Κυριακή, Νοεμβρίου 5

Γκολ και θέαμα στον Σταυρό.... Πρόοδος Ιθάκης - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 4-3!

Το πρωί της Κυριακής, στο Δημοτικό Σταυρού, σε παιχνίδι για τη 5η αγωνιστική του τοπικού κυπέλλου και τον 3ο όμιλο, η Πρόοδος Ιθάκης θα πάρει την 3η της νίκη στη διοργάνωση με σκορ 4-3, απέναντι στον ουραγό και χωρίς βαθμό στον όμιλο, Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.

Μια ακόμη νίκη για την ομάδα του Κ. Πίππου, η 3η στη διοργάνωση.

Γενικά οι γηπεδούχοι στη φάση των ομίλων, όπου ήταν πλήρης έδειξαν καλά στοιχεία και κέρδισαν δίκαια την πρόκριση τους στα προημιτελικά, παρουσιάζοντας ένα νέο αγωνιστικό πρόσωπο που την φέρνει ανταγωνιστική, στην επάνοδο της στη "μεγάλη" κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι με αρκετά προβλήματα απουσιών, δεν μπόρεσαν να βρουν ένα σταθερό σχήμα, με αποτέλεσμα να μη έχουν τον ρυθμό που χρειαζόταν στα παιχνίδια τους, ενώ όταν βελτιώθηκαν ήταν αργά με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν την παρουσία τους στη διοργάνωση, ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα, χωρίς βαθμό.

Και σήμερα το πάλεψαν, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν έστω τον έναν βαθμό της ισοπαλίας.

Σε ότι έχει να κάνει με ότι έγινε στο Σταυρό, τηρουμένων των αναλογιών, παρακολουθήσαμε ένα πολύ καλό, ανοικτό παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες με αρκετό θέαμα, χαμένο πέναλτι και ευκαιρίες, δοκάρια, πολύ χορταστικό σε γκολ, συνολικά 7 και τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη γοήτρου, "σφραγίζοντας" και τυπικά την πρόκριση τους στην 8αδα του θεσμού!

Αντίθετα με τους "πράσινους", οι οποίοι αποχαιρέτησαν και τυπικά την διοργάνωση και πλέον ο Τ. Φωής, θα ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, όπου στην πρεμιέρα της επόμενης Κυριακής, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή, θα φιλοξενηθεί από τον Παλληξουριακό στο Ληξούρι!

Τα γκολ του αγώνα

Οι "πράσινοι" θα προηγηθούν στο σκορ 0-1 μόλις στο 3' με ωραίο σουτ, από τα όρια της περιοχής και δεξιά του Σαμακοβλή.

Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους θα έρθει στο 12', μετά το κόρνερ από δεξιά του Τσάγκα, ο Πόρτολος με κεφαλιά πάσα θα τροφοδοτήσει τον Χ. Ηλιόπουλο και ο τελευταίος με νέα κεφαλιά θα την στείλει στα δίχτυα του Καμπίτση για την ισοφάριση και το 1-1.

Στο 24' μάλιστα θα πετύχουν την ανατροπή και το 2-1, ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια του Καρανίκα και σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 25' ο Καρανίκας κερδίζει πέναλτι, όταν θα ανατραπεί στην αντίπαλη περιοχή. Εκτελεί ο ίδιος και ο νεαρός Καμπίτσης αποκρούει διατηρώντας το 2-1.

Στο 29' οι φιλοξενούμενοι θα ισοφαρίσουν το σκορ σε 2-2, όταν οι αμυντικοί των γηπεδούχων δεν απομακρύνουν σωστά την μπάλα και ο Μούτσα με σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά θα νικήσει τον Πίππο και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι θα ξαναπάρουν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ 3-2 με εντυπωσιακό σουτ, εκτός περιοχής του Καρανίκα, στο "Γ" της εστίας του Καμπίτση.

Αυτό θα είναι και το σκορ του πρώτου 45λεπτου.

Στην επανάληψη και με την έναρξη της, στο 47' ο Πάτερης θα σουτάρει με τη μία έξω από την περιοχή και θα νικήσει για 4η φορά τον Καμπίτση για το 4-2 στο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν και πάλι τη μείωση του σκορ και θα ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 61' με ένα δυνατό συρτό σουτ, εκτός περιοχής του Noakes για το τελικό 4-3, αφού μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι στο σκορ.

Απλά να αναφέρουμε τα 3 δοκάρια στο παιχνίδι. Δύο για τους γηπεδούχους και ένα για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 89' ο Μούτσα των φιλοξενούμενων είδε την 2η κίτρινη (κόκκινη) κάρτα του διαιτητή κ. Α. Βουτσινά και αποβλήθηκε.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Α. Μπλίκα.

Οι συνθέσεις

Πρόοδος Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Πίππος Ν., Πάτερης, Σούλα, Totaj, Ηλιόπουλος Χ., Τσάγκας, Τόφαλος (5' Πρίφτης – 75' Bushi), Μπραχάμι, Μαγριπής, Πόρτολος, Καρανίκας.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Καμπίτσης, Ρηγόπουλος (46' Veizaj), Σαμπανάι, Μιχαλάκης, Βεντουρής, Μπουγάς, Noakes, Μούτσα, Σαμακοβλής, Πάπα (80' Κρητικός), Ζέκιο (46' Ντότσι).

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου