Κυριακή, Ιανουαρίου 15

Ασταμάτητος ο Ν.Ε.Ο.Λ. "άλωσε" και την Ζάκυνθο.... Νίκη πρωτιάς 50-64 (Φώτο)


Ο ΝΕΟΛ κέρδισε το ντέρμπι κορυφής, επικρατώντας της –επίσης αήττητης μέχρι σήμερα- Ζακύνθου με το εντυπωσιακό 50-64 εκτός έδρας! Έμεινε έτσι μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας της Α2 , με την ολοκλήρωση του 1ου γύρου, αήττητος, με το εντυπωσιακό ρεκόρ των 13 συνεχών νικών.
Στο παιχνίδι, ο ΝΕΟΛ πήρε από την αρχή το προβάδισμα, πετυχαίνοντας το απίστευτο 4-18 στο πρώτο δεκάλεπτο και βάζοντας τις βάσεις για την τελική επικράτηση. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η ομάδα της Ζακύνθου εμφανίστηκε εντελώς άστοχη και νευρική.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα της Ζακύνθου ισορρόπησε το παιχνίδι, και καθώς εμείς δεν κατορθώσαμε να βγάλουμε εύκολα καλάθια, προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει κατά ένα πόντο! Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με 20-33.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι παίκτες της ΖΑΚΥΝΘΟΥ μπήκαν στο παιχνίδι αποφασισμένοι και κατόρθωσαν με υπερπροσπάθεια και δυναμικές (στα όρια τ
oυ φάουλ…) διεκδικήσεις να μειώσουν σε 36-40, αλλά κάπου εκεί, οι μέχρι εκείνη τη στιγμή απρόσεκτοι (στο τρίτο 10λεπτο) παίκτες μας, συνήλθαν, «πάτησαν γκάζι» και με ένα σερί 2-10 έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με 38-50.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, για δύο περίπου λεπτά καμιά ομάδα δεν είχε σκοράρει, αλλά ήταν η σειρά του Γεράσιμου Αντωνάτου, ο οποίος ανέλαβε να μας ξελασπώσει επιθετικά: Έβαλε 10 πόντους και δεν άφησε ελπίδα στους γηπεδούχους που ήταν και πάλι άστοχοι και – δικαιολογημένα – νευρικοί βλέποντας πως δεν υπήρχε περιθώριο ανάκαμψης. Η στοχευμένη και στο τελευταίο δεκάλεπτο άμυνα των παικτών μας, περιόρισε τα ατού των γηπεδούχων , στερώντας τους την πιθανότητα διεκδίκησης της νίκης. Το παιχνίδι τελείωσε με 50-64 και ο ΝΕΟΛ βλέπει πλέον πιο κοντά το στόχο της κατάληψης της 1ης
 θέσης στη κανονική περίοδο.
Οι Γρηγόρης Τρυφωνόπουλος και Παναγής Συνοδινός ήταν οι κορυφαίοι παίκτες της ομάδας μας, ενώ εκπληκτική εμφάνιση ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, έκανε ο Γεράσιμος Αντωνάτος. 
Κομβικό σημείο του αγώνα ήταν το γεγονός πως ο ΝΕΟΛ πήρε πόντους από όλους όσοι αγωνίστηκαν, ενώ η συγκλονιστική άμυνα ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Όλα τα παιδιά που έπαιξαν έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ και έδειξαν έτοιμοι να ανταποκριθούν, ο καθένας στο ρόλο που ο προπονητής του ανέθετε: Έπαιξαν σαν ομάδα και αυτό είναι το μεγάλο όπλο!
Ο κόουτς Μάρκος Τζουγανάτος, είχε προετοιμάσει – όπως αποδείχθηκε – άψογα την ομάδα  και διαχειρίστηκε πολύ έξυπνα τους παίκτες του, δίνοντας ανάσες σε όσους χρειάστηκε τις κατάλληλες στιγμές και δείχνοντας ψυχραιμία στο τρίτο δεκάλεπτο όταν η Ζάκυνθος πλησίασε στο σκορ και έδειχνε ικανή να γυρίσει το παιχνίδι.
Την επόμενη Κυριακή, ο ΝΕΟΛ, στην πρεμιέρα του 2ου γύρου, αντιμετωπίζει στο κλειστό του Ληξουρίου την ομάδα του ΠΑΝΩΛΕΝΕΙΑΚΟΥ.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακάσης- Τσακαλογιάννης
Τα δεκάλεπτα: 4-18, 16-15, 18-17, 12-14 τελικό 50-64.
ΝΕΟΛ (Μάρκος Τζουγανάτος): Αντωνάτος 13, Παπαγιάννης 5 (1), Αθανασόπουλος 2, Σκροπολίθας 2, Βολτέρας 4 (1), Κωνσταντόπουλος 3, Αραβαντινός 5 (1),
  Παναγής Συνοδινός 11 (1), Κλαυδιανός, Τρυφωνόπουλος 13, Χρήστος Συνοδινός 6 (2).
ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Νίκος Θεοδόσης): Θεοδωρίτσης 6 (1), Εφετόπουλος 6, Μπονίκος 21 (1), Σταμίρης 6, Βαρβαρίγος 7, Τζινόπουλος 4, Πέττας, Μουσέτης, Μάργαρης Δ., Μάργαρης Ν., Μουζάκης, Κόντης.
Παρακάτω φώτο από το http://zante-sport.blogspot.gr/













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου