Σάββατο, Ιανουαρίου 14

Φανταστικό παιχνίδι στις Κεραμειές..... "Χ" (3-3) Εθνικός - Οδυσσέας στο ντέρμπι των ουραγών (Εικόνες)


Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, στο ντέρμπι των ουραγών, σήμερα το πρωί στις Κεραμειές  Εθνικός Κεφαλονιάς – Οδυσσέας Ιθάκης προσέφεραν θέαμα, γκολ και συγκινήσεις. Το τελικό 3-3 τα λέει όλα!
Έτσι η αγωνία και η αβεβαιότητα, όσον αφορά τον υποβιβασμό στην Β' κατηγορία, φυσιολογικά θα παραμείνει μέχρι την τελευταία αγωνιστική.
Οι δυο ομάδες, μετά από επτά αγώνες, παραμένουν στις δυο τελευταίες θέσεις, χωρίς νίκη, 3 βαθμούς οι γηπεδούχοι, ενώ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο πρώτος φετινός. 
Φάσεις και γκολ
Οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που θα αιφνιδιάσουν και θα προηγηθούν στο σκορ 0-1 στο 8’ με κοντινό πλασέ του Π. Κουτσουβέλη, ύστερα από την προσπάθεια από δεξιά του Cela και το διαγώνιο σουτ του τελευταίου.
Μετά από 3’ θα έρθει η απάντηση των «κυανόλευκων», ισοφαρίζοντας το σκορ στο 1-1 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Τοζάι, στην πάσα του Γαλανού.
Σε μια φάση στο 15’ που οι γηπεδούχοι περίμεναν από τους φιλοξενούμενους να βγάλουν την μπάλα, εκτός αγωνιστικού χώρου, αφού βρισκόταν στο χορτάρι ο Λαδάς, κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο Cela με σουτ θα στείλει με δύναμη την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο Εθνικός στη συνέχεια θα απειλήσει, όμως ο Μουράγι, σε δυο περιπτώσεις, θα είναι αυτός που θα κρατήσει την ισοπαλία και το 1-1 μέχρι τότε της ομάδας του.
Πρώτα στο 33’ όταν θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα διώξει εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ.
Και αμέσως μετά, στο 34’ όταν ο Μαυροειδής θα τροφοδοτήσει τον Τοζάι στην μεγάλη περιοχή, αλλά και πάλι ο έμπειρος τερματοφύλακας του Οδυσσέα θα σώσει.
Ότι δεν μπόρεσαν να πετύχουν οι γηπεδούχοι στις δυο αυτές φάσεις θα το καταφέρουν στο 41’, όταν θα έρθει η ανατροπή και το 2-1. Ο Τοζάι με πάσα-γκολ θα βρει σε καλή θέση τον Παπαδάτο και ο τελευταίος με σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μουράγι.
Όμως το 1-2 δεν θα είναι σκορ ημιχρόνου, αφού ακριβώς στο 45’ οι φιλοξενούμενοι θα ξαναφέρουν το παιχνίδι στα ίσια και το 2-2.
Ο Cela εκτελεί αρχικά το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Εθνικού με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, ο διαιτητής θα διατάξει επανάληψη, αφού όπως υποστήριξε μετακινήθηκε το τείχος από την σωστή του θέση. Ο επιθετικός του Οδυσσέα θα εκτελέσει εκ νέου το φάουλ και θα στείλει την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο, πρώτα να βρει το δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήξει στα δίχτυα του Μοσχόπουλου.
Έτσι οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια ισόπαλες στο σκορ 2-2!
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι, μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχαν την κατοχή.
Έτσι στο 49’ μετά από ένα άτσαλο σουτ του Μπίσα, η μπάλα θα στρωθεί στον Κουτσουβέλη που αστοχεί από καλή θέση στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Μια κεφαλιά του Ε. Μετσάνι στο 55’ , μετά το κόρνερ του Μπίσα, θα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Η υπεροχή των Θιακών θα φέρει το 2-3 στο 57’ με τον Cela να "εκτελεί" με σουτ τον Μοσχόπουλο, μετά την εξαιρετική πάσα του Φατούρου στην πλάτη της άμυνας του Εθνικού.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για τους φιλοξενούμενους να «καθαρίσουν» το τρίποντο, όταν στο 59’ ο Κουτσουβέλης, στην κάθετη πάσα του Cela θα βρεθεί απέναντι από τον Μοσχόπουλο, όμως δεν κάνει καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.
Και εδώ η μπάλα «τιμωρεί» αφού όταν δεν πετυχαίνεις τέρμα δέχεσαι.
Έτσι, ο άγραφος αυτός νόμος επαληθεύτηκε και οι γηπεδούχοι θα πετύχουν την ισοφάριση και το 3-3. Συγκεκριμένα στο 60’ ο Κώτσης θα ρίξει άτσαλα στην περιοχή τον Αντωνάτο και θα υποδειχθεί το πέναλτι από τον διαιτητή της συνάντησης.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Τοζάι που ευστοχεί και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μουράγι.
Στο 81’ ο Cela ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια θα πιάσει ένα σουτ που αρχικά απομακρύνει ο Μοσχόπουλος και στη συνέχεια οι αμυντικοί του.
Με εκατέρωθεν διαμαρτυρίες για τον μη καταλογισμό πέναλτι θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι.
Πρώτα οι φιλοξενούμενοι στο 90’ για σπρώξιμο του Μαυροειδή στον Ε. Μετσάνι και στο 90+2’ οι γηπεδούχοι για χέρι αμυνόμενου. Και στις δυο περιπτώσεις ο διαιτητής έκρινε ότι έπρεπε να συνεχιστεί το παιχνίδι και αυτό έγινε.
Έτσι μετά από αυτό το εντυπωσιακό 3-3 οι δυο ομάδες αναμένεται να συνεχίσουν τον δικό τους «γολγοθά» μέχρι το τέλος για το πια ομάδα θα αποχαιρετήσει την «μεγάλη» κατηγορία.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Σπ. Χρηστάτο.
Συνθέσεις
Εθνικός: (Ν. Κουρούκλης), Μοσχόπουλος, Λαδάς (17′ λ.τ. Παπαδάτος, (84′ Κούτσης), Γαλανός, Ρεμούντης, Μπάμπης, Σιμωτάς I., Τοτζάι, Αντωνάτος, Μαρούλης, Σιμωτάς Χ., Μαυροειδής.
Οδυσσέας Ιθ.: (Σπ. Ζερβός),
 Μουράι, Λεκάτσας, Μετσάνι Λ., Κώτσης, Φατούρος, Μαλιακρίδας, Ρενάτο, Μαρούλης Ε., Κουτσουβέλης, Προσαλέντης (19′ λ.τ. Μετσάνι Ε.), Τσέλα.
Φώτο από το παιχνίδι





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου