Παρασκευή, Ιουνίου 5

Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου: Μπες στο παιχνίδι ….


Μπες στο παιχνίδι ….
Μπορεί το «καλό» για τα παιδιά, έτσι όπως οι γονείς και οι σύγχρονοι παιδαγωγοί το αντιλαμβανόμαστε, να είναι ταυτόχρονα και διασκεδαστικό – ελκυστικό στα μάτια των παιδιών;
O ΝΕΟΛ, το φετινό καλοκαίρι ξεκινά την υλοποίηση ενός προγράμματος που θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 5-13 ετών, να γνωρίσουν τον αθλητισμό και να ασχοληθούν δημιουργικά με πνευματικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Μέσα από αυτές, προσδοκούμε τα παιδιά να αναπτύξουν πολύπλευρα την προσωπικότητά τους και να μάθουν να δρουν ως μέλη μιας ομάδας φίλων που συνεργάζονται για να γίνουν καλύτεροι ή να νικήσουν! 
Το πρόγραμμα έρχεται να καλύψει μια ανάγκη της κοινωνίας του Ληξουρίου. Να δώσει μια διέξοδο στις οικογένειες, που έχοντας μικρά παιδιά, δεν θέλουν να αναθέσουν την ψυχαγωγία τους στο
Internet και τα διαδικτυακά παιχνίδια, αλλά να τα βοηθήσουν να περάσουν καλές διακοπές ενώ ταυτόχρονα θα ασκούν σώμα και μυαλό!  

Ζητήσαμε λοιπόν από παιδαγωγούς και καθηγητές Φυσικής Αγωγής  που ζουν στο Ληξούρι της Παλικής, να συμμετέχουν και εκείνοι ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση. Οι  Ελπίδα Μαρκαντωνάτου (Νηπιαγωγός, ειδικής αγωγής), Μαριολένη Παρίση (Νηπιαγωγός), Κατερίνα Μοσχοπούλου (Δασκάλα), καθώς και οι  Κοσμάς Μουρελάτος, Γεράσιμος Μεσσάρης, Γεράσιμος Μωραΐτης (καθηγητές Φυσ. Αγωγής ) συνεργάζονται  για την εκπόνηση ενός προγράμματος προσαρμοσμένου στις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες της περιοχής μας.
Περίοδοι υλοποίησης του προγράμματος:
1η περίοδος: 6-17 Ιουλίου 2015
2η περίοδος: 20-31 Ιουλίου 2015
Ημέρες: Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7:45 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.
Ο βασικός χώρος συγκέντρωσης θα είναι το κλειστό γήπεδο του Ληξουρίου.
Οι εγγραφές ξεκινούν στις 15 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου και Θα γίνονται στο κλειστό γήπεδο Ληξουρίου, από τις 6:30-8:00 το απόγευμα, τις ημέρες Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή. Από εκεί, οι γονείς ή τα παιδιά, εκτός από την εγγραφή τους θα πάρουν και τις πληροφορίες που τους είναι απαραίτητες.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, αφού ο αριθμός των παιδιών τον οποίο μπορούμε να απασχολούμε δημιουργικά, περιορίζεται από την προσπάθεια μας να δώσουμε σημασία σε κάθε παιδί ξεχωριστά!
Στα παιδιά θα προσφέρεται καθημερινά κάτι πρόχειρο για ενδιάμεσο γεύμα, τα αναλώσιμα και τα υλικά για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες ενώ θα είναι ασφαλισμένα σε περίπτωση ατυχήματος.
Η τιμή για τη συμμετοχή τους είναι 60€.
Πιστεύουμε, ότι αυτό είναι το καλύτερο «επόμενο βήμα» στην προσπάθεια μας να φέρουμε τα νέα παιδιά της Παλικής κοντά στον αθλητισμό και να τους προσφέρουμε δημιουργική διέξοδο στον ελεύθερο χρόνο τους!
Το Δ.Σ του ΝΕΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου