενούμενοι παίζοντας με πολύ πάθος ήταν καλύτεροι και κυκλοφορούσαν σίγουρα και με υπομονή την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι θα πετύχουν ακόμη ένα τέρμα, ενώ θα χάσουν και κάποιες καλές ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 1’ οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν με ένα δυνατό γυριστό σουτ του Αρταβάνη από τα όρια της περιοχής και την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μακρή.
Στο 18’ ο Κιοράι με ωραία ατομική προσπάθεια από δεξιά θα μπει στην περιοχή αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μακρή άουτ.
Γκοοοοοοολ με πέναλτι για τους φιλοξενούμενους 0-1
Ο Κωστόπουλος από δεξιά και λίγο κάτω από την σέντρα εκτελεί το φάουλ ψηλοκρεμαστά στην περιοχή, ο Μ. Αλυσανδράτος στην προσπάθεια του να διώξει με το κεφάλι θα βρει την μπάλα με το χέρι και τον κ. Αβάζαρο με υπόδειξη του α’ βοηθού να υποδεικνύει πέναλτι.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Κιοράι ο οποίος με εύστοχο χτύπημα ξεγελώντας τον Μακρή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Χωρίς άλλη φάση θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στο 53’ οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν για πέναλτι. Σε μια φάση μέσα στην περιοχή και σε διεκδίκηση ο Μ. Αλυσανδράτος θα βρεθεί στο έδαφος, όμως ο διαιτητής κ. Αβάζαρος θα δείξει «παίζετε».
Γκοοοοοοολ 0-2 για τους φιλοξενούμενους
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και στο 55’ σε μια αμυντική αδράνεια ο Αρταβάνης μετά το ψηλοκρεμαστό φάουλ του Λαγκαδά μέσα στην περιοχή θα βρεθεί στην πορεία της μπάλας και με ωραία προβολή δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μακρή αφού η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του.
Στο 60’ θα αποκατασταθεί η αριθμητική ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο  αφού ο Μ. Αλυσανδράτος θα αντικρύσει την 2η κίτρινη κάρτα του διαιτητή για ένα μαρκάρισμα πάνω στον Γ. Τσιντήλα και θα αποβληθεί.
Στο 65’ ο Κωστόπουλος με μια εντυπωσιακή κούρσα από δεξιά θα μπει στην περιοχή, εκεί θα πιάσει το διαγώνιο σουτ και τον Μακρή με τα ακροδάχτυλα να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
Σειρά των φιλοξενούμενων να διαμαρτυρηθούν για την ακύρωση ενός ακόμη γκολ στο 70’.  Ο Κιοράι εκτελεί το φάουλ στην περιοχή ο Μακρής δεν συγκρατεί την μπάλα που φτάνει στον Παπαδόπουλο ο οποίος με προβολή την σπρώχνει στα δίχτυα. Όμως ο β’ βοηθός θα παραμείνει στη θέση του υποδεικνύοντας οφσάιντ τον σκόρερ.
Ο Αρταβάνης στο 74’ θα κλέψει την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο θα προχωρήσει, θα μπει περιοχή αλλά καθυστερεί στο σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει στα σώματα των αμυντικών και στη συνέχεια να απομακρυνθεί.
Ο Κιοράι στο 78’ με καταπληκτική πάσα θα βρει στην περιοχή τον Αρταβάνη με τον τελευταίο να καθυστερεί και πάλι και τον Π. Σταμούλη τελευταία στιγμή να απομακρύνει τον κίνδυνο.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 84’ με τον Κιοράι να εκτελεί το φάουλ από δεξιά συρτά προς την εστία των γηπεδούχων, όμως ο Μακρής θα πέσει και θα διώξει δύσκολα στην δεξιά του γωνία κόρνερ.
Διαιτητής ο κ. Χ. Αβάζαρος με βοηθούς τους κ.κ. Μουζακίτη Β. Και Λογοθέτη Β.
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Μακρής, Γασπαρής Γ., Παπαδάτος, Φούκας, Rexha (81΄Φάντης), Ποταμιάνος, Αλυσανδράτος Μ., Αλυσανδράτος Δ. (61’ Αλεξάτος), Γασπαρής Ν., Ballaj R.
Πρόοδος:(Κ. Πίππος), Γ. Τσιντήλας, Κωστόπουλος, Βρεττός, Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Σκλαβενίτης, Τσιντήλας Τ., Κιοράι, Αρταβάνης.
Να σημειώσουμε εδώ ότι η αποστολή της Πρόοδου λόγω του απαγορευτικού των πλοίων παρέμεινε στο Αργοστόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου