Τετάρτη, Απριλίου 8

Στην κορυφή οι "κιτρινόμαυροι" 1-0 στο 89' τα Διλινάτα


Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  0-1
                                               
Έκλεψε τη νίκη στο παρά 1' και έβαλε φωτιά στα playoffs η Α.Ε.Κ.
Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι για την 2η αγωνιστική των playoffs σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η Α.Ε.Κ. επικράτησε στο 89’ 1-0 των Διλινάτων και «πάτησε» κορυφή σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Στο πρώτο ημίχρονο αν εξαιρέσει κάποιος τα πρώτα 5-10’ οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εντυπωσιακοί έπαιξαν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, είχαν την κατοχή και με καλή κυκλοφορία έφταναν επικίνδυνα στην εστία του Καλαφάτη χωρίς ωστόσο οι επιλογές των ποδοσφαιριστών του Γ. Τόγια να είναι οι ενδεδειγμένες. 
Έτσι το μόνο που έλειπε από την ομάδα του ήταν το γκολ. Όλα τα άλλα ήταν υπέρ της.
Στο δεύτερο και ενώ όλοι περίμεναν όχι μόνο ανάλογη συνέχεια από τους δις πρωταθλητές αλλά και κάποια γκολ, τα πράγματα άλλαξαν και οι τυπικά γηπεδούχοι ισορρόπησαν στην αρχή και στη συνέχεια ήλεγχαν το παιχνίδι και φαινόντουσαν αυτοί πλέον να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο αφού οι αντίπαλοι τους για άγνωστο λόγο χαλάρωσαν και δεν έχασαν την ευκαιρία. Μάλιστα έχασαν λίγο πριν από το 0-1 και μια μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν.
Τελικά όμως στο τέλος η ομάδα του Αργοστολιού ήταν αυτή που πανηγύρισε τη νίκη αλλά και την πρωτιά στη σειρά.
Φάσεις και γκολ
Τα Διλινάτα θα μπουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 3’ θα χάσουν την πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Διον. Τζωρτζάτος από αριστερά θα αλλάξει γήπεδο και θα βρει τον Τανουσάι δεξιά και λίγο μέσα στην περιοχή, αυτός θα προχωρήσει και θα πιάσει ένα διαγώνιο δυνατό σουτ που θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιαουσντέλιο και στην επαναφορά της τον Χαραλαμπόγλου να αστοχεί στην κεφαλιά του προ κενής εστίας.
Στο 6’ παραλίγο να έχουμε το αυτογκόλ από τον Στεφανάτο όταν στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα στην παράλληλη σέντρα από αριστερά και πριν η μπάλα φτάσει στον Διον. Τζωρτζάτο θα την στείλει να περάσει κόρνερ ελάχιστα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ..
Ο Μπαζάρογλου θα δώσει το «σύνθημα» της αντεπίθεσης για την ομάδα του όταν στο 7’ θα κερδίσει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, θα προχωρήσει αλλά το πλασέ του θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ από την εστία του Καλαφάτη.
Στο 28’ οι φιλοξενούμενοι που ήταν εντυπωσιακοί θα χάσουν μια ακόμη ευκαιρία όταν στην πάσα μέσα στην περιοχή του Εμιλιάνο, ο Κρούτη θα πιάσει ένα εντυπωσιακό ανάποδο «ψαλίδι» που θα διώξει εντυπωσιακά ο Καλαφάτης στο αριστερό «Γ» της εστίας του. 
Στην επαναφορά ο Ζαμπαύτης θα πιάσει ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι και θα καταλήξει άουτ.
Μια αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων στο 40’ θα δώσει την δυνατότητα στον Χασάι να πιάσει ένα διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια, μόνο που θα σταθεί άτυχος αφού η μπάλα θα σταματήσει στην συμβολή των δοκών του Καλαφάτη.
Έτσι με την Α.Ε.Κ. να είναι καλύτερη σε αυτό το διάστημα θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη και στο 63’ τα Διλινάτα που φαινόταν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο, θα χάσουν μια καλή ευκαιρία όταν στο πλασέ του Ταγκίρη ο Τσιαουσντέλιο με διπλή προσπάθεια θα πέσει και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 65’ με υπόδειξη του Α’ βοηθού κ. Κομητόπουλου θα ακυρωθεί ένα γκολ που θα πετύχει με κεφαλιά ο Φωκάς σαν οφσάιντ.
Στο 76’ ο Μπαζάρογλου εκτελεί το μακρινό φάουλ από δεξιά η μπάλα στην περιοχή με τον Χασάι να πιάνει την κεφαλιά και τον Καλαφάτη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να προηγηθούν θα χαθεί στο 78’. Συγκεκριμένα ο Κ. Τζωρτζάτος θα βρει στην περιοχή τον αδελφό του Διονύση, αυτός θα στρώσει στον αμαρκάριστο Κατσούρη, με τον τελευταίο να πλασάρει πολύ άσχημα στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ πάνω από την εστία του Τσιαουσντέλιο.
Τέλος στο 89’ η Α.Ε.Κ. θα "κλέψει" ένα μεγάλο τρίποντο αφού θα πετύχει το «χρυσό» γκολ για το 0-1. Ο Μπαζάρογλου εκτελεί το φάουλ από δεξιά με τον Χασάι μέσα από την περιοχή αμαρκάριστο να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Καλαφάτη, βάζοντας την ομάδα του οδηγό στην κούρσα του πρωταθλήματος.
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Σπ. Μαγουλά.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γκ. Ρέντσι), Καλαφάτης, Κουρκουμέλης (57’ Κατσούρης, Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Αναλυτής Θ., Χαραλαμπόγλου, Τζωρτζάτος Διον., Ταγκίρης (83’ Κορσιάνος), Τανουσάι, Τζωρτζάτος Χρ., Τζωρτζάτος Φ. (65’ Κύργιο).
Α.Ε.Κ.: (Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Μήλας, Στεφανάτος (81’ Κορσιάνος), Φωκάς, Ζαμπαύτης, Κρούτη, Εμιλιάνο, Μπαζάρογλου (90+3’ Θωμάς), Κουμαριώτης, Χασάι, Λαμπρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου