Pages

Κυριακή, Φεβρουαρίου 4

Νίκη 4αδας για την Εικοσιμία.... Με "δέκα" από το 32' 2-1 την Εύγερο

Στο παιχνίδι που διεξήχθη σήμερα Κυριακή 28/1/2024 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και ολοκλήρωσε την 12η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, στο ντέρμπι της ημέρας, η Εικοσιμία θα επικρατήσει της Ευγέρου με σκορ 2-1, σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Πραγματικό ντέρμπι, πολύς κόσμος, δύναμη, πάθος, κίτρινες, κόκκινες και δύο πανέμορφα γκολ.

Λογικά όσοι παραβρέθηκαν στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, θα πρέπει να αποχώρησαν ευχαριστημένοι από το θέαμα, την αγωνία και την ποιότητα του παιχνιδιού των δύο ομάδων.

Σε γενικές γραμμές στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, έγινε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, τους τυπικά φιλοξενούμενους, παρότι έπαιζαν από το 32' με δέκα παίκτες, να μη σταματούν λεπτό να τρέχουν και πολύ περισσότερο, να πιστεύουν στο νικηφόρο αποτέλεσμα και στο τέλος δικαιώθηκαν.

Κομβικό σημείο του αγώνα, η απόκρουση του Δ. Μεσολωρά στην εκτέλεση του πέναλτι των γηπεδούχων, από τον Πολλάκη.

Σίγουρα, με τα δεδομένα του αγώνα, η νίκη τους φυσικά κρίνεται δίκαιη.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Σε ένα μακρινό σουτ του Φίλιππα στο 5', μπλοκάρει την μπάλα χωρίς πρόβλημα ο Γαλανόπουλος.

Στο 8' ο Ντ. Ντουκάι από αριστερά θα βγάλει την πάσα για τον Μινέτο στην πλάτη της άμυνας, όμως ο επιθετικός της Εικοσιμίας δεν θα προλάβει να κάνει όπως θα ήθελε την προβολή και έτσι θα στείλει την μπάλα άουτ.

Ο Λασκαράτος από δεξιά στο 27', θα κάνει μία σέντρα περισσότερο και λιγότερο σουτ, η μπάλα θα πάρει μία παράξενη τροχιά και θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μεσολωρά, για να απομακρύνουν στη συνέχεια οι αμυντικοί.

Σε μία φάση διαρκείας στην περιοχή της Εικοσιμίας στο 32' τα είδαμε όλα!

Ο Ακριστινέι θα σουτάρει η μπάλα θα βρει στα σώματα. Την ίδια τύχη θα έχει και το επόμενο σουτ του Μπούζου και στη συνέχεια ο Βειζάι σύμφωνα με την απόφαση του διαιτητή θα σηκώσει ψηλά και επικίνδυνα το πόδι σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, τον Μούτσα και θα υποδείξει πέναλτι και αποβολή του αμυντικού των γηπεδούχων.

Εκτελεί ο Γ. Πολλάκης και ο Μεσολωράς αποκρούει διατηρώντας έτσι το 0-0.

Στο 45+3' οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα ισοφαρίσουν τα δοκάρια, όταν στην κοντινή κεφαλιά του Καμπανού, μετά το κόρνερ του Κονόμη από αριστερά θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια θα απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Με τις ομάδες "άσφαιρες" θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι έγινε ακόμη καλύτερο με περισσότερη αγωνία και κρίθηκε στο τέλος με ένα "χρυσό" τρίποντο για τους "κυανόλευκους" της Λειβαθούς, το οποίο τους φέρνει κοντά στην τελική 4αδα.

Στο 55' ο Μακρυνώρης που είχε πλέον περάσει στο παιχνίδι και έδωσε μεγάλη αγωνιστική-επιθετική πνοή στην ομάδα του, θα κλέψει την μπάλα από τους αμυντικούς, θα μπει περιοχή από δεξιά και θα κάνει την πάσα αριστερά στο Ντ. Ντουκάι, ο οποίος θα κάνει το σουτ και ο Γαλανόπουλος σώνει την εστία του.

Καλή επίσης στιγμή για τους τυπικά φιλοξενούμενους, που ήταν αυτοί που ειχαν τις ευκαιρίες, στο 59' με την κοντινή κεφαλιά του Ντουκάι, μετά το κόρνερ από αριστερά του Κονόμη, να στέλνει την μπάλα άουτ.

Νέα ευκαιρία για την Εικοσιμία στο 75' και πάλι με τον Ντ. Ντουκάι να πιάνει ένα δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα θα σταματήσει στα σώματα των αμυντικών.

Εντυπωσιακή απόκρουση με τα ακροδάχτυλα στο 77' στην αριστερή του γωνία, από το Γαλανόπουλο σε ένα φοβερό σουτ του Ντ. Ντουκάι.

Στο 83' ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα φανεί πιο τυχερός και με ένα εντυπωσιακό σουτ από αριστερά, θα στείλει την μπάλα στο απέναντι "Γ" της εστίας του Γαλανόπουλου, για το 0-1 μέσα σε τρελά πανηγύρια.

Μετά από 3' ο Μακρυνώρης που ήταν κίνδυνος – θάνατος για την αντίπαλη άμυνα, θα κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του στην περιοχή από τον τερματοφύλακα της Ευγέρου Γαλανόπουλο.

Εκτελεί εύστοχα Κονόμη και δίνει πλέον προβάδισμα νίκης στην ομάδα του 0-2.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν απλά να μειώσουν το σκορ στο 1-2 με ένα πραγματικά εντυπωσιακό σε εκτέλεση γκολ, από τον Χατζηλάμπρου.

Ο Μπαζάρογλου εκτελεί το φάουλ στην αντίπαλη περιοχή, οι αμυντικοί της Εικοσιμίας απομακρύνουν, η μπάλα θα φτάσει έξω από την περιοχή στον νεοαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή της Ευγέρου και με ένα σουτ στον αέρα και χωρίς να πέσει στο χόρτο η μπάλα, θα την στείλει στα δίχτυα του Μεσολωρά, που πραγματικά δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Ένα γκολ που χειροκροτήθηκε από όλους.

Αμέσως μετά είχαμε τη λήξη του ντέρμπι, την Εικοσιμία να επιστρέφει στις νίκες με πολύ καλή εμφάνιση, να ανεβαίνει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και την Εύγερο να χάνει ένα κομβικό παιχνίδι για τη συνέχεια, με μία ήττα που ήρθε μετά από 7 αγωνιστικές!

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Χρ. Αβάζαρο.

Οι συνθέσεις

Π.Α.Ο. Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Γαλανόπουλος, Αλεξάτος, Αδηλίνης (71' Μπαζάρογλου), Μούτσα, Βαγγελάτος, Φωκάς, Ακριστινέι (76' Μόκας), Πολλάκης Γ. (76' Ντεντλάλα), Θεοδωρόπουλος (46' Χατζηλάμπρου), Λασκαράτος, Μπούζος (55' Dedlala L.).

Εικοσιμία:(Λ. Κουμαριώτης - Π. Στεφανάτος), Μεσολωράς, Τζάκης, Πίρρα, Veizaj, Καμπανός, Βαλεντής (75' Μινέτος Γ.), Κονόμη, Ηλιόπουλος, Φίλιππας (88' Κοσμετάτος), Ντουκάι Ντ. (0' Μάθιου), Μινέτος Ι. (46' Μακρυνώρης).

Σε λίγο μεγάλο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου