Σάββατο, Οκτωβρίου 14

7σφαιρη η Πρόοδος έβαλε πλώρη για τα προημιτελικά 7-1 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Το πρωί του Σαββάτου, σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική του τοπικού κυπέλλου και την πορεία των δύο ομάδων στη συνέχεια, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς υποδέχθηκε την Πρόοδο Ιθάκης, από την οποία θα ηττηθεί με σκορ 7-1 και το πιθανότερο είναι ότι μπαίνει τέλος στο όνειρο για πρόκριση στην 8αδα της διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι πολύ παραγωγικοί και καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, θα πάρουν τρεις "χρυσούς" βαθμούς και βρίσκονται πλέον με το ένα πόδι στους "8" της διοργάνωσης.

Φάσεις και γκολ

Δ. Αρταβάνης στο 4' μετά από ωραία ενέργεια στην περιοχή και αριστερά, θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα θα σταματήσει στη συμβολή κάθετου και οριζόντιου δοκαριού για να απομακρύνουν στη συνέχεια οι αμυντικοί των γηπεδούχων.

Μετά από 4' οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 0-1 με καταπληκτική κεφαλιά του Παπαδόπουλου στην έξοδο του Καμπίτση, μετά το φάουλ στην περιοχή του Πόρτολου.

Η απάντηση των "πράσινων" θα έρθει στο 13' με το δυνατό σουτ του Κότσι από τα όρια της περιοχής να απομακρύνεται η μπάλα από τον Ν. Πίππο και στη συνέχεια από τους αμυντικούς του.

Ο Αρταβάνης στο 18', ύστερα από την κεφαλιά πάσα του Παπαδόπουλου, με ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων σημειώνοντας ένα εκπληκτικό τέρμα και το 0-2 της ομάδας του.

Στο 29', σε μια ίδια φάση με το πρώτο γκολ και τη νέα εκτέλεση φάουλ του Πόρτολου και πάλι στην περιοχή, η μπάλα μετά την κεφαλιά του Μανωλόπουλου, έχοντας πορεία στην αριστερή γωνία του Καμπίτση, ο Πανταζής στην προσπάθεια του να απομακρύνει θα την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του για το αυτογκόλ και το 0-3!

Ο Χ. Ηλιόπουλος στο 33' με μια καταπληκτική ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων θα βρει τον Μαγριπή σε θέση τετ α τετ με τον Καμπίτση και αυτός με εύστοχο πλασέ απέναντι από τον Καμπίτση θα πετύχει το 0-4.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό και συγκεκριμένα στο 45+1' οι γηπεδούχοι θα μειώσουν το σκορ στο 1-4.

Ο Noakes εκτελεί το φάουλ από δεξιά, ψηλοκρεμαστά στην περιοχή, εκεί ο Τσεβής θα εκμεταλλευθεί την στιγμιαία αμυντική αδράνεια και με συρτό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ν. Πίππου.

Αυτό το 4-1 θα είναι σκορ ημιχρόνου και τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με "κλειδωμένη" τη νίκη.

Στο δεύτερο, η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο θα παραμείνει η ίδια και η Πρόοδος θα πετύχει ακόμη τέσσερα τέρματα, σημειώνοντας νίκη πρόκρισης στους "8" του τοπικού κυπέλλου.

Με την έναρξη του, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς είχε την ευκαιρία να μειώσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά ο Μούτσα θα εκτελέσει άσχημα το πέναλτι που είχε κερδίσει λίγο πριν ο Νoakes, όταν ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μανωλόπουλο, αφού θα στείλει ψηλά την μπάλα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι στο 63' θα πετύχουν το 1-5 με κοντινό πλασέ του Πολυχρονάκη που βρέθηκε απέναντι από τον Καμπίτση.

Κόρνερ του Noakes από δεξιά στο 65', ο Μιχαλάκης θα κάνει την κεφαλιά στο β' δοκάρι και ο Ν. Πίππος θα αποκρούσει δύσκολα, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Στο 73' ο Πρίφτης με ωραία παράλληλη πάσα στην περιοχή θα βρει τον Χ. Ηλιόπουλο και ο τελευταίος με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 1-6.

Ο Ν. Πίππος στο 77' θα σώσει με τα πόδια την εστία του στο πλασέ του Noakes.

Ο Πάτερης στο 81' θα πετύχει το 1-7 μετά από ωραία ενέργεια από αριστερά στην περιοχή και πλασέ στην κλειστή γωνία του Καμπίτση.

Νέα εντυπωσιακή και πολύ δύσκολη απόκρουση από τον νεαρό τερματοφύλακα της Προόδου Ν. Πίππο στο 86' στο κοντινό πλασέ του Noakes, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Αυτό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μια δίκαιη νίκη που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τους στέλνει στους "8" του τοπικού κυπέλλου.

Αντίθετα, για τους φιλοξενούμενους, με το αρνητικό ρεκόρ 3Χ3 που έχουν στον όμιλο, βάζουν δύσκολα στο στόχο τους για τη συνέχεια, αφού μόνο με θαύμα θα κερδίσουν ένα από τα τρία εισιτήρια.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Χ. Τοτάκη και Απ. Καραΐσκο.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Καμπίτσης, Ποιμενίδης, Μεμούση (46' Κοραμπάτος), Μιχαλάκης, Τσέβης (63' Ζέκιο), Πανταζής, Πάπα, Μούτσα, Noakes, Κότσι, Κουράνης (46' Daudi – 74' Πανταζής).

Πρόοδος Ιθ.:(Κ. Πίππος), Πίππος Ν., Πάτερης, Σούλα 66' Πρίφτης), Μανωλόπουλος, Παπαδόπουλος, Πολυχρονάκης (75' Μωραΐτης), Τόφαλος, Μπραχίμι (66' Bushi), Αρταβάνης (23' λ.τ. Μαγριπής), Πόρτολος, Ηλιόπουλος Χ. (75' Ντόλια).

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου