Δευτέρα, Αυγούστου 29

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο αγώνας δρόμου "Κουλούρας 2022" στα Ομαλά

Πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 28/8 το απόγευμα, στα Ομαλά το μεγάλο αθλητικό γεγονός για την περιοχή, ύστερα από τρία χρόνια απουσίας λόγω covid, ο αγώνας δρόμου «Κουλούρας 2022».

Ένα πατροπαράδοτο αθλητικό έθιμο που χρονολογείται από το μακρινό 1953 και αναβιώνει από το 1986 έως και στις μέρες μας, από την Τ.Κ. Ομαλών.

Να αναφέρουμε εδώ ότι, ο αγώνας ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Αργοστολίου (τμήμα πολιτισμού), της Τ.Κ. Ομαλών και των Π.Σ. της περιοχής, Βάλσαμου - Μέρμηγκα.

Ο κόσμος στα Ενετικά πηγάδια, παρά την ζέστη που επικρατούσε, ήταν πολύς και χειροκρότησε τις προσπάθειες των αθλητών, μικρών και μεγάλων!!

Τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση οι:Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θ. Μιχαλάτος, ο κ. Σπ. Μτιάτος αντιδήμαρχος Ομαλών, ο Μετ. Μεταξάς πρόεδρος Τ.Κ. Ομαλών και ο διευθυντής του Συνεταιρισμού ρομπόλας κ. Μπαζίγος.

Παραβρέθηκαν επίσης οι Π.Σ. της περιοχής «Μέρμηγκας» Φραγκάτων και «Βάλσαμος» Βαλσαμάτων, δια των προέδρων τους κα Ηλ. Γαρμπή και κ. Σωτ. Κακαρούμπα, αντίστοιχα.

Αρχικά διεξήχθησαν οι παιδικοί αγώνες και στη συνέχεια αυτοί των μεγάλων.

Αφετηρία του αγώνα των 2 χιλιομέτρων ήταν η είσοδος των  Φραγκάτων και ο τερματισμός τα πηγάδια.

Στην γενική κατάταξη οι τρεις πρώτοι στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών ήταν οι παρακάτω:

Άνδρες

1ος  Μεταξάς Διονύσης

2ος  Ζαφείρης Παναγιώτης

3ος  Βρυνιώτης Νίκος

Γυναίκες

1η  Σαμόλη Ευαγγελία

2η  Μπενετάτου Ζαχαρούλα

3η  Καρασσαβίδου Σόνια

Μεγάλη ήταν η προσφορά στην διοργάνωση των Κ.Φ.Α. Διον. Μεταξά και του εκπροσώπου του τμήματος πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου κ. Διον. Φωκά.

Τέλος, μια μίνι έκπληξη από τους διοργανωτές περίμενε τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., αφού όλοι βραβεύθηκαν για την προσφορά τους με μετάλλιο, την πατροπαράδοτη κουλούρα και μία φιάλη κρασί ρομπόλα!

Τις κουλούρες κατασκεύασε ο φούρνος Φραγκάτων του κ. Γαρμπή.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πετυχημένη διοργάνωση, αλλά και στους αθλητές, μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν, παρά το ακατάλληλο της ώρας!

Και του χρόνου!!!

Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από το χθεσινό αγώνα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου