Δευτέρα, Ιανουαρίου 9

Και άλλο "αστέρι" απο το Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο στο στόχαστρο Ευρωπαϊκών ομάδων


Μέσω του Advanced Program της Arsenal o ποδοσφαιριστής Τανουσάι επιλέχτηκε και ταξίδεψε στην Ολλανδία όπου και προπονήθηκε μια εβδομάδα στην Ντεν Χααγκ ομάδα Α’ Κατηγορίας, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις κάνοντας ένα ουσιαστικό βήμα για την μεταπήδηση του στον ολλανδικό σύλλογο ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους συλλόγους.
Ο ποδοσφαιριστής της Εικοσιμίας,  προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου προπονείτε τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα σαν μεταβατικό στάδιο για την ένταξη του σε επαγγελματικό σύλλογο του εξωτερικού.
Εξαιρετική διοργάνωση - Πολλά ταλέντα
Απόλυτα επιτυχημένο ήταν για ακόμη μια φορά, το Advanced Development Program των Σχολών Ποδοσφαίρου της Arsenal, που διεξήχθη στην Αθήνα 3 με 6 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με τον Γ.Σ ΑΡΗ ΒΟΥΛΑΣ. 
Παιδιά ηλικίας 10 έως 16, του Γ.Σ Άρη Βούλας, των σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal και ταλαντούχα παιδιά από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, που δήλωσαν συμμετοχή, προπονήθηκαν για 4 μέρες στις εγκαταστάσεις του Γ.Σ Άρη Βούλας υπό τις οδηγίες μιας έμπειρης προπονητικής ομάδας. 
Στο πλαίσιο του Advanced Camp διεξήχθησαν την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου φιλικοί αγώνες στις κατηγορίες Νέων και Παίδων με τα αντίστοιχα τμήματα του Γ.Σ Άρη Βούλας.
Στο camp παρευρέθηκαν προσκεκλημένοι Scout από Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς επαγγελματικούς συλλόγους, αξιολόγησαν τους νεαρούς αθλητές, σημείωσαν αρκετούς απ’ αυτούς στα «μπλοκάκια» τους και ενημέρωσαν τους διοργανωτές ποιοί απ' αυτούς είναι έτοιμοι, ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα και να πάρουν μέρος σε δοκιμαστικό στην ομάδα τους.
Το πρόγραμμα Advanced Development αφορούσε ποδοσφαιριστές γεννημένους τα έτη από 2000 έως 2006 και τερματοφύλακες από 1999 έως 2007 αντίστοιχα.
 Είναι ένα ολοκληρωμένο ετήσιο προπονητικό πρόγραμμα σχεδιασμένο ώστε να παρέχει σε συνεχή βάση συμπληρωματική προπόνηση και αξιολόγηση με την καθοδήγηση του καθηγητή ποδοσφαίρου της Royal Netherlands Football Association, Τon De Hoop.
Σκοπός του είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών, ώστε να διεκδικήσουν θέση σε ακαδημία επαγγελματικής ομάδας στο εξωτερικό ή την Ελλάδα με τη συμπλήρωση του 16ου έτους από τη γέννησή τους. 
Το προπονητικό  πρόγραμμα χωρίζεται σε ετήσιους προπονητικούς κύκλους και οι αθλητές που συμμετέχουν σε αυτό λαμβάνουν μέρος σε 4 προπονητικά camp και ένα τουρνουά κατά τη διάρκεια της κάθε σεζόν.

Την επιμέλεια του προγράμματος για τους τερματοφύλακες έχει ο Hennie Ardesch, καθηγητής προπονητών τερματοφυλάκων στην Ολλανδία (με θητεία τόσο στην Ολλανδική ομοσπονδία όσο και στην FC Twente) και συνεργάτης των Arsenal Soccer Schools σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα προηγούμενα χρονιά, 3 τερματοφύλακες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μεταπήδησαν σε Ελληνικούς επαγγελματικούς συλλόγους.
Οι σχολές ποδοσφαίρου της Arsenal σε Ελλάδα και Κύπρο διανύουν το 10ο χρόνο λειτουργίας τους γεγονός που τις καθιστά το μακροβιότερο και παλαιότερο συνεργάτη εκτός Αγγλίας του συλλόγου από το Βόρειο Λονδίνο.
Τα τελευταία 5 χρόνια πάνω από 30 παιδιά που συμμετείχαν στο Advanced Development Program, μεταπήδησαν σε επαγγελματικούς συλλόγους του εξωτερικού όπως Heerenveen, Vitesse και Achilles '29 (Ολλανδία), Hellas Verona (Ιταλία) αλλά και της Ελλάδας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Α.Ε.Κ, Λάρισα, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Αστέρας Τρίπολης).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επόμενα προγράμματα Advanced Development, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210 99 44 784 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση αλληλογραφίας info@arsenalfootball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου