Κυριακή, Φεβρουαρίου 1

Τα "χρειάστηκαν" τα Διλινάτα απέναντι στην Σάμη


Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  1-0
                           
Το ζητούμενο ήταν οι 3 βαθμοί και οι Διλινάδες τα κατάφεραν έστω και αν δεν ήταν καλοί σήμερα
Η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας συνεχίστηκε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με τα Διλινάτα σε κακή ημέρα να δυσκολλεύονται να μέχρι να πάρουν τη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή, παρά τις σημαντικές της ελλείψεις Σάμη, με ένα γκολ στο τέλος του παιχνιδιού το οποίο προήλθε μάλιστα από ένα πέναλτι και για το οποίο διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μέτριο και τις ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο. Η Σάμη στο πρώτο και τα Διλινάτα στο δεύτερο. 
Οι φάσεις δεν ήταν πολλές στο πρώτο 45λεπτο ενώ στο δεύτερο με τους πρωτοπόρους να πιέζονται για την επιτυχία ενός γκολ είχαμε πολύ περισσότερες ιδιαίτερα μπροστά από την εστία του Φιλιππάτου.
Έτσι οι γηπεδούχοι διατήρησαν μια διαφορά τεσσάρων βαθμών από την Εικοσιμία πέντε από την Α.Ε.Κ. και έξι που μπορεί αύριο αν νικήσει να γίνουν 3 από τον Α.Ο.Κ.Ι.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη ευκαιρία στον αγώνα θα έρθει στο 21’ και θα είναι για τους φιλοξενούμενους. Ο Περιβολάρης εκτελεί απ’ ευθείας ένα δυνατό φάουλ αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ λίγο πάνω από τα δοκάρια του Καλαφάτη.
Στο 42’ η Σάμη που είχε μια ελαφρά υπεροχή θα απειλήσει με το μακρινό συρτό σουτ του Γ. Αμούργη και τον Καλαφάτη σε ετοιμότητα να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια. 
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 44’ όταν μετά από λάθος συνεννόηση Δημ. Τζωρτζάτου-Μύρτο, η μπάλα δεν απομακρύνεται και καταλήγει λίγο έξω από την περιοχή στον Θ. Νικολοβιένη με το σουτ του τελευταίου να είναι άστοχο και η μπάλα να φεύγει ψηλά πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Με αυτές τις λίγες καλές φάσεις και τις δυο ομάδες κολλημένες στο 0-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη και μπροστά στην απώλεια κάποιων βαθμών οι γηπεδούχοι θα περάσουν μπροστά μπαίνοντας δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι θα είναι αυτοί που πλέον θα έχουν την υπεροχή και θα δημιουργούν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Φιλιππάτου.
Στο 46’ ο Κύργιος από αριστερά θα βγάλει μια πολύ όμορφη σέντρα στο ύψος του πέναλτι για τον Αναλυτή πλην όμως η κεφαλιά του θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί «Γ» της εστίας του Φιλιππάτου.
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 62’. Ο Κ. Τζωρτζάτος εκτελεί το κόρνερ από αριστερά η μπάλα στην περιοχή, εκεί θα υπάρξει μια αμυντική σύγχυση η μπάλα θα φτάσει στον Χρ. Τζωρτζάτο ο οποίος θα κερδίσει τις κόντρες αλλά το σουτ που επιχειρεί θα διώξει τελευταία στιγμή την μπάλα ο Γ. Αμούργης και μαζί το κίνδυνο από την εστία του.
Στο 63’ ο Χαραλαμπόγλου θα πιάσει ένα μακρινό δυνατό σουτ όμως η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενουμένων.
Σέντρα του Κ. Τζωρτζάτου από αριστερά στο 68’ στην περιοχή, η κεφαλιά του Διον. Τζωρτζάτου θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ λίγο πάνω από τα δοκάρια.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για τους φιλοξενούμενους να προηγηθούν στο σκόρ όταν ο Γ. Αμούργης με καταπληκτική κάθετη πάσα θα φέρει τον Άννινο-Χωραφά μέσα στην περιοχή απέναντι από τον Καλαφάτη, όμως το πλασέ του αποκρούεται εκπληκτικά από τον τερματοφύλακα των Διλινάτων σώζοντας την εστία του από το 0-1.
Γκοοοοοοολ με εκτέλεση πέναλτι για τους γηπεδούχους και 1-0
Στο 83’ σε μια διεκδίκηση της μπάλας στην περιοχή μεταξύ Σκιαδαρέση-Διον. Τζωρτζάτου, ύστερα από την ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά και την παράλληλη πάσα του Ταγκίρη, ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων θα βρεθεί στο έδαφος και ο διαιτητής κ. Μουζακίτης θα δώσει πέναλτι. 
Μια απόφαση που θα φέρει πολλές διαμαρτυρίες από την πλευρά των φιλοξενούμενων.  
Την παράβαση εκτελεί ο αρχηγός Χρ. Τζωρτζάτος ευστοχώντας για το 1-0.
Στο 90’ ο Μιχαλάτος εκτελεί το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή αλλά θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ πάνω από την εστία του καλαφάτη.
Τέλος στο 90+2’ ο Ταγκίρης θα σουτάρει από δεξιά αλλά ο Φιλλιπάτος είναι σε ετοιμότητα και μπλοκάρει την μπάλα στην δεξιά του γωνία.
Διαιτητής ο κ. Β. Μουζακίτης με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και Β. Λογοθέτη.
Διλινάτα: (Ρ. Γκόνι), Καλαφάτης Λ., Κουρκουμέλης, Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δ., Μυρτο, Κιργιο, Τζωρτζάτος Διον., Τανουσάι (79’ Ταγκίρης), Αναλυτής (87’ Κατσούρης), Τζωρτζάτος Χρ., Κορσιάνος (54’ Χαραλαμπόγλου).
Σάμη: (Γ. Καρελάκης), Φιλιππάτος, Τουλάτος Β. (82’ Μιχαλάτος), Νικολοβιέννης Θ., Σκιαδαρέσης, Δευτεραίος, Περιβολάρης, Μινέτος, Αμούργης Αρ., Βιτωράτος, Μιχαλίτσης (57’ Αννινος-Χωραφάς) Αμούργης Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου