Σάββατο, Φεβρουαρίου 3

Επική ανατροπή του Οδυσσέα 4-2 τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.... Και στο βάθος παραμονή (Εικόνες)

Σε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Σταυρού "Ν. Ραυτόπουλος" στην Ιθάκη, στο ντέρμπι των ουραγών της Α' κατηγορίας, ο Οδυσσέας θα πάρει μεγάλη νίκη - ανάσα σωτηρίας, με ανατροπή από τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 4-2.

Πλέον θα ανέβει και πάλι πάνω από την διαχωριστική γραμμή, βλέποντας το μέλλον και την παραμονή του στην κατηγορία, πολύ πιο αισιόδοξα.

Αντίθετα για τους "πράσινους", η νέα ήττα ήταν καταδικαστική και πλέον δυσκολεύει την υπόθεση υποβιβασμός και και να παραμείνει στη "μεγάλη" κατηγορία, μετά από 5 περιόδους συνεχούς παρουσίας σε αυτή για ακόμη μία χρονιά (2019-2020 η άνοδος του)!

Σε ότι έχει να κάνει με ότι έδειξαν οι δύο ομάδες στον Σταυρό, το παιχνίδι ήταν πολύ καλό με αρκετό ενδιαφέρον και πολύ αγωνία.

Για τους γηπεδούχους, που ήταν καλύτεροι, ήταν η 3η φετινή και θα λέγαμε κομβική νίκη, στη διοργάνωση με μία μεγάλη ανατροπή, αφού από το 24' έχαναν ήδη 0-2!!

Από την άλλη, για τους φιλοξενούμενους αυτή η ήττα, ήταν η 10η στα μέχρι τώρα 12 παιχνίδια τους.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι θα αιφνιδιάσουν τον Οδυσσέα και θα προηγηθούν 0-2.

Αρχικά στο 1' μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Dauti, ο οποίος αφού αποφύγει δύο αμυντικούς με εύστοχο πλασέ θα βάλει τους "πράσινους" μπροστά στο σκορ 0-1.

Στο 8' μετά τη σέντρα από αριστερά του Ν. Προσαλέντη, ο Π. Προσαλέντης στο β' δοκάρι θα κάνει το σουτ και θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαστεργίου.

Ένα καλό σουτ του Μωραΐτη, λίγο έξω από την περιοχή στο 16', θα αποκρουστεί από τον Παπαστεργίου.

Στο 20' το κόρνερ από αριστερά, εκτελεί ο Μωραΐτης που βρίσκει τον Cela στην περιοχή, αυτός θα πιάσει το δυνατό σουτ, η μπάλα έχει πορεία προς τα δίχτυα, άλλα ο Πάπα θα αποκρούσει στην γραμμή και στην συνέχεια θα μπλοκάρει ο Παπαστεργίου.

Δύο λεπτά αργότερα, ένα φοβερό ψηλοκρεμαστό σουτ του Τζωρτζάτου, αποκρούει εκπληκτικά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα Χαϊδεμενάτος.

Στο 24' μετά από πολύ ωραία κάθετη πάσα του Κότσι,  ο Βεντουρής θα "σπάσει" τη μπάλα στον αμαρκάριστο Dauti, που σε κενή εστία θα γράψει το 0-2 της ομάδας του και το δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι.

Σημαντική ευκαιρία θα χάσουν οι γηπεδούχοι στο 30', όταν με ωραία πάσα το Μωραΐτης θα βρει τον Cela, αυτός θα κοντρολάρει ωραία την μπάλα, άλλα το σουτ που θα επιχειρεί, θα κοντράρει στους αμυντικούς και θα καταλήξει στα χέρια του Παπαστεργίου.

Οι γηπεδούχοι στο 35' θα μειώσουν το σκορ σε 1-2, με τον Π. Κουτσουβέλη, μέσα από την περιοχή πλάγια να πλασάρει από δύσκολη γωνία και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Παπαστεργίου.

Μία ωραία κούρσα από δεξιά του Cela στο 38', ο οποίος θα μπει στην περιοχή και πλάγια, θα κάνει το δυνατό σουτ και η μπάλα σταματάει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Με αυτό το 1-2 για τους φιλοξενούμενους θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 47' ο Οδυσσέας θα ισοφαρίσει σε 2-2.

Ο Μωραΐτης θα κάνει το σουτ εκτός περιοχής, ο Παπαστεργίου αποκρούει προσωρινά και στην επαναφορά ο Π. Κουτσουβέλης, θα πλασάρει σε κενή εστία και στα δίχτυα.

Στο επόμενο λεπτό, ο Χαϊδεμενάτος με εντυπωσιακή απόκρουση θα κρατήσει το 2-2, στο σουτ στην κίνηση του Dauti, αφού θα πετάξει δύσκολα την μπάλα κόρνερ.

Στο 52' όμως ο Π. Κουτσουβέλης θα πετύχει την ανατροπή, το 3-2 και το δικό του χατ τρικ και ωραία κεφαλιά στη σέντρα, από αριστερά του Π. Προσαλέντη.

Οι γηπεδούχοι στο 68' θα χάσουν νέα ευκαιρία, όταν ο Μωραΐτης από δεξιά θα βρει τον Cela στο β' δοκάρι, αυτός θα πιάσει ένα δυνατό σουτ, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και θα καταλήξει πλάγιο.

Στο 86' ο Plepi με κοντινό πλασέ θα διευρύνει το σκορ στο 4-2, μετά το κόρνερ από αριστερά του Μωραΐτη στο β' δοκάρι για το Ν. Προσαλέντη και τον τελευταίο να γυρίζει την μπάλα στο νεαρό μέσο του Οδυσσέα.

Οι γηπεδούχοι με αυτή τη νίκη – ανατροπή, από το 0-2 στο 4-2, ανέβηκαν βαθμολογικά πάνω από την κόκκινη γραμμή, αλλά και ψυχολογικά για τη δύσκολη συνέχεια στη "μάχη" παραμονής. 

Έτσι όπως το έφερε η τύχη, στη "μάχη" της Ιθάκης!

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Μπαζάρογλου και Α. Μπλίκα.

Συνθέσεις

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.:(Σπ. Ζερβός), Χαϊδεμενάτος, Βασιλόπουλος Γ. (46' Μαλιακρίδας Κ.), Τσίρος, Μαλιακρίδας Μ., Πρεβεζιάνος, Προσαλέντης Π., Bisha (88' Shkambaj), Μωραΐτης (85' Καράι), Κουτσουβέλης (85' Παΐζης), Προσαλέντης Ν, Cela (75' Plepi).

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Ποιμενίδης (80' Βαρουξής, Σαμπανάι, Μπουγάς, Μιχαλάκης (60' Πανταζής), Κότσι, Βεντουρής, Τζωρτζάτος (55' Κρητικός), Dauti, Noakes, Πάπα.

Εικόνες από το σημερινό παιχνίδι του Σταυρού
























Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου