Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23

5σφαιρος ο Παλληξουριακός πήρε και το ντέρμπι με την Εικοσιμία και εκτίναξε τη διαφορά στους 14β. από τον 2ο!!

Ούτε η 2η Εικοσιμία μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην ξέφρενη φετινή πορεία του Παλληξουριακού, στο σημερινό ντέρμπι των πρωτοπόρων στον Άγιο Αντώνη με αποτέλεσμα, να δεχθεί την 2η ήττα της στο πρωτάθλημα με σκορ 5-0!

Δύο ήττες από τον ίδιο αντίπαλο, ο οποίος αποδεικνύει, αυτό που φωνάζουμε και γράφουμε τόσο καιρό ότι, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν αντίπαλο, είναι ανίκητοι στο τοπικό ποδόσφαιρο και πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του νταμπλ!

Η ομάδα του Ηλία Ζερβού, άνοιξε περισσότερο πλέον την «ψαλίδα» της βαθμολογικής διαφοράς τόσο πολύ, συγκεκριμένα στους 14 βαθμούς από τον 2ο Πυλαριακό και μόνο αν "αυτοκτονήσει" θα αλλάξει κάτι, ενώ απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος 8 αγωνιστικές.

Από την άλλη, αυτή του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, παρά το εις βάρος της 5-0, το πάλεψε στο Ληξούρι και προς τιμή της δεν κλείστηκε, πρέπει να προετοιμάζεται και να οργανώνεται πλέον για την επόμενη περίοδο, μιας και φέτος μπήκαν γερές βάσεις, αλλά και για το κύπελλο και την πρόκριση της στον τελικό της διοργάνωσης.

Σε γενικές γραμμές, στο «Α.Ο. Παλληξουριακός» παρακολουθήσαμε ένα καλό ματς, και τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν 5 γκολ, σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο μισό του ή καλύτερα στο τελευταίο του 15λεπτο!!

Αυτή ήταν η 14η νίκη των γηπεδούχων στο πρωτάθλημα, στο οποίο διατηρούν το αήττητο και απόλυτο 14Χ14, που αν συνυπολογιστούν και οι 6 αγώνες του κυπέλλου εικοσαρίζει!!!

Φάσεις και γκολ

Στο πρώτο μισάωρο το παιχνίδι δεν είχε την σπουδαία φάση και ήταν περισσότερο νευρικό.

Η Εικοσιμία, μπήκε με διάθεση να χτυπήσει το παιχνίδι στα ίσια, πιέζοντας ψηλά.

Οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν σε αυτό το διάστημα, προήλθαν κυρίως από στατικές φάσεις.

Για τους φιλοξενούμενους, με απευθείας χτύπημα από πλάγια αριστερά με τον Μπούσι και τον Brand να ελέγχει.

Από αντίστοιχη θέση με τον Λυκούδη για τους γηπεδούχους, απομάκρυνε ο Μαυρίδης.

Σε ένα ακόμη κόρνερ του Μπούσι, ο Ντουκάι πιάνει χαμηλά στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά υπό την πίεση του Νεστερένκο, δίχως όμως να απειλήσει ιδιαίτερα, αφού η μπάλα πέρασε άουτ.

Τρία γκολ στο τελευταίο 15λεπτο για τους γηπεδούχους

Ωραίο κράτημα της μπάλας του Μπράτι στον άξονα και την κατάλληλη στιγμή κάθετη στον χώρο, στην κίνηση του Γασπαρή, που τελείωσε το τετ-α-τετ με πλασέ στην δεξιά γωνία του Μαυρίδη για το 1-0 στο 31’.

Το 2-0 για τους γηπεδούχους θα έρθει μετά από 10’ στην ψηλοκρεμαστή πάσα του Adedeji στον Γασπαρή, αυτός «έσπασε» με το κεφάλι στον Μπράτι - αντιστρέφοντας τους ρόλους - ο οποίος από κεντρική θέση με δεξί πλασέ θα στείλει την μπάλα, στη δεξιά γωνία του Μαυρίδη.

Κάθετη κίνηση του Νεστερένκο στο 44’ και πάσα στον κινούμενο στην πλάτη της άμυνας Γασπαρή, ο οποίος θα σκοράρει με το δεξί, αφού πρώτα απέφυγε τον Βειζάι, με κοφτή ντρίμπλα για να πετύχει το 3-0 των γηπεδούχων και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

Με το σκορ 3-0 για τους «ερυθρόλευκους» και ουσιαστικά "κλειδωμένη" τη νίκη, θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο παιχνίδι.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 4-0.

Συγκεκριμένα, ο Γασπαρής με ωραία κίνηση στον άξονα, "τράβηξε" τους δύο στόπερ της Εικοσιμίας, κρατώντας την μπάλα και πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στον Μπράτι, που βγήκε σαν κρυφός φορ, ο τελευταίος με δεξί πλασέ την στέλνει στην αριστερή γωνία και στα δίχτυα του Μαυρίδη.

Στο 60’ μια καλή στιγμή για την Εικοσιμία. Σέντρα του Μπούσι από αριστερά, κακή εκτίμηση από τον Νεστερένκο, με την μπάλα να περνάει στον αμαρκάριστο Καμπανό, που δεν μπόρεσε από πολύ καλή θέση να νικήσει τον Brand, ο οποίος απέκρουσε.

Στο 63’ οι γηπεδούχοι θα έχουν μια καλή ευκαιρία με τον Σπ. Μαρκάτο που μπήκε κεντρικά, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, εκμεταλλευόμενος μια κόντρα, αλλά το εξ’ επαφής πλασέ του, πρόλαβε με γρήγορη έξοδο ο Μαυρίδης.  

Γκολ για το 5-0 στο 66’, μετά από ωραία ομαδική ενέργεια. 

Ο Σπυράτος στην αριστερή πλευρά, πέρασε κάθετα στον Μπράτι, αυτός με την μία «πάτησε» στο Λυκούδη, που με τη σειρά του σήκωσε για τον Σπ. Μαρκάτο, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και ολοκλήρωσε με ένα πολύ όμορφο τεχνικό ψηλοκρεμαστό σουτ, περνώντας την μπάλα πάνω από τον Μαυρίδη.

Τέλος να αναφέρουμε ότι, στο 66’ ο Πολλάκης θα αποβληθεί από το παιχνίδι με απευθείας κόκκινη κάρτα, για έναν διάλογο που είχε με τον Τζάκη, ύστερα από μία δυνατή μονομαχία.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και  Ε. Μενεγάτο.

Οι συνθέσεις

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Brand, Πολυδωράτος, Νεστερένκο, Φράγκος, Λυκούδης, Κουκοβίνος (62’ Λούλουδας), Γασπαρής (69’ Κρίστο), Adedeji (56’ Πολλάκης), Μπράτι, Καράι (56’ Μαρκάτος Σπ.) Haxhiaj (62’ Σπυράτος).

Εικοσιμία:(Τ.  Παπαθεοδωρόπουλος), Μαυρίδης, Veizaj (44’ Αραβαντινός), Τζάκης, Ντουκάι Ντ. (82’ Μινέτος Ι.), Αποστολάτος, Μπούσι, Μουρελάτος (46’ Καραγιάννης),  Χοτζάι,  Ντουκάι Α. (89’ Μάθιου), Κουμαριώτης (82’ Καραγιαννάκης), Καμπανός.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου