Παρασκευή, Αυγούστου 10

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΚΗ ΚΟΣΜΑΤΟΥ: ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ


Μάκης Κοσμάτος: 
Αυτή η ομάδα είναι κάτι σαν παιδί μας........
Δύναμη μας ο κόσμος μας........
Υποχρέωση των τοπικών "αρχόντων" η στήριξη της προσπάθειας μας........
   Μια πολύ σημαντική συνέντευξη παραχώρησε στο sportsthea το μέλος της Επιτροπής υδατοσφαίρισης του Ν.Ο.Α. και πολύ σημαντικός παράγοντας του χώρου, κ. Μάκης Κοσμάτος και μιλάει για όλους και όλα. 
     Ας δούμε τι μας είπε:
SP: Κάποια στιγμή υπήρχε η φημολογία στα αθλητικά στέκια ότι υπήρχε ακόμη και ο κίνδυνος να μην κατέβει η ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Τι είχε προκύψει και σας έκανε να σκεφτείτε αυτό το ενδεχόμενο;
Μ.Κ.: Στη πραγματικότητα ποτέ ουσιαστικά δε πέρασε κάτι τέτοιο από το μυαλό μας, μιας και η ομάδα αυτή είναι κάτι σαν παιδί μας που δε μπορεί ποτέ να το αφήσεις  απροστάτευτο ή να το σκοτώσεις. Η συσσωρευμένη εμπειρία όλων αυτών των χρόνων που μας έχει κάνει πραγματικά πολύ προσεκτικούς σε κάθε μας κίνηση σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι δε μας αρέσει να ανακοινώνουμε πράγματα χωρίς να ισχύουν άπλα καθυστέρησε λίγο την έναρξη των διαδικασιών προγραμματισμού της νέας χρονιάς και για αυτό υπήρχε η σχετική φημολογία. Είμαστε εδώ όμως όπως βλέπετε και συνεχίζουμε κανονικά.

SP: Ποιοί είναι οι φετινοί στόχοι του Ν.Ο.Α.; Θα υπάρξει μείωση του μπάτζετ; Θα έρθουν κάποιοι παίκτες που θα αντικαταστήσουν τους ήδη αποχωρήσαντες;
Μ.Κ.: Οι στόχοι του ΝΟΑ είναι ακριβώς οι ίδιοι με τους περσινούς. Καταρχήν παραμονή και μετά ότι καλύτερο έρθει είναι ευπρόσδεκτο. Όσον αφορά στη μείωση του μπάτζετ ήταν από τις πρώτες μας αποφάσεις που πάρθηκαν με δεδομένη την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και στον αθλητισμό ειδικότερα.
SP: Έχει καλυφθεί το κενό που αφήνει η αποχώρηση του Δημήτρη Κρητικού από τον πάγκο της ομάδας;
Μ.Κ.: Με την αποχώρηση του Δημήτρη απλά έκλεισε ένας κύκλος στην ομάδα γεμάτος από πολλές χαρές, επιτυχίες και εμπειρίες. Πραγματικά τον ευχαριστούμε για τη συμβολή του στη μεγαλύτερη διάκριση που έχει γίνει ποτέ από σωματείο στη Κεφαλονιά. Το κενό θα καλυφθεί από άνθρωπο που θα ταιριάζει με τη νοοτροπία και την ηθική μας και που θα συμβάλει με τον τρόπο του στο να είναι αυτή η διαδοχή όσο το δυνατόν πιο ομαλή στο εσωτερικό της ομάδας.
SP: Που θα στηριχθεί περισσότερο φέτος η ομάδα; Ποιά θα είναι τα νέα στοιχεία και δεδομένα; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο;
Μ.Κ.:Η ομάδα όπως μέχρι τώρα θα στηριχθεί στην αρμονική συνύπαρξη του τρίπτυχου Διοίκησης-Προπονητή-Αθλητών. Πάνω από όλα είμαστε μια αγαπημένη παρέα. Γίνεται προσπάθεια να παραμείνουν οι περισσότεροι από τους περσινούς μας αθλητές με δυο –τρεις προσθήκες .
SP: Υπάρχουν από ότι μαθαίνουμε αρκετές συζητήσεις με αξιόλογους πολίστες, ονόματα στον χώρο, σήμερα τελειώνει η περίοδος των μεταγραφών, χωρίς να αναφέρεται ονόματα έχουν κλειστεί κάποιοι και σε ποιές θέσεις;
Μ.Κ. Η ονοματολογία στη περίοδο των μεταγραφών είναι αναπόφευκτη. Εμείς κλείνουμε τα αυτιά μας και κινούμαστε σε συγκεκριμένους στόχους που θα βοηθήσουν την ομάδα. Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η ομάδα θα είναι πλήρης και θα παρουσιαστεί έτοιμη για τη νέα χρονιά με στόχο να ικανοποιήσουμε τον κόσμο της Κεφαλονιάς που τόσο μας στηρίζει και να ξαναδούμε το κολυμβητήριο να γεμίζει σε κάθε αγώνα.
SP: Τελικά ο Ν.Ο.Α. Θα συμμετάσχει στο φετινό Len Trophy; Αν όχι γιατί;
Μ.Κ.: Πράγματι έγινε η πρόταση από την Ομοσπονδία για δήλωση συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η απάντηση μας ήταν αρνητική γιατί αυτό το βάρος δε μπορούσε να σηκωθεί μόνο από το σωματείο και δε θα έπρεπε άλλωστε μιας και αποτελεί ευκαιρία διάκρισης όλων των Επτανήσων δια μέσου του Ν.Ο.Α. Κάθε εμπόδιο για καλό όμως γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία φάνηκαν τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά της Περιφέρειας η οποία απαξίωσε ακόμη και να απαντήσει στο αίτημα μας για συμμετοχή στην Ευρώπη με τη συνδρομή της.
SP: Οικονομική κρίση. Πόσο έχει επηρεάσει τις προσπάθειες σας σαν επιτροπή αλλά και σαν ομάδα γενικότερα;
Μ.Κ.: Αυτό είναι ένα δεδομένο πλέον της εποχής μας που οφείλουμε να ζούμε μαζί του και να προσαρμοζόμαστε ανάλογα.

SP: Σας έχει απογοητεύσει κάτι από την μέχρι τώρα ενασχόληση σας με τον Ν.Ο.Α.;
Μ.Κ.: Είναι τόσες οι χαρές που μας δίνει αυτό το εγχείρημα και ταυτόχρονα η δύναμη που παίρνουμε από  τη βοήθεια  και τη στήριξη των συμπολιτών μας, που οι όποιες απογοητεύσεις είναι τόσο μεμονωμένες που απλά δε με αγγίζουν και δεν με αποθαρρύνουν ούτε στο ελάχιστο στο να συνεχίσω αυτό που κάνω.
SP: Τι θα ζητάγατε από τους τοπικούς «άρχοντες» του νησιού μας ενόψει της νέας περιόδου;
Μ.Κ.: Από τους τοπικούς άρχοντες δε ζητάω ποτέ πολύ απλά γιατί είναι υποχρέωση τους να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα. Όπως έχω πει και παλιότερα αλλά μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό τους έχουμε χαρίσει ένα πολύ σημαντικό τουριστικό και αθλητικό προϊόν με πολύ ισχυρό brand name. Ας το εκμεταλλευτούν επιτέλους.
SP: Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι;
Μ.Κ.: Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας για την
βοήθεια τους στη προσπάθεια αυτή. Χωρίς τον κόσμο εμείς δε θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε από όλα αυτά.
SP: Κύριε Κοσμάτε σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας διαθέσατε και ευχόμαστε τα καλύτερα στον Ν.Ο.Α. αλλά και σε εσάς προσωπικά. Το sportsthea θα είναι πάντα κοντά στην ομάδα μας και θα προβάλλει την αγωνιστική της δράση.
Μ.Κ.:Να είστε καλά και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου