Κυριακή, Δεκεμβρίου 1

Νίκη με "αρωμα" 4αδας τα Διλινάτα 3-2 τον Παλληξουριακό

Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  3-2     
                   
Που το πάει η ομάδα του Σπ. Αλυσανδράτου;
Στο άλλο σημερινό ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τα Διλινάτα με μπροστάρηδες, ηγέτες και σκόρερ δυο Ληξουριώτες πήραν σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη από τον Παλληξουριακό με σκορ 3-2. Μια νίκη που φέρνει την ομάδα του Σπ. Αλυσανδράτου μια ανάσα από την είσοδο της στην τελική 4αδα μιας και βρίσκεται μόλις δυο βαθμούς πίσω από τον 4ο Παγκεφαλληνιακό και στην 5η θέση.
Αντίθετα οι Ληξουριώτες με ένα εντυπωσιακό αρνητικό σερί 5Χ5 πρέπει πλέον να ξεχάσουν το όνειρο της συμμετοχής τους σε αυτήν.
Στα καθαρά αγωνιστικά το παιχνίδι είχε μια άγρια ομορφιά στην διακύμανση του σκορ με τους Ληξουριώτες να ισοφαρίζουν δυο φορές κάνοντας το να έχει μια συγκλονιστική εξέλιξη.   
Σίγουρα οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν να γίνει κανένα φοβερό παιχνίδι από άποψης ποιότητας αφού το γήπεδο ήταν μια απέραντη λίμνη και οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων κατέβαλαν πολύ μεγάλες προσπάθειες για την κατάκτηση του τρίποντου.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη φάση του αγώνα τα Διλινάτα θα ευνοηθούν από την κατάσταση του γηπέδου αφού ο Διον. Τζωρτζάτος θα βγάλει μια σέντρα για τον Γ. Αναλυτή μέσα στην περιοχή, η μπάλα θα κολλήσει στα νερά, εκεί με υπερένταση ο επιθετικός των Διλινάτων θα την σπρώξει στα δίχτυα για το 1-0 παρά την προσπάθεια του Λαδά και των συμπαικτών του να απομακρύνουν. 
Το γκολ αυτό αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του Παλληξουριακού αφού ανέλαβαν την πρωτοβουλία δημιουργώντας πολλές φάσεις μπροστά από το τέρμα του Παπαδημητρίου χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στο 15΄ο Σπ. Μαρκάτος θα βρει στο δεύτερο δοκάρι τον Μαυροειδή αλλά ο τερματοφύλακας των Διλινάτων θα αποκρούσει την μπάλα στην κεφαλιά του αμυντικού των φιλοξενούμενων.
Στο 23' οι Ληξουριώτες θα απειλήσουν και πάλι με τον Πέττα ύστερα από σέντρα του Σπ. Μαρκάτου, αλλά ο Παπαδημητρίου θα αποκρούσει πέφτοντας στην δεξιά του γωνία. 
Ο Λαδάς στο 39' θα πραγματοποιήσει μεγάλη απόκρουση όταν θα πεταχτεί στην αριστερή του γωνία και θα αποκρούσει διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο επόμενο ακριβώς λεπτό είναι η σειρά του Μηλιώνη να χάσει την σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 2-0 αφού δεν θα μπορέσει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο έξυπνο γύρισμα του Γ. Αναλυτή. 
Με τους"πράσινους" των Διλινάτων μπροστά στο σκορ 1-0 θα ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Στο δεύτερο παρότι οι ουρανοί και πάλι άνοιξαν και ο δυνατός αέρας εμφανίστηκε ξανά οι δυο ομάδες δεν πτοήθηκαν και πρόσφεραν ακόμη πιο σπουδαίο θέαμα.
Στο 52' ο Παπαδημητρίου θα σώσει την ομάδα του από την ισοφάριση στο μακρινό σουτ του Πέττα.
Η ισοφάριση και το 1-1 θα έρθει για τους Ληξουριώτες στο 55' με γυριστό σουτ από το ύψος της περιοχής του Λυκούδη που νίκησε τον Παπαδημητρίου παρά την πολύ καλή προσπάθεια του τελευταίου. Τα Διλινάτα στο 61' θα ξαναπάρουν το προβάδισμα με 2-1 όταν ο Σάκης Αναλυτής θα εκτελέσει ένα φάουλ περίπου από το κέντρο του γηπέδου, η μπάλα θα φτάσει στην περιοχή και θα σκάσει στο χόρτο, μια κίνηση όμως του Γ. Αναλυτή θα μπερδέψει τον Λαδά και στη συνέχεια θα καταλήξει στα δίχτυα.
Μεγάλη ευκαιρία να ανεβάσει κι άλλο το δείκτη του σκορ θα χάσει ο Γ. Αναλυτής στο 71' όταν μόνος απέναντι στον Λαδά θα νικηθεί από των τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων που έπεσε στην γωνία του και απέκρουσε την μπάλα.
Η ομάδα του Χρ. Χαρίτου δεν τα παρατάει και θα δικαιωθεί για αυτό αφού στο 76' ο Σπ. Μαρκάτος θα πιάσει ένα εντυπωσιακό σουτ στέλνοντας την μπάλα να "καρφωθεί" στο "Γ" της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Παπαδημητρίου ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Ο Γ. Αναλυτής στο 78' με προβολή στο τετ α τετ του με τον Λαδά θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ από τα δοκάρια του τερματοφύλακα του Παλληξουριακού.

Ότι δεν κατάφερε στην παραπάνω φάση ο ίδιος παίκτης θα το καταφέρει στο 80' όταν θα πάρει την μεγάλη πάσα του Σάκη Αναλυτή, θα κατεβάσει πολύ όμορφα την μπάλα και θα πλασάρει στέλνοντας την στα δίχτυα για το τελικό 3-2Στο 91' ο Παλληξουριακός παραλίγο να "τσιμπήσει" τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά ο εξαιρετικός Παπαδημητρίου με υπερένταση θα πει "όχι" στην επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Μαυροειδή.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι υπήρχαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία και από τις δυο ομάδες.
Διαιτητής ο κ. Ελ. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Αβάζαρο Χ. και Βαχλή Ι. 
ΔΙΛΙΝΑΤΑ: (Σπύρος Αλυσανδράτος), Παπαδημητρίου, Καλλιακούδας, Αναλυτής Θ., Δούκας (46' Μύρτο), Τζωρτζάτος Δ. (78’ Τσάκος), Χαραλαμπόγλου, Αμβροσιάτος, Τζωρτζάτος Διον., Αναλυτής Γ., Τζωρτζάτος Χρ., Μηλιώνης (78’ Μαλλιώρης). 
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: (Χρήστος Χαρίτος), Λαδάς Ι., Αδηλίνης (68’ Καμινάρης), Βολνίσκι, Λυκούδης Αλ., Πέττας, Παπαδάτος, Δαμουλιάνος, Μαρκάτος Σ., Μαυροειδής, Μαρκάτος Σπ., Αντωνάτος Ηλ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου