Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13

Αν και αγωνίστηκε τραυματίας 9ος στο Ευρωπαϊκό Παίδων ο Γ. Γαλιατσάτος.... Αύριο στη "μάχη" του μεταλλίου η Αν. Μεταξά (Εικόνες)


Ξεκίνησαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 17 του μήνα, στο Nowy Tomysl της Πολωνίας οι αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων άρσης βαρών.
Σε αυτό συμμετέχουν και 4 Κεφαλονιτόπουλα μέλη της Εθνικής Ελλάδας. Θα λέγαμε ότι πραγματικά ο Α.Π.Ε.Σ.Δ.Α.Σ. «Ο Κέφαλος» του νησιού μας, αποτελεί την Εθνική μας ομάδα, σε αυτούς τους αγώνες αφού στους πέντε αθλητές οι τέσσερις ανήκουν στη δύναμη του.
Συγκεκριμένα συμμετέχουν: Ο Γεράσιμος Γαλιατσάτος στα 69 Kg της κατηγορίας Παίδων, ο Γιώργος Καρυπίδης (μοναδικός εκτός Κεφαλονιάς), στα 85 Kg και ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος στα 94 Kg της ίδιας κατηγορίας.
Ακόμη στην κατηγορία των Κορασίδων θα αγωνιστούν οι: Αναστασία Μεταξά στα 58 Kg και Ελευθερία Γαλιατσάτου στα +69 Kg.
Την αποστολή συνοδεύει ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Βαλέριος Λεωνίδης.
Κοντά στα παιδιά βρίσκονται ο προπονητής του Συλλόγου Α.Π.Ε.Σ.Δ.Α.Σ. «Ο Κέφαλος», κ. Νίκος Γαλιατσάτος και ο Μεταξάς Μεταξάς, πατέρας της Αναστασίας.
Την 1η ημέρα ο Γ. Γαλιατσάτος κατέκτησε την 9η θέση στο σύνολο. Ο Κεφαλονίτης αθλητής, έκανε μεγάλη προσπάθεια και ήταν συγκινητικός, αφού αγωνίστηκε τραυματίας (ενοχλήσεις στο δεξί χέρι). Σίγουρα θα μπορούσε να είχε καταλάβει μια καλύτερη θέση στη σειρά αν δεν αντιμετώπιζε το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Ο Γεράσιμος στα 69 Kg, στο αρασέ στην πρώτη του προσπάθεια, σήκωσε 101 Kg καταλαμβάνοντας την 7η θέση σε αυτή την κίνηση, ενώ οι άλλες δυο ήταν αποτυχημένες, επαναλαμβάνουμε λόγω του προβλήματος του.
Στο ζετέ σήκωσε, πάλι με την πρώτη προσπάθεια 116 Kg, αλλά όπως και στο αρασέ απέτυχε στις δυο επόμενες, στα 121 Kg.
Τελικά στο σύνολο ο αθλητής μας σήκωσε 217 Kg και κατέλαβε την 9η θέση.
Όπως και να έχει ο Γεράσιμος έκανε μια συγκινητική προσπάθεια, παρά τον τραυματισμό του, απέκτησε πολλές και χρήσιμες εμπειρίες για τη συνέχεια, και αυτή η θέση μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχία. 
Πολλά συγχαρητήρια Γεράσιμε το μέλλον σου ανήκει.
Σειρά στο ταπί παίρνει η Αναστασία Μεταξά, η οποία αύριο, το μεσημέρι στις 1 μ.μ. θα δώσει τον δικό της αγώνα με πολύ μεγάλες πιθανότητες να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Εμείς να ευχηθούμε στην νεαρή μας αθλήτρια καλή επιτυχία και με ένα μετάλλιο!
Οι άλλοι δυο Έλληνες αθλητές, τα αδέλφια Βαγγέλης και Ελευθερία θα αγωνιστούν την Παρασκευή 16/9. Η Ελευθερία στις 12 το μεσημέρι και ο Βαγγέλης στις 6 και 30 το απόγευμα.
Φώτο













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου