Pages

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16

"Χρυσό" τρίποντο για τα Φωκάτα στο 90+4' με γκολ του Τούρλα.... 2-1 τη μαχητική Εύγερο

Επανήλθαν στις νίκες, μετά από 2 συνεχείς ήττες τα Φωκάτα, αφού στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, επικράτησαν στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου της Ευγέρου με σκορ 2-1 και ανέβηκαν βαθμολογικά, πιάνοντας την 5η θέση της κατάταξης.
Σε ένα πολύ καλό και ποιοτικό παιχνίδι, που κρίθηκε στις καθυστερήσεις, με δύναμη και πάθος πιο τυχεροί οι γηπεδούχοι θα επικρατήσουν απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο, την ομάδα των Φαρακλάτων που σίγουρα άξιζε κάτι καλύτερο από αυτό το εις βάρος της 2-1.
Φάσεις και γκολ
Στο 6’ σέντρα του Μανωλάτου από δεξιά, στο β’ δοκάρι ο Κανάκης θα πιάσει την κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την  εστία του Πετεινάτου.
Ένα σουτ του Τούρλα και μετά από αρκετή ώρα στην κάθετη πάσα του Κουμαριώτη, θα είναι η απάντηση των γηπεδούχων στο 22’ που αποκρούεται εύκολα από τον Καραχάλιο.
Άτυχοι θα σταθούν στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι, με το πλασέ του Τριανταφυλλίδη μέσα στην περιοχή και αριστερά, ύστερα από την παράλληλη πάσα του Γασπαρή, να στέλνει την μπάλα θα σταματήσει στο αριστερό δοκάρι του Καραχάλιου και στη συνέχεια να απομακρυνθεί από τους αμυντικούς του.
Ένα νέο σουτ του Αραβαντινού στο 25’, μέσα από την περιοχή και δεξιά, θα αναγκάσει τον Καραχάλιο να πέσει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 30’ η ομάδα της Λακήθρας θα κερδίσει πέναλτι, όταν η μπάλα στην σέντρα του Αραβαντινού από δεξιά, θα βρει στο χέρι του Ψάλτη και θα υποδειχθεί η παράβαση.
Εκτελεί ο Τούρλας που είναι εύστοχος για το 1-0.
Στο 34’ ο Περαμαντζής, με υποψία φάουλ θα κερδίσει την μπάλα από τον Ψάλτη, θα μπει στην περιοχή από δεξιά, όμως το σουτ που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα άουτ, στο απέναντι δοκάρι του Καραχάλιου.
Ο Κωτατής στο 39’ θα πιάσει ένα δυνατό αριστερό σουτ, έξω από την περιοχή και αριστερά και ο Πετεινάτος στο α’ δοκάρι θα μπλοκάρει την μπάλα που όμως καταλήγει κόρνερ, αφού είχε περάσει τη γραμμή, σύμφωνα με την β’ βοηθό.
Αυτό το 1-0 θα είναι το σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη και στο 47’ ο Περαματζής θα κάνει το σουτ και ο Καραχάλιος θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Ο Τούρλας στο 62’ με καταπληκτική κάθετη πάσα, θα βρει τον Κουμαριώτη στην περιοχή, απέναντι από τον Καραχάλιο με τον τελευταίο να αστοχεί στην προβολή και να στέλνει την μπάλα άουτ σύριζα από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
Οι φιλοξενούμενοι, στο 65’ θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, όταν ο Papa από δεξιά θα βγάλει μια σέντρα ακριβείας για τον Κωτατή και τον τελευταίο με μια καταπληκτική κεφαλιά να νικάει τον Πετεινάτο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ένα πολύ ωραίο γκολ σε δημιουργία, αλλά και εκτέλεση από την ομάδα του Θ. Βουκελάτου.
Ο Τούρλας στο 87’ θέλει να αιφνιδιάσει τον Καραχάλιο, με ένα σουτ από τα όρια της περιοχής με τον τελευταίο όμως να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε σε ισόπαλο αποτέλεσμα στο παιχνίδι, στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+4’ τα Φωκάτα θα σταθούν αρκετά τυχερά και θα πετύχουν το «χρυσό» γκολ που θα δώσει βαθμούς και περισσότερο «αέρα» για τη συνέχεια.
Σε ένα γέμισμα από το κέντρο του Χρ. Φωκά, Ψάλτης - Καππάτος διεκδικούν την μπάλα, αυτή καταλήγει στον αμαρκάριστο Τούρλα, που ακολουθούσε τη φάση, ο οποίος, αφού αποφεύγει και τον Καραχάλιο θα πετύχει εύκολα με κοντινό πλασέ στην κενή εστία το 2-1 της ομάδας του, μέσα σε πανηγύρια.
Μια πολύ σημαντική νίκη για τα Φωκάτα που συνεχίζουν την προσπάθεια τους για την είσοδο τους στη τελική 4αδα.
Αντίθετα, η ψυχωμένη και ποιοτική Εύγερος θα δει να χάνεται, μέσα από τα χέρια της, ένας πολύτιμος βαθμός και δικαιολογημένα μπορεί να τα βάζει με την τύχη της!
Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τον κ. Ν. Καναλλάτο και την κα Ε. Μπακάκη.
 Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Πετεινάτος, Φωκάς Χρ., Αραβαντινός (90+6’ Λεσσάι), Κουμαριώτης, Ζαμπαύτης, Φωκάς Ε., Τούρλας, Γάσπαρης (74’ Μπουγάς), Τριανταφυλλίδης (69’ Πολλάτος Διον.), Περαματζής (65’ Καππάτος).
Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καραχάλιος, Παπαναστασάτος Χ. (77’ λ.τ. Παπαναστασάτος Α.), Λάσκαρης, Ψάλτης, Παπαναστασάτος Ν., Καραντινός, Μανωλάτος (46’ Papa), Βαγγελάτος, Κανάκης, Θεοδωρόπουλος (46’Σταματέλος), Κωτατής.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου