Δευτέρα, Ιουνίου 15

Ιδιαίτερα επιτυχημένος ο Τηλεμάχειος δρόμος της Ιθ'ακης


Έληξε χτες με ιδιαίτερη επιτυχία ο 1ος Τηλεμάχειος αγώνας δρόμου στην Ιθάκη, μήκους περίπου 6700μ. Η πρώτη επίσημη δρομική αγωνιστική προσπάθεια των Ιθακήσιων γειτόνων μας, στο Βόρειο τμήμα της νήσου, συνδύασε άριστα των πολιτισμό με τον εθελοντισμό και το ευ αγωνίζεσθε προσφέροντας εκτός από το καθαρά δρομικό γεγονός και πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα, με έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα,  στους παραβρισκόμενους.
Η διαδρομή, ήταν εντυπωσιακή καθώς συνδύαζε το κατάφυτο ορεινό στοιχείο με το καθάριο γαλανό της θάλασσας, σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο που όπως και αυτό της Κεφαλλονιάς παραμένει αλώβητο.
Στην διοργάνωση εντάχθηκε και αγώνας για τα παιδάκια έως 12 ετών μήκους περίπου 2 κμ, όπου στην παραλία των φρικών  άφησαν και χάρτινες βαρκούλες στο νερό προσφέροντας δημιουργώντας μια όμορφη, τρυφερή εικόνα για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού που παρακολούθησαν το γεγονός.
Είναι πραγματικά συγκινητικό το πώς οι άνθρωποι του νησιού αγκάλιασαν το εγχείρημα αποδεικνύοντας την διάθεση τους να αθληθούν, να προσφέρουν, να δημιουργήσουν στον τόπο τους, να ενεργοποιήσουν τους νέους και στηρίζοντας την συμμετοχή τους σε δράσεις υγιής  και ουσιαστικές για την ανάταση της περιοχής.
Ο σύλλογος δρομέων Κεφαλληνίας συμμετείχε με  7 αθλητές και μια λιλιπούτεια δρομέα, καταλαμβάνοντας τις 3εις πρώτες θέσεις της διοργάνωσης.
Συγκεκριμένα τις 3εις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι :
1.   ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
2.   ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
3.   ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΠΑΡΙΣΗΣ
Ενώ εξίσου καλά πήγαν και οι υπόλοιποι της αποστολής.
Συγχαίρουμε τους γείτονες και φίλους Ιθακήσιους και ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθειά τους .

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό, ενώ ακόμη περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο http://northithaca.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου