Σάββατο, Φεβρουαρίου 15

"Γκέλα" για τα Διλινάτα.... "Χρυσή" ισοπαλία για τον Πυλαριακό και τελικό 1-1 στον Καραβόμυλο


Στο δεύτερο παιχνίδι του προγράμματος του Σαββάτου για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, σήμερα το απόγευμα στον Καραβόμυλο, τα πρωτοπόρα Διλινάτα θα αφήσουν δύο πολύτιμους βαθμούς, απέναντι στον Πυλαριακό, αφού αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 και θα συνεχίσουν μεν στο «ρετιρέ», όμως η διαφορά των 4βαθμών  μειώθηκε πια στους 2 από τον δεύτερο Παλληξουριακό.
Το πρώτο 45λεπτο και για το πρώτο μισάωρο το παιχνίδι ήταν μάλλον ισορροπημένο, με τους φιλοξενούμενους στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη να έχουν μια μικρή υπεροχή και καλύτερη κυκλοφορία μπάλας.
Στο δεύτερο θα μπουν από την αρχή δυνατά και θα πιέσουν, αφού οι γηπεδούχοι τους έδωσαν περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έτοιμοι να χτυπούσαν στην κόντρα.
Όμως δεν μπορούσαν, εκτός μιας – δυο περιπτώσεων να σπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων και τα σουτ που πραγματοποιούσαν απλά απειλούσαν την εστία του Φλαμιάτου, χωρίς ωστόσο να βρίσκουν στόχο.
Οι γηπεδούχοι, με αρκετές και πάλι ελλείψεις, κοίταξαν στα μάτια τους πρωτοπόρους, φάνηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί απέναντι τους, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο, αφού στο δεύτερο με πολύ δυνατή άμυνα φαινόταν σαν να ήθελαν περισσότερο να κρατήσουν αυτή την σπουδαία ισοπαλία και λιγότερο να χτυπήσουν στην αντίπαλη άμυνα και εν τέλει τα κατάφεραν.
Σχετικά με το παιχνίδι του Καραβόμυλου, να πούμε ότι παρακολουθήσαμε ένα μέτριο παιχνίδι με πολύ πάθος από τους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους ναι μεν καλύτερους ωστόσο δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και γκελάρισαν!!
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 7’, οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι.
Ο Γρηγοράτος, μετά από καταπληκτική ενέργεια θα μπει από δεξιά στην περιοχή και θα ανατραπεί από τον Δημ. Τζωρτζάτο, με τον διαιτητή κ. Βουτσινά να υποδεικνύει την παράβαση.
Εκτελεί εύστοχα ο Κλειτογιάννης για το 1-0.
Το 13’ θα σταθεί πολύ τυχερό για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με τον ίδιο τρόπο θα πετύχουν την ισοφάριση και το 1-1, όταν ο Π. Σταμούλης θα ανατρέψει στην περιοχή τον Βουκελάτο και τον Αλ. Πολλάτο να ευστοχεί στην εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Φλαμιάτου.
Στο 32’ ο Πεφάνης εκτελεί το φάουλ από αριστερά, με τους Νεστερένκο - Αλ. Πολλάτο στο δεύτερο δοκάρι να μην προλαβαίνουν με κεφαλιά να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και έτσι καταλήγει άουτ.
Ένα λάθος γύρισμα προς τα πίσω από τον Λουκάτο στο 36’, δεν εκμεταλλεύεται ο Α. Γρηγοράτος, αφού το σουτ που πραγματοποιεί δεν είναι καλό και χάνει μια σημαντική ευκαιρία για το προσπέρασμα.
Ένα δυνατό σουτ του Βουκελάτου στο 40’ αποκρούει την μπάλα  στη δεξιά του γωνία, χωρίς πρόβλημα ο Φλαμιάτος.
Αυτές ήταν οι λίγες καλές στιγμές στο πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι με νέο πρόσωπο τον Μπαζάρογλου στο «κουμάντο» της ομάδας του "μεγάλου χωριού", στην θέση του Ν. Λουκάτου, θα ανεβάσουν…… στροφές και θα πιέσουν τους αντιπάλους τους για ένα δεύτερο τέρμα.
Με την έναρξη, ο Αλ. Πολλάτος θα δοκιμάσει το πόδι του με ένα καλό σουτ εντός περιοχής, όμως η μπάλα θα περάσει ελάχιστα, έξω από το αριστερό δοκάρι του Φλαμιάτου και θα καταλήξει άουτ.
Την ίδια ακριβώς τύχη θα έχει στο 50’ το δυνατό συρτό σουτ του Πεφάνη.
Παραλίγο στο 58’ η ομάδα του Γ. Τόγια να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν Φλαμιάτος – Π. Σταμούλης δεν συνεννοούνται, ο Αλ. Πολλάτος θα προσπαθήσει με κοντινή προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως λίγο πριν περάσει την γραμμή, ο καλύτερος παίκτης σήμερα των γηπεδούχων (αν και έκανε ένα αχρείαστο πέναλτι), θα προλάβει και με αυτοθυσία θα διώξει και θα σώσει την εστία του.
Στο 66’ ο Φλαμιάτος με εντυπωσιακή επέμβαση στην δεξιά του γωνία θα διώξει την μπάλα στο δυνατό, μακρινό σουτ του Πεφάνη.
Ωραίος συνδυασμός Μπαζάρογλου – Πολλάτου Δημ. στο 72’ θα καταλήξει σε παράλληλη σέντρα από δεξιά του τελευταίου λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και τον αμαρκάριστο Γ. Βουκελάτο να σουτάρει ψηλά άουτ, σπαταλώντας μοναδική ευκαιρία για το 1-2!
Και στο 90’ στην τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι και πάλι θα χάσουν σημαντικότατη ευκαιρία να «κλέψουν» μια σημαντική νίκη, όμως η κοντινή κεφαλιά του αμαρκάριστου Αλ. Πολλάτου, μετά την σέντρα από αριστερά του Μπαζάρογλου θα στείλει την μπάλα άουτ, χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία να γίνει ο «ήρωας» του αγώνα.
Έτσι, οι πρωτοπόροι θα αφήσουν στον Καραβόμυλο 2 πολύτιμους βαθμούς, ενώ και η απόσταση από τον δεύτερο Παλληξουριακό μειώθηκε πλέον στους -2 βαθμούς.
Για τον Πυλαριακό, ήταν μια "μεγάλη" ισοπαλία απέναντι στους πρωτοπόρους, που δίνει και καλή ψυχολογία ενόψει του επαναληπτικού του τοπικού κυπέλλου απέναντι στην Εικοσιμία και την ανατροπή του εις βάρος του 1-2 την προσεχή Τετάρτη!
Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τον κ. Απ. Καραΐσκο και την κα Μ. Μάστορα.
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Φλαμιάτος, Τουλάτος, Κλειτογιάννης, Μιχαλάτος, Siliaj (86’ Φούκας), Rexha (68’ Mινέτος), Φάντης (90+5’ Αλυσανδράτος Σπ., Γρηγοράτος (70’ Νικολοβιένης Θ.), Ποταμιάνος, Σταμούλης, Πάπα Α..
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Τζωρτζάτος Γ., Τζωρτζάτος Δημ., Νεστερένκο Α., Τζωρτζάτος Αλ., Δρόσος, Πεφάνης (81’ Αλεξάτος), Βουκελάτος, Πολλάτος Αλ., Ντεντλάλα (64’ Πολλάτος Δημ.), Λουκάτος (46’ Λουκάτος).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου