Παρασκευή, Νοεμβρίου 27

Την προσεχή Κυριακή 29/11 η παρουσίαση του βιβλίου «Στάδιο ΑΕΚ και η ιστορία του». Έργο του Κεφαλονίτη μηχανικού Γ. Έρτσου


Το βιβλίο του «Στάδιο ΑΕΚ και η ιστορία του» θα παρουσιάσει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου ο Κεφαλονίτης πολιτικός μηχανικός κ. Γεράσιμος Έρτσος στο «Αμφιθέατρο» Αντώνης Τρίτσης του ΟΠΑΝ.ΔΑ. – Ακαδημίας 50 (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων). Ώρα προσέλευσης στις 11.00 π.μ. Την προσπάθεια υποστηρίζει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Το μοναδικό ιστορικό βιβλίο που αφορά το παλαιό στάδιο της ΑΕΚ παρουσιάζεται σε 320 σελίδες. Σε αυτό αναφέρονται όλα τα ιστορικά και τεχνικά στοιχεία που αφορούν το γήπεδο από το 1928 μέχρι σήμερα.
Επίσης στο βιβλίο γράφουν για τις αναμνήσεις τους από το γήπεδο πολλοί Αεκτζήδες καλλιτέχνες όπως ο Κώστας Βουτσάς, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο Γιώργος Πάντζας αλλά και ο Δημήτρης Κωνσταντάρας για τον αείμνηστο πατέρα του Λάμπρο.
Ο Γεράσιμος Έρτσος γράφει την ιστορία του γηπέδου της ΑΕΚ, ως παλιός διοικητικός παράγοντας αλλά και ως ο πολιτικός μηχανικός που εμπνεύστηκε και δημιούργησε τη διώροφη εξέδρα – τη Σκεπαστή.
 Ήταν έφορος γηπέδου για χρόνια επί ένδοξης εποχής του Λουκά Μπάρλου. Τότε ανακαίνισε εκ βάθρων το γήπεδο και κατασκεύασε τη διώροφη εξέδρα την πρώτη και μοναδική για την εποχή της.
Δύο χρόνια διήρκησε το γράψιμο του βιβλίου, που περιλαμβάνει 18 κεφάλαια, μέσα στα οποία αναφέρονται άγνωστα ως σήμερα στοιχεία που φωτίζουν το πώς χτίστηκε και πώς μεγάλωσε το γήπεδο της ΑΕΚ, έτσι ώστε να γίνει το μεγαλύτερο της χώρας και πώς τελικά γκρεμίστηκε.
Είναι ένα βιβλίο που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις κάθε Αεκτζή, αλλά και κάθε φιλάθλου γενικότερα γι αυτό το ιστορικό Στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου