Δευτέρα, Ιουλίου 9

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ-ΠΡΟΚΡΙΣΗ Η U19


Εθνική Νέων: Για τη νίκη-πρόκριση με Πορτογαλία

   Με αποκλειστικό στόχο τη νίκη που θα της δώσει την πρόκριση στους «4» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Εθνική Νέων αντιμετωπίζει την Πορτογαλία τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και ώρα 17:00 στην πόλη Χααπσάλου.
    Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστα Τσάνας, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον αμυντικό Νίκο Μαρινάκη λόγω τραυματισμού (διάστρεμμα). Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ελβετός Αλέν Μπιερί.
    Οι Έλληνες διθνείς θέλουν, ύστερα από την εξασφάλιση της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2013, να κάνουν άλλο ένα μεγάλο βήμα με την είσοδο στην κορυφαία τετράδα της Ευρώπης, γνωρίζοντας, όμως, ότι η Πορτογαλία διαθέτει ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά σύνολα.

Η ακτινογραφία της Πορτογαλίας
  Οι Ίβηρες φτάνουν συχνά  σε τελικές φάσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, έχοντας, μάλιστα, δύο κατακτήσεις σε EURO U-18. Μια νίκη (3-0 την Εσθονία) και μια ισοπαλία (3-3 με Ισπανία) είναι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των Πορτογάλων στον 1ο όμιλο  της τελικής φάσης. Στην προκριματική φάση πήραν την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο (Ουγγαρία, νησιά Φερόε, Σαν Μαρίνο), κάτι που επανέλαβαν χωρίς απώλειες βαθμών και στον 4ο όμιλο της elite round, αποκλείοντας την Ουκρανία, το ΕΪΡΕ και το Ισραήλ. Μάλιστα, είχαν την καλύτερη επίθεση των δύο προκριματικών γύρων, έχοντας πετύχει 29 γκολ! Ο Πορτογάλος προπονητής, Έντγκαρ Μπόρχες, στηρίζει την επιθετική λειτουργία στο αστέρι της ομάδας Μπετίνιο (9 γκολ-4 ασίστ). Πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα, με ταλαντούχους παίκτες και δικαιολογημένα οι Πορτογάλοι περιμένουν πολλά από την Εθνική τους σε αυτό το τουρνουά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου