Δευτέρα, Ιουλίου 2

EURO 2012: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΙΣΠΑΝΙΑ



  4-0
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ 4-0 ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
     Τελικά η Ισπανία ήταν η νικήτρια του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μάλιστα για 2η συνεχόμενη φορά επικρατώντας της Ιταλίας εύκολα και δίκαια με σκορ 4-0, ενώ παράλληλα έγινε η μοναδική ομάδα που κατακτά διαδοχικά τρεις μεγάλες διοργανώσεις!
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Προένσα (Πορτογαλία).
ΣΚΟΡΕΡΣ: 14' Νταβίντ Σίλβα, 41' Αλμπα, 83' Τόρες, 88' Μάτα
ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (87' Μάτα), Σίλβα (58' Πέδρο), Φάμπρεγας (74' Τόρες)
ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Αμπάτε, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι (21' Μπαλτσαρέτι), Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο (55' Τιάγκο Μότα), Κασάνο (46' Ντι Νατάλε), Μπαλοτέλι.
Δηλώσεις
Ντελ Μπόσκε: «Δουλέψαμε σκληρά και τους κουράσαμε στο πρώτο γκολ. Το δεύτερο τέρμα τους τελείωσε. Ξέρουμε πως κάναμε ευτυχισμένους απόψε τους Ισπανούς και πως πανηγυρίζουν τρελά για τον θρίαμβο μας.
Δεν πιστεύω πως ήταν λάθος το γεγονός πως παίξαμε χωρίς σέντερ φορ. Απλά κάναμε αυτό που θεωρούσαμε καλύτερο. Παίξαμε κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα που ολοένα ωριμάζει».
Να σημειωθεί πως ο Ντελ Μπόσκε ζήτησε από τους Νταβίδ Βίγια και Κάρλες Πουγιόλ να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να πανηγυρίσουν με τους συμπαίκτες τους παρόλο που δεν ήταν στην αποστολή λόγω τραυματισμού.
«Λογικό ήταν. Ηρθαν εδώ απόψε για να στηρίξουν τους συμπαίκτες τους. Αφιερώνω τον τίτλο στο ισπανικό ποδόσφαιρο και την οικογένεια μου».
Πραντέλι:
«Ηταν ξεκάθαρο ότι η Ισπανία είχε περισσότερη φρεσκάδα από μας. Χάσαμε πολύ ενέργεια μέσα στην εβδομάδα και δεν είχ«Ημασταν πολύ κουρασμένοι. Ωστόσο, ήταν ένα εξαιρετικό Euro για μας» είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα».αμε τον απαραίτητο χρόνο να ξεκουραστούμε. Ετσι, όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους, ήταν αδύνατο να το ανατρέψουμε...»
Οσο για την τακτική προσέγγιση, θεώρησε ότι δεν έκανε λάθος. «Ξέραμε ότι η Ισπανία ήταν σε άλλο επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ηταν πάντως ένα εξαιρετικό τουρνουά για όλους τους παίκτες.»
Παράλληλα, ο Πραντέλι έκανε και το παράπονό του για το γεγονός ότι άργησε να ξεκινήσει η προετοιμασία για το Euro. «Χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να συνέλθουμε από τη δύσκολη σεζόν. Για να τα καταφέρεις σε μια τέτοια διοργάνωση, χρειάζεται καλύτερη διαχείριση.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου