Τρίτη, Ιανουαρίου 22

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ...
ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
"ΣΚΟΝΤΑΨΑΝ" ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ-Α.Ο.Κ.Ι.-ΔΙΛΙΝΑΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Η Α.Ε.Κ.

Η πρωτοπόρος και αήττητη ομάδα της Α.Ε.Κ.
  Άνοιξε η "ψαλίδα" της διαφοράς μεταξύ Α.Ε.Κ. και Εικοσιμίας στους 5 βαθμούς μετά το στραβοπάτημα της τελευταίας στο γήπεδο της και την ισοπαλία 2-2 με τη Σάμη. Ο Α.Ο.Κ.Ι που ακολουθεί  στην 3η θέση δε μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο των Διλινάτων και παρότι προηγήθηκε 3-0 στο 25λεπτο εν τούτοις το παιχνίδι έληξε με σκορ 4-4. Μια σημαντική απώλεια και για τις δυο ομάδες. Το Ληξούρι μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση της 4ης θέσης από τα Διλινάτα. Στην κάτω πλευρά του βαθμολογικού πίνακα ο Οδυσσέας δύσκολα θα καταφέρει να υπερκεράσει τον Πάγκε και να σωθεί αυτός.
   Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
 
Σε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι αρκετά δυνατό, με νεύρα και ανατροπές, διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με την εξέλιξη του, Διλινάτα και Α.Ο.Κ.Ι. προσέφεραν συγκινήσεις στους αρκετούς φιλάθλους που το παρακολούθησαν και τελικά αναδείχθηκαν ισόπαλοι με το εντυπωσιακό για ντέρμπι σκορ 4-4.
Οι επιθέσεις πέταγαν "φωτιές" ενώ οι άμυνες φάνηκαν πολύ αδύναμες και πολλές φορές σε σύγχυση. Το "Χ" ήταν κακό αποτέλεσμα και για τους δυο.
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, ο Παλληξουριακός επικράτησε δίκαια των Ομαλών με σκορ 1-0 και παραμένει ζωντανός στο κυνήγι για μια θέση στα μπαράζ.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό και για τις δύο ομάδες χωρίς κάποια αξιόλογη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παλληξουριακός με ευνοϊκό τον αέρα και με τις αλλαγές που έγιναν ήταν πιο δραστήριος και έφθανε πιο εύκολα στην περιοχή των Ομαλών.
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι που το διέκρινε η δύναμη και το πάθος των παικτών και των δύο ομάδων για τη νίκη, η Εικοσιμία δεν μπόρεσε να επιβληθεί στο γήπεδό της της Σάμης χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια και τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας.
 
Την Κυριακή το απόγευμα στην Ιθάκη και στο Δημοτικό Στάδιο διεξήχθη ο αγώνας μεταξύ της ΠΡΟΟΔΟΥ και του ΟΔΥΣΣΕΑ σε ένα ντέρμπι που σε τίποτα δεν θύμιζε τους παλιούς αγώνες των ομάδων με το πάθος το θέαμα και τη δύναμη που τους διέκρινε.
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Οδυσσέα δύσκολα θα προλάβει να σώσει την χρονιά.
Σε ένα μέτριο και πολύ δυνατό παιχνίδι που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου μεταξύ της πρωτοπόρου και αήττητης ομάδας της Α.Ε.Κ. και του Παγκεφαλληνιακού η ομάδα του Σπ Παπαδάτου πήρε δύσκολη μεν αλλά "χρυσή" νίκη με σκορ 1-0. Μια νίκη που την διατηρεί στην 1η θέση αυξάνοντας μάλιστα και την διαφορά από την Εικοσιμία μετά τη γκέλα της στις Κεραμειές από τη Σάμη στους 5 βαθμούς αλλά και 6 από τον Α.Ο.Κ.Ι. μετά το "Χ" με τα Διλινάτα χθές. Αξιοσημείωτο ότι το γκολ που έκρινε και το παιχνίδι προήλθε από αυτογκόλ.
ΑΝΟΙΞΕ Η "ΨΑΛΙΔΑ"  ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α'
Τα Αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - A.O.K.I.
4 - 4
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
1 - 0 
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
2 - 2 
4.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
1 - 0 
5.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ. - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΙΘ.
1 - 1 
Η  Βαθμολογία
(Σε 11 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
29
32 - 04 
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
24
23 - 04 
3.
Α.Ο.Κ.Ι.
23
24 - 09 
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
20
16 - 17
5.
Α.Ο.  ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
19
19 - 16
6.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
10
11 - 15 
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
08
06 - 15 
8.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
08
14 - 22 
9.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
06
11 - 11
10.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
02
  09- 50  
                           * Ο Α.Ο. Εικοσιμίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς από πέρυσι.
                     Με μπλε χρώμα οι ομάδες που θα περάσουν στα playoffs του πρωταθλήματος.
                     Με μαύρο οι ομάδες που θα παραμείνουν στην Α' κατηγορία.
                     Με κόκκινο η ομάδα που θα υποβιβαστεί στην Β΄ κατηγορία.

Η Επόμενη αγωνιστική (12η) 26-27/1/2013
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
1.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
2.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
5.
A.O.K.I. - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
H 11η αγωνιστική μπορεί να μην έφερε ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα και σε ότι αφορά τους πρωτοπόρους, όμως τα "στραβοπατήματα" Εικοσιμίας και Α.Ο.Κ.Ι. δίνουν αέρα 5 και 6 βαθμών αντίστοιχα στην πρωτοπόρο και αήττητη Α.Ε.Κ.. 
Αλλά και το "Χ" των Διλινάτων δίνει πλέον  άλλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και σε ότι έχει να κάνει με την 4η θέση αφού ο Παλληξουριακός δεν "πέταξε" την ευκαιρία και με τη νίκη του επί των Ομαλών μείωσε στο -1 από τους περυσινούς πρωταθλητές διεκδικώντας πλέον με ίσες πιθανότητες την 4η θέση και την συμμετοχή του στα playoffs.
Οι γηπεδούχοι αυτή την αγωνιστική επικράτησαν των  φιλοξενούμενων στις επιτυχίες αφού είχαν δυο νίκες, ενώ οι φιλοξενούμενοι καμία!!!!.... Υπήρξαν και τρεις ισοπαλίες στα πέντε παιχνίδια......
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
    Στους πέντε αγώνες της 11ης αγωνιστικής το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε:
2  νίκες για τους γηπεδούχους καμία για τους φιλοξενούμενους, ενώ είχαμε  3 ισοπαλίες.
Καλή παραγωγικά από άποψη γκολ ημέρα........  Επιτεύχθηκαν συνολικά 16 γκολ!!!! 
Σε όλα τα παιχνίδια υπήρξε σκορ!!!
Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 9  τέρματα και οι φιλοξενούμενοι 7 
Συνολικά σημειώθηκαν 16 τέρματα, μ.ο. 3,2 ανά αγώνα, δηλαδή 4 περισσότερα από την προηγούμενη αγωνιστική.
Καλύτερη επίθεση μέχρι στιγμής είναι αυτή της πρωτοπόρου Α.Ε.Κ., με 32 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα παραμένει και αυτή την αγωνιστική (η εστία του Απ. Καραίσκου δέχθηκε όσα γκολ είχε δεχθεί στις 10 προηγούμενες αγωνιστικές), της Εικοσιμίας με 4 τέρματα παθητικό αλλά πλέον κρατάει το ρεκόρ μαζί με αυτήν της Α.Ε.Κ. που έχει δεχθεί τον ίδιο αριθμό τερμάτων. 
Χειρότερη επίθεση παραμένει αυτή της Προόδου Ιθάκης με μόνο γκολ στο ενεργητικό της.
Χειρότερη άμυνα, συνεχίζει να κρατά το αρνητικό ρεκόρ και αυτή την αγωνιστική και δε φαίνεται να το χάνει μέχρι το τέλος ο Οδυσσέας Ιθάκης με 50 γκολ παθητικό.
Μέχρι τώρα σε αυτό το πρωτάθλημα έχουν βρει δίχτυα 75 ποδοσφαιριστές ενώ στον πίνακα των σκόρερ προηγούνται, ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Α.Ε.Κ. Π. Κουμαριώτης και ο Νικ. Κοσμάτος του Παλληξουριακού με τέρματα αν και δεν βρήκαν δίχτυα αυτή την αγωνιστική. Ακολουθούν με ένα λιγότερο οι Αντ. Κορσιάνος της Εικοσιμίας και Γ. Αμούργης της Σάμης με 6 τέρματα.
    Στα συν της αγωνιστικής 
* Η πρόταση για την επιτροπή ποδοσφαίρου σάλας και άμμου στην UΕFA για τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Β. Μαζαράκη όπως και η δεύτερη πρόταση που έχει να κάνει με το γυναικείο ποδόσφαιρο και αφορά την κ. Χρύσα Κοσμάτου για διεθνής παρατηρητής αγώνων γυναικείου ποδοσφαίρου.
* Η διατήρηση του αήττητου για 11 αγωνιστικές της πρωτοπόρου Α.Ε.Κ..... Ο "Δικέφαλος" έχει ανοίξει φτερά για μακρυά!!!
Η μεγάλη νίκη του Ν.Ο.Α. και η κατάληψη της 4ης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα της Α1 της υδατοσφαίρισης. Μια θέση που εκτός των playoffs του πρωταθλήματος οδηγεί και στα Ευρωπαϊκά σαλόνια!!!!!!! Ποιος να το φανταζόταν πριν λίγα χρόνια. Μπράβο σε όσους συνέβαλλαν να ακουστεί η Κεφαλονιά μας και να χαιρόμαστε για το καμάρι μας!!!
Για να λέμε και την αλήθεια η πολύ καλή παρουσία των διαιτητών μας την τελευταία αγωνιστική.... Ο Μπόκα δεν αστειεύεται τους έχει όλους στην τσίτα.... Πάντως υπάρχουν και κάποια εσωτερικά προβλήματα που πρέπει να βρουν και αυτά τη λύση τους κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις σχέσεις τους.
* Το 25λεπτο ποδοσφαιρικό θέαμα που μας πρόσφερε ο Α.Ο.Κ.Ι. πραγματικά εντυπωσιακό ποδόσφαιρο που δυστυχώς για την ομάδα του Γ. Τόγια δεν είχε την ανάλογη συνέχεια!!!! Τελικά μας αποζημίωσε η παραγωγή των επιθετικών και τα 8 γκολ που επιτεύχθηκαν.
* Η πολύ καλή παρουσία για άλλον έναν αγώνα της Σάμης που δείχνει μεταμορφωμένη προς το καλύτερο αν και την προηγούμενη αγωνιστική την έκανε την "στραβή" της. Κέρβερος ο Βουκελάτος ειδικά σε θέματα πειθαρχίας. 
* Η νέα τάξη πραγμάτων στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας... Διλινάτα και Σάμη έκαναν Α.Ο.Κ.Ι. και Εικοσιμία να χάσουν τον "ύπνο" τους ...και να οι προσθαφαιρέσεις και τα κομπιουτεράκια!!!
* Η παρουσία του νεαρού Δημ. Πολλάτου κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του μετά τον τραυματισμό του Αγκούσι... Προσπάθησε για το καλύτερο και σίγουρα δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε.
    Στα πλην της αγωνιστικής 
* Ο σοβαρός τραυματισμός του τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ.Ι. Αγκούσι στην μύτη στον αγώνα με τα Διλινάτα σε σύγκρουση του με αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Εμείς να του ευχηθούμε περαστικά και γρήγορα να επιστρέψει στον χώρο που λατρεύει υγιής.
* Γκρίνιες, φασαρίες, αντεγκλήσεις αυτή την αγωνιστική!! Γιατί;
Τελικά σε λίγο θα μείνουμε εμείς και εμείς να πίνουμε κανά καφεδάκι στου Σπυράγγελου .... Για να σοβαρευτούμε και λιγάκι. Όσο για κάποιους που έχουν μεγάλο στόμα στην εξέδρα καλό είναι να καταλάβουν ότι πρέπει να το σταματήσουν εδώ και τώρα...Κάνετε κακό κύριοι, Είναι πούνε στραβό το κλίμα......
* Η συμπεριφορά κάποιων, απέναντι στους ανθρώπους του αθλητικού ρεπορτάζ
* Στους πανέξυπνους που όρισαν ίδια ώρα με τον κρίσιμο αγώνα του Ν.Ο.Α. την κοπή της πίτας τους. Και μετά ήρθαν για τις χειραψίες και την παρέλαση!!! Ωρέ ποιος είδε τον Λούκα και δεν κρύφτηκε.. αφρούς έβγαζε ... και με το δίκιο του. 
* Η αποχώρηση του πολίστα του Ν.Ο.Α. Ιγκόρ Ρατσούνιτσα που μετά από μια λαμπρή παρουσία στην ομάδα άνοιξε πανιά για την Σικελία και την Κάλιαρι στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Έδωσε πολλά στην ομάδα αλλά και η ομάδα του έδωσε αφού μέσα από την συμμετοχή στα παιχνίδια της έγινε γνωστός.
Καλή τύχη Ιγκόρ εμείς θα σε ευχαριστούμε και θα θυμόμαστε τα όσα σημαντικά μας πρόσφερες!!!!
* Τα δυο γκολ που δέχθηκε η Εικοσιμία. Πάνω που γράφαμε για το ρεκόρ της ... έφαγε τόσα στον αγώνα με την Σάμη όσα είχε φάει μέχρι τώρα!!!
* Η απαράδεκτη κατάσταση των γηπέδων μας και η "μάχη" των εντυπώσεων που γίνεται τελευταία.
Έρχεται η σειρά σας να συμμετέχετε στην ανάδειξη του καλύτερου Κεφαλονίτη και Θιακού προπονητή και ποδοσφαιριστή
Πέραν από τα συν και πλην θα σας ενημερώσουμε ότι το sportsthea σε συνεργασία με τοπικό σωματείο θα βραβεύσει τον καλύτερο προπονητή των νησιών μας όπως και τον καλύτερο ποδοσφαιριστή. Αυτό θα γίνει μέσω ψηφοφορίας που θα μπορείτε να βρείτε και να ψηφίσετε στο sportsthea λίαν συντόμως. Και εδώ θέλουμε την συμμετοχή σας.
Λεπτομέρειες προσεχώς... 
ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΑΛΛΑΓΗ "ΟΔΗΓΟΥ" ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΩΚΑΤΩΝ ΤΑ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ 1Η ΘΕΣΗ
Τα πρωτοπόρα Φωκάτα 
   Άλλαξε "αφεντικό" η 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα στην "μικρή" κατηγορία μετά τη νίκη των Φωκάτων 4-1 το Πυργί και το ρεπό των μέχρι πρότινος πρωτοπόρων Πρόννων.
Με νίκη 4-1 πέρασαν από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου σήμερα το πρωί τα Φωκάτα στο ντέρμπι με τον Παπυργιακό και βρέθηκαν στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έστω και αν έχουν έναν αγώνα περισσότερο από τον δεύτερο της βαθμολογίας Α.Ο. Πρόννων.
Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό με τα Φωκάτα πολύ αποτελεσματικά σε φάσεις που έκριναν και τον αγώνα.
Στην κρίσιμη αναμέτρηση για την εξέλιξη της μάχης στην ουρά της βαθμολογίας στην Β’ κατηγορία, το τελικό αποτέλεσμα ανέτρεψε τις μέχρι τώρα εύθραυστες ισορροπίες. Ο Ηρακλής Πρόννων κέρδισε την Έρυσσο στα Μακρυώτικα με 0-2 και έκανε το αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου του καθώς ξέφυγε με 4 βαθμούς.
 
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι την Κυριακή το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με την Ανωγή να είναι καλύτερη και να επικρατεί του Πυλαριακού διεκδικώντας πλέον βάσιμα την τέταρτη θέση και την είσοδό της στα playoffs.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και παίχτηκε κυρίως στο κέντρο. Χωρίς πολλές φάσεις και τις ομάδες κυρίως να ψάχνουν να πετύχουν κάποιο γκολ στις αντεπιθέσεις.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανωγή μπήκε πολύ δυνατά με στόχο να καθορίσει το παιχνίδι πολύ νωρίς. Έκλεισε την αντίπαλό της και έχασε αρκετές ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι.
Εν κατακλέιδι, η νίκη της Ανωγής ήταν δίκαιη και της άνοιξε την "πόρτα" για την είσοδό της σταplayoffs.
Τα Αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ Π.Ο.Ο.Κ.Α.Π. - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
1 - 4 
2.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
0 - 2 
3.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ - Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
2 - 0
ΡΕΠΟ: Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
Η  Βαθμολογία
(Σε 9 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
1725 - 08
2.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
1617 - 06 
3.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ
14
18 - 13
4.
Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
12
11 - 14
5.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
10
11 - 18
6.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
05
06 - 11
7.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
01
04 - 22
                                         · Οι Πρόννοι ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς από πέρυσι.
Η επόμενη αγωνιστική (10η) 26/27-1-2013
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
1.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ - Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
2.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
3.
Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
4.
ΡΕΠΟ: ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ
Η σπουδαία νίκη των Φωκάτων έφερε αλλαγές στην κορυφή με τους Πρόννους να παραχωρούν την 1η θέση στην ομάδα της Λακήθρας. Βέβαια οι Πρόννοι έχουν έναν αγώνα λιγότερο.
Αλλά και στο ντέρμπι του Δ.Α.Κ. η Ανωγή επικράτησε του Πυλαριακού 2-0 και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την 4αδα και τα playoffs μειώνοντας από τον αντίπαλο της στους δυο βαθμούς την διαφορά. Έτσι όλα πλέον είναι ανοικτά.
Επιτυχία των φιλοξενούμενων αυτή την αγωνιστική, οι οποίοι  κατάφεραν  να επικρατήσουν  στους δύο από τους τρεις αγώνες της ημέρας.....  
 Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους τρεις αγώνες της 9ης αγωνιστικής το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε:
2 νίκες, για τους φιλοξενούμενους και για τους γηπεδούχους.
Υπήρχε σκορ σε όλα τα παιχνίδια!!!
Οι γηπεδούχοι λιγότερο παραγωγικοί πέτυχαν 3 τέρματα ενώ οι φιλοξενούμενοι 6. 
Καλύτερη επίθεση παραμένει αυτή των Φωκάτων με 25 τέρματα στο ενεργητικό τους.
Καλύτερη άμυνα παραμένει και αυτή την αγωνιστική των Πρόννων με 6 γκολ παθητικό.
Χειρότερη επίθεση της ομάδας της Έρυσσου με 4 γκολ στο ενεργητικό τους.
Χειρότερη άμυνα η Έρυσσος με 22 γκολ  παθητικό.   
Συνολικά επιτεύχθηκαν τέρματα μ.ο. 3 ανά αγώνα, και ίδια παραγωγή με την προηγούμενη αγωνιστική.
Μέχρι τώρα σε αυτό το πρωτάθλημα έχουν σκοράρει 45 ποδοσφαιριστές ενώ  στον πίνακα των σκόρερ προηγούνται οι: Τιμολέων Τούρλας με γκολ που μοιράζεται την 1η θέση στον πίνακα με τον Νικ. Σταμένη των Φωκάτων.
    Στα συν της αγωνιστικής 
Η μοναξιά της κορυφής της Β' κατηγορίας που απολαμβάνουν από το προηγούμενο Σάββατο τα Φωκάτα
Στις πολύ καλές και εδώ διαιτησίες της αγωνιστικής.
* Η σπουδαία νίκη-παραμονή του Ηρακλή στα Μακρυώτικα. Η δικαίωση των "πολεμιστών" αφού έδωσαν μεγάλο αγώνα για να έχει συνέχεια αυτή η ομάδα και τα κατάφεραν, τους αξίζουν πολλά μπράβο !!
* Στα παιδιά του ρεπορτάζ του sportsthea που κάτω από αντίξοες συνθήκες αμερόληπτα και αντικειμενικά στέλνουν τον παλμό των γηπέδων μας στο σπίτι σας.
* Η αντρίκεια στάση του ποδοσφαιριστή των Φωκάτων και η ανακοίνωση με το συγνώμη που κοινοποίησε για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο παιχνίδι με τον Παπυργιακό. Επειδή τον Σπύρο τον ξέρω για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, να μην αμφιβάλει κανείς.... Ήταν μια κακιά στιγμή. 'Αλλωστε ο ποδοσφαιριστής αυτός δεν έχει δώσει δικαιώματα στο παρελθόν.
Όπως και νάχει πάντως θεωρώ ότι για την δήλωση αυτή που έκανε και μόνο του αξίζουν πολά Μπράβο!!!!
    Στα πλην της αγωνιστικής
* Τα τέσσερα γκολ που έφαγε το Πυργί στο ντέρμπι με τα Φωκάτα και μάλιστα στην έδρα του... Είναι πολλά και αδικούν την ομάδα.
* Η καθυστερημένη έναρξη των αγώνων στα περισσότερα γήπεδα που οφείλεται στους πολλούς αγώνες που ορίζονται οι ίδιοι διαιτητές, ενώ κάποιοι άλλοι "ξεκουράζονται" λες και μας περισσεύουν
* Η αμφισβήτηση των πάντων προκειμένου να περάσει το "δικό" μου και όχι το "δικό" σου, που τελικά γίνεται επικίνδυνο για το ποδόσφαιρο μας!!!!
Η ήττα της Ερύσσου στο ντέρμπι των ουραγών που όπως φαίνεται την οδηγεί στην επιστροφή της στα γνώριμα λημέρια!!!! Κρίμα...
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΠΟΛΟ
ΟΠΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
Πολλά θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική στη "ναυμαχία" του Λαιμού
Συνεχίζει πρώτος ο Θρύλος και πάει στο Λαιμό με το 9Χ9 
Ο δικός μας ο Ν.Ο.Α. έχει βαλθεί να μας τρελάνει
  
ΝΙΚΗ Ν.Ο.Α. ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΥΡΩΠΗΣ
Νίκη που του δίνει δικαίωμα να ελπίζει στο θαύμα κατέκτησε σήμερα στο Κολυμβητήριο Αργοστολίου ο Ν.Ο.Α. που επιβλήθηκε της Κέρκυρας στο Επτανησιακό ντέρμπι με σκορ 9-7.
Η εμφάνιση της ομάδας μας δεν ήταν σίγουρα η αναμενόμενη αλλά προσωπικά πιστεύω ότι μικρή σημασία έχει αυτό αφού ο σκοπός επιτεύχθηκε και η ομάδα του Θ. Ανδρεάκου βρίσκεται στην 4αδα ισόβαθμη του Π.Α.Ο.Κ.. 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής
Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. – Ν.Ο. ΠΑΤΡΩΝ
10 - 5 
2.
Γ..Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ
3 - 6 
3.
Π.Α.Ο.Κ. – Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
3 - 15
4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. – Ν.Ο. ΧΙΟΥ
14 - 2 
5.
Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
6 - 12 
6.
Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ – Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
9 - 7 

Η  Βαθμολογία 
(Σε 9 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
27
128- 37
-
Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 
25
139- 44
3.
Ν.Ο. ΧΙΟΥ
21
98 - 57
4.
Π.Α.Ο.Κ.
16
77 – 85
5.
Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
16
82- 86 
6.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
12
94- 74
7
Π. ΦΑΛΗΡΟ
09
64– 81 
-
Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ
0949 - 85 
9.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.
08
77 – 102
-
Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
08
67 - 80 
11.
Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
0452 - 110 
12.
Ν.Ο. ΠΑΤΡΩΝ
00
56- 132
Η Eπόμενη αγωνιστική (10η)
Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – Π.Α.Ο.Κ.
Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ – Ν.Ο. ΠΑΤΡΩΝ
Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. – Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Ν.Ο. ΧΙΟΥ – Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Ε.Σ.Κ.Α.Η 
ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν.Ε.Ο.Λ. ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 59-62
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Σ.Κ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΣΤΟΥΝΗ  ΜΕ ΣΚΟΡ 55-45 
ΓΙΑ ΤΗ Β' ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Η ΟΜΑΔΑ  ΤΟΥ Ν.Ε.Ο.Λ. ΠΗΡΕ 'ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ"  ΤΗ ΝΙΚΗ (ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ) ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ  ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ
ΑΝΔΡΙΚΟ Α2 Ε.Σ.Κ.Α.Η.
Αβέβαιο το μέλλον του στην Α2 αν συνεχίσει να χάνει στο Ληξούρι
Τα Λεχαινά ήρθαν στο Ληξούρι για να κερδίσουν και τα κατάφεραν. 
Έχοντας τον ψηλό τους (Παπαδόπουλο) σε καταπληκτική ημέρα, αλλά και σημαντική βοήθεια από όλους τους υπόλοιπους, μπόρεσαν να πάρουν έστω και δύσκολα (59-62) το ροζ φύλλο. Η ομάδα μας είχε μέτρια απόδοση επιθετικά για μια ακόμη φορά, ήταν άστοχη στις βολές και απελπιστικά άστοχη σε ελεύθερα τρίποντα. Παρόλα αυτά είχαμε διαστήματα όπου παίξαμε καλό μπάσκετ, πιέσαμε, βγάλαμε αιφνιδιασμούς και ελεύθερα σουτ …που δεν βάλαμε.
Η επόμενη αγωνιστική (15η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
30/01/13
9:00
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΓΑΛΗΝΗ ΑΟ ΑΧΑΙΑ - ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ
30/01/13
9:00
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΣΦΗΚΑ ΑΣ - ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ
27/01/13
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΙΤΕΩΝ ΕΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
30/01/13
9:00
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΑΕ - ΑΧΑΙΟΣ ΓΠΣ
30/01/13
8:30
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ - ΠΥΡΣΟΣ Α.Ο
30/01/13
8:30
ΠΥΡΓΟΥ - Γ.ΒΑΣΙ
ΠΥΡΓΟΣ 99 - Α.Σ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ- ΑΚ
30/01/13
7:00
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ - ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΟ Π
ΑΝΔΡΙΚΟ Β' Ε.Σ.Κ.Α.Η.
Ο σοβαρός ΑΣΚ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και έχοντας ως όπλο του την δυνατή άμυνα και την συγκέντρωση η ομάδα μας πέρασε και από την Γαστούνη νικώντας την τοπική ομάδα με 55-45.
Οι παίκτες του Μάκη Μαρκάτου, έπαιξαν στα τελευταία λεπτά εξαιρετική άμυνα και κατάφεραν να φτάσουν σε μία δίκαιη νίκη που ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο τη θέση του στην 2η θέση της βαθμολογίας της Β’ ΕΣΚΑ-Η.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
26/01/13
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ - ΑΙΓΕΑΣ ΑΟ
27/01/13
7:00
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΑΕΚ Κ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΓΣ
27/01/13
5:00
ΠΥΡΓΟΥ - Γ.ΒΑΣΙ
ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π - ΔΥΜΗΣ Α.Ο.
 Τμήματα υποδομής Α.Σ.Κ.
Παμπαίδες
Μια σπουδαία εμπειρία βίωσαν οι παμπαίδες του Α.Σ.Κ. στο Σαββατιάτικο παιχνίδι τους στην Πάτρα. Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι οι μικροί αθλητές του ΑΣΚ ηττήθηκαν στην Πάτρα από την Προοδευτική με 33-30.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τους πιτσιρικάδες του Πάνου Ματιάτου να δείχνουν για μία ακόμη φορά, εξαιρετικά δείγματα γραφής και να χάνουν στις λεπτομέρειες.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2ος ΟΜΙΛΟΣ 2η ΦΑΣΗ
Στην επόμενη φάση ο Ν.Ε.Ο.Λ.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2013
Χωρίς κόπο νίκη στα χαρτιά για το παιδικό τμήμα του Ν.Ε.Ο.Λ. καθώς η ομάδα του Προμηθέα, παραιτήθηκε από το αυριανό παιχνίδι για την 5η αγωνιστική της Β΄φάσης στο 2ο όμιλο και έτσι ο αγώνας κατοχυρώνεται με σκορ 20-0 για τους νεαρούς του Ληξουρίου.
Με την εξέλιξη αυτή η ομάδα της Κεφαλλονιάς εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκριση στους τελικούς του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΗ, ενώ απομένει μια ακόμα αγωνιστική για την ολοκλήρωση της ημιτελικής φάσης, την επόμενη Κυριακή (27/1) με τον Ηρακλή Πύργου στο κλειστό της Παλικής.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
27/01/13
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΕ ΠΥ
27/01/13
8:00
Ε.Α.Π
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΣ - ΓΛΑΥΚΟΣ Α.Ο.
Η βαθμολογία
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠAIΔΩΝ 2η ΦΑΣΗ (2 ΟΜΙΛΟΣ)
Ομάδα
Βαθμ
Αγων
Νικ
Ηττ
Μηδ
Επιθ
Αμυν
Διαφ
ΛΗΞΟΥΡΙ Ν.Ε.Ο.
9
5
4
1
0
228
112
116
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΥΡΓΟΥ
8
4
4
0
0
239
165
74
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΑΣ
5
4
1
3
0
166
240
-74
ΓΛΑΥΚΟΣ Α.Ο.
3
4
0
3
1
106
202
-96

Ηρακλής και Γλαύκος έχουν έναν αγώνα λιγότερο 
   ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.
ΣΤΕΙΛΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ e-mails ΣΑΣ ΣΤΟ SPORTSTHEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου