Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30

«Περιμένω ακόμα τον Δήμο να μας βοηθήσει»


     

Το sportsthea εγκαινιάζοντας μια σειρά συνεντεύξεων κάνει αυτήν την αρχή με τον πρόεδρο και προπονητή του εκπροσώπου της Κεφαλονιάς στο περιφερειακό πρωτάθλημα Α.Ο. Εικοσιμίας κ.κ. Γιάννη Λυκούδη και Δημήτρη Ζησιμάτο.
Πολλά τα παράπονα του προέδρου της Εικοσιμίας για τον νέο Δήμο.
   Ο Α.Ο. Εικοσιμίας προετοιμάζεται για την μεγάλη πρόκληση που ακούει στο όνομα  Δ’ Εθνική. Η ομάδα από τη Λειβαθώ, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στο περιφερειακό πρωτάθλημα  και ο πρόεδρός της Γιάννης Λυκούδης μαζί με τον προπονητή Δημήτρη Ζησιμάτο  δίνουν το στίγμα σε αυτή την προσπάθεια.

 «Περιμένω ακόμα τον Δήμο να μας βοηθήσει»


-          Κύριε Λυκούδη, ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σας σε αυτή την πρώτη σεζόν στην Δ’ Εθνική;
«Ξεκινάμε μια ιδιαίτερη χρονιά για τον Α.Ο. Εικοσιμίας, καθώς για πρώτη φορά θα συμμετάσχει στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Αυτό το γεγονός είναι εξόχως  σημαντικό, διότι οι κόποι όλων των προσπαθειών των προηγούμενων ετών, ευοδώθηκαν. Δημιουργήσαμε μία ομάδα με βάση τα παιδιά που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα και προβήκαμε σε ποιοτικές προθήκες παικτών που έχουν εμπειρία από το Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Αυτό που με ευχαριστεί ιδιαίτερα είναι ότι στην ομάδα υπάρχει πολύ καλό κλίμα και  ενθουσιασμός. Ο στόχος είναι να φτιάξουμε μία ομάδα την οποία θα τη σέβεται ο αντίπαλος. Μία ομάδα ανταγωνιστική, που οι αντίπαλοι μας θα ξέρουν ότι θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ μέσα στο γήπεδο για να την κερδίσουν. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και να δείξουμε στον κόσμο ότι το Κεφαλλονίτικο ποδόσφαιρο, παρά τα σημαντικά προβλήματα που το ταλανίζουν, έχει ακόμα σφυγμό. Από εκεί και πέρα παιχνίδι με παιχνίδι βλέπουμε και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο».
-          Ποιοι σας βοηθούν οικονομικά στην προσπάθεια που κάνετε;
            Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία υπάρχουν επιχειρηματίες που στάθηκαν κοντά μας και τους ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κο Θεόφιλο Μιχαλάτο που μας ενίσχυσε με ένα σημαντικό ποσό. Από εκεί και πέρα η κίνηση των καρτών οικονομικής ενίσχυσης είναι ικανοποιητική, θα μπορούσε όμως να πάει καλύτερα και κυρίως να μας ενισχύσουν οι επιχειρηματίες και οι απλοί άνθρωποι της περιοχής της Εικοσιμίας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Με την ευκαιρία που μου δίνεται κάνω έκκληση στον κόσμο της Κεφαλονιάς που αγαπά το ποδόσφαιρο να γεμίσει το γήπεδο των Κεραμειών και να ενισχύσει την ομάδα μας γιατί πραγματικά το αξίζει.

-          Μου μιλήσατε για τους απλούς ανθρώπους και τους επιχειρηματίες. Τι γίνεται με τους τοπικούς φορείς, την Περιφέρεια, τον Δήμο σας ενίσχυσαν οικονομικά;

 Έχουμε μιλήσει με τον Αντιπεριφερειάρχη κο Σωτήρη Κουρή, ο οποίος ήταν θετικός να μας βοηθήσει και επίκειται συνάντηση προκειμένου να καθορίσουμε τον τρόπο της βοήθειας. Επειδή τον εκτιμώ ιδιαίτερα θέλω να πιστεύω ότι θα τηρήσει την υπόσχεση του. Όσο για τον κο Δήμαρχο τον επισκεφτήκαμε τον περασμένο Ιούλιο, όταν και του ζητήσαμε την βοήθεια του, πλην όμως αυτός ήταν αρνητικός λέγοντας μας ότι ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα να μας ενισχύσει οικονομικά. Δε μπορώ να κρύψω ότι απογοητεύτηκα ιδιαίτερα από την στάση του, πολύ δε περισσότερο όταν προ ολίγων ημερών ενημερώθηκα από site της Ζακύνθου ότι ο ομώνυμος Δήμος θα ενισχύσει την ομάδα της Ζακύνθου που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Football League 2 με 30.000 ευρώ, την ομάδα του Α.Ο. Τσιλιβή που συμμετέχει μαζί με εμάς στον 6ο όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος με 10.000 ευρώ και τις ομάδες των τοπικών κατηγοριών με μικρότερα ποσά. Όλα αυτά από ένα Δήμο, τον Δήμο Ζακύνθου, που έχει ίδιο ή και μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα από τον δικό μας. Προφανές είναι ότι στην Ζάκυνθο θεωρούν το ποδόσφαιρο κοινωνικό αγαθό και το ενισχύουν την στιγμή που στην Κεφαλονιά κρίνουν ότι δεν αξίζει οποιαδήποτε ενίσχυση η ομάδα που αντιπροσωπεύει το νησί στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Έχω συζητήσει με παράγοντες των άλλων ομάδων του ομίλου μας και όταν τους αναφέρω ότι ο Δήμος δεν μας βοηθά με κοιτούν με απορία. Νομίζω ότι είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που δεν ενισχύεται από τον Δήμο και δεν νομίζω ότι αυτό είναι τίτλος τιμής. Δεν σας κρύβω ότι μερικοί με κατηγορούν πως δεν πιέζω αρκετά τον Δήμο για να πάρω κάτι για την ομάδα. Σας διαβεβαιώ ότι δεν πρόκειται να το κάνω, γιατί προτιμώ να κρατήσω όση σοβαρότητα έχω από το να παρακαλώ τον κο Δήμαρχο να κάνει πράξη αυτά που υποσχόταν προεκλογικά περί ενίσχυσης του αθλητισμού. Εκτός αν το ποδόσφαιρο δεν θεωρείται αθλητισμός...
O A.O. Eικοσιμίας στον φιλικό αγώνα 3-1 με το Τσιλιβί στην Ζάκυνθο. 
Θεωρείται ότι όντως ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ή δεν θέλει να σας ενισχύσει;
Γνωρίζω καλά την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει και πιστέψτε με δείχνω ιδιαίτερη κατανόηση, νομίζω όμως ότι αν υπήρχε η βούληση θα έβρισκαν τρόπο να το κάνουν. Το απέδειξαν άλλωστε σε άλλες περιπτώσεις. Η ομάδα αντιπροσωπεύει το Κεφαλλονίτικο ποδόσφαιρο και κατά την γνώμη μου ο Δήμος δεν έχει την διακριτική ευχέρεια αλλά την υποχρέωση να το πράξει. Περιμένω έστω και την τελευταία στιγμή τον κο Δήμαρχο αλλά και όλες τις δημοτικές παρατάξεις να ευαισθητοποιηθούν.  Δε μπορεί η Κεφαλονιά να είναι συνεχώς ουραγός.

Με το γήπεδο των Κεραμειών τι ακριβώς γίνεται;

Τι να σας πω; Μιλάμε για κωμικοτραγικές καταστάσεις. Κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ομάδας μας στον κο Δήμαρχο λάβαμε την υπόσχεση ότι θα γίνουν τα απαραίτητα έργα στο γήπεδο των Κεραμειών που είναι η φυσική μας έδρα. Δυόμιση μήνες μετά πολύ λίγα έχουν γίνει. Δύο μήνες περιμέναμε μία κυρία από την Πάτρα να συστήσει μία επιτροπή που ήταν υποχρεωμένη από τον Νόμο να συσταθεί. Όλα κινούνται σε ρυθμούς χελώνας. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα σταματήσω να παρακαλώ κάθε υπεύθυνο να κάνει την δουλειά του. Φανταστείτε ότι αν το Πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, δεν θα είχαμε γήπεδο να παίξουμε. Ελπίζω το γήπεδο να ετοιμαστεί εγκαίρως και να μην χρειαστεί να μετακομίσει η ομάδα εκτός Κεφαλονιάς και γίνουμε πανελληνίως ρεζίλι. Ευελπιστώ ότι έστω και την τελευταία στιγμή, όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα, το γήπεδο θα ετοιμαστεί και θα αδειοδοτηθεί».    
«Έχουμε συναίσθημα ευθύνης»

Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Ζησιμάτος, δήλωσε αναφορικά με τους στόχους: «Είναι μία χρονιά με ιδιαίτερες απαιτήσεις για την ομάδα της Εικοσιμίας, καθώς για πρώτη φορά συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Οι αποστάσεις σε σχέση με το τοπικό πρωτάθλημα της Κεφαλονιάς είναι τεράστιες. Αυτό μας κάνει να έχουμε ένα συναίσθημα ευθύνης, καθώς εκπροσωπούμε την Κεφαλονιά στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Σίγουρα υπάρχει η έλλειψη εμπειρίας, ωστόσο θεωρούμε ότι μπορούμε να την αντισταθμίσουμε με το υψηλό κίνητρο και την προσπάθεια για να έχουμε μία αξιοπρεπή πορεία. Οι στόχοι είναι να παίξουμε ένα επιθετικό ποδόσφαιρο και να φέρουμε τον κόσμο της Κεφαλονιάς στο γήπεδο για να δει την προσπάθειά μας».    

-          Το γεγονός ότι μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα η ομάδα θα έχει κάνει δυόμισι μήνες θα επηρεάσει;
«Το πρόβλημα αυτό υπάρχει για όλες τις ομάδες. Μάλιστα οι περισσότερες ομάδες στον όμιλό μας ξεκίνησαν μία εβδομάδα πριν από εμάς, καθώς υπήρχε ο ορισμός να ξεκινήσουμε 25 Σεπτεμβρίου.  Το καλό είναι ότι δίνει τον χρόνο σε κάποια παιδιά που λόγω εποχικών επαγγελμάτων δεν είχαν ξεκινήσει από την αρχή να προσαρμοστούν, αλλά στον αντίποδα είναι κουραστικό για μία ομάδα που κάνει τόσο καιρό προετοιμασία.  Σίγουρα υπάρχει μία τροποποίηση του προγράμματος για να είναι η ομάδα όσο το δυνατόν πιο έτοιμη τη στιγμή που πρέπει, αλλά αυτό θα πρέπει να το προσέξουν λίγο οι ιθύνοντες γιατί είναι απαράδεκτο και δυσφημιστικό για το ποδόσφαιρο της Ελλάδας να είναι Οκτώβριος μήνας και να μην ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και με ποιες ομάδες θα είναι στις κατηγορίες». 
Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που μας διαθέσατε και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο ομολογουμένως δύσκο έργο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου