Δευτέρα, Ιανουαρίου 9

Λαμπερή η γιορτή στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Φωκάτων... Εντυπωσίασαν τα χορευτικά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου Αργοστολίου «Κέφαλος», η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Α.Ο. Φωκάτων.
Ήταν μια λαμπρή εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, πολλοί φίλοι της ομάδας της Λακήθρας, αλλά και επίσημοι από την τοπική πολιτική ηγεσία.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Φωκάς, αφού καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του και ευχήθηκε σε όλους μια καλή χρονιά με υγεία, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, τόσο στο αθλητικό κομμάτι του Συλλόγου, όσο και στο πολιτιστικό, ιδιαίτερα στο χορευτικό συγκρότημα, αλλά και στην πλούσια δράση του, στον κοινωνικό και φιλανθρωπικό τομέα.
Σύντομο χαιρετισμό στη συνέχεια απηύθυναν, ο εντεταλμένος σύμβουλος Λειβαθούς κ. Ηλίας Κουρκουμέλης που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο κ. Αλ. Παρίση, ο οποίος όπως ανέφερε είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θέμης Βαλσαμής.
Αμέσως μετά σειρά πήραν, η χορωδία Λειβαθούς, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της κ. Βασίλη Καλογηρά,  που τραγούδησε πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, τα χορευτικά τμήματα των Φωκάτων που πραγματικά «μάγεψαν» με την παρουσία τους, αποδεικνύοντας την σημαντική δουλειά που γίνεται εκεί, από τις σπουδαίες δασκάλες, Μαρία Αυγουστάτου και Ρούλα Βώρου, με την βοήθεια και την στήριξη, πάντα του Δ.Σ. και ιδιαίτερα του δραστήριου προέδρου Νίκου Φωκά, ο οποίος έχει δημιουργήσει έναν Σύλλογο πρότυπο για τα δεδομένα της Κεφαλονιάς και συνεχίζει.
Το εορταστικό μέρος έκλεισε από τους Κ. Φρατζή, Γρ. Βαγγελάτο και Διον. Γαρμπή οι οποίοι παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό μουσικό πρόγραμμα.
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε και το κοινωνικό έργο που επιτελείται από τον ίδιο Σύλλογο, με την προσφορά εργασίας σε σχολεία της περιοχής, αλλά και τη στήριξη κάποιων συνανθρώπων μας που έχουν την ανάγκη.
Μετά την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πίτας, την οποία ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Δημήτριος, ο οποίος συγκίνησε στη συνέχεια με την ομιλία του, αλλά και τις απαραίτητες συμβουλές του. Μαζί του και οι πατέρες Ανδρ. Σβορώνος και  Παν. Αννιάς, ο τελευταίος είναι ο εφημέριος του Αγίου Ιωάννη Φωκάτων.
Στη συνέχεια μοιράστηκαν τα κομμάτια στους παρευρισκόμενους.
Τυχερή της βραδιάς ήταν μικρή Τζανάτου, μέλος του χορευτικού στης οποίας το κομμάτι υπήρχε το φλουρί. Μάλιστα κέρδισε και το δώρο που αντιστοιχούσε και ήταν ένα γούρι του 2017, προσφορά του χρυσοχοείου Φωκάς.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πάρεδρος της τοπικής κοινότητας Λακήθρας κ. Γιάννης Κωνσταντάτος.
Έτσι, άλλη μια πετυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου των Φωκάτων, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με την ευχή του προέδρου για μια καλή επιτυχημένη και με υγεία χρονιά!
Συγχαρητήρια και από εμάς για την εντυπωσιακή γιορτή των Φωκάτων, ευχόμενοι Καλή Χρονιά με υγεία και Επιτυχίες. Στον φίλο πρόεδρο Νίκο Φωκά, δύναμη και αντοχές να συνεχίσει να προσφέρει, όσα προσφέρει μέχρι τώρα και να δει την ομάδα του ένα βήμα παραπάνω!



Ακολουθεί μεγάλο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου