Κυριακή, Δεκεμβρίου 1

Δεν καταλαβαίνει τίποτα η φετινή Α.Ε.Κ. "σπάει" όλα τα ρεκόρ και δείχνει ασταμάτητη


 Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  0-3
                          
Παίζει μπάλα μόνη της...... δεν μπορεί πια κανείς να της σταματήσει τον δρόμο για την κορυφή και την πρωτια!!!
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από συνεχή βροχή και άσχημες καιρικές συνθήκες η Α.Ε.Κ. ανώτερη της Εικοσιμίας, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, πήρε μια ακόμη μεγάλη νίκη "καθαρίζοντας" εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την πρωτιά της κανονικής περιόδου. 
Η περυσινή πρωταθλήτρια εκμεταλλεύτηκε σαν πιο έμπειρη, όλες τις καταστάσεις και τα απρόοπτα που συνέβησαν κατά την διάρκεια του αγώνα στην αντίπαλο της και πετυχαίνοντας ένα γκολ σε μια χρονική στιγμή που σκοτώνει "καθάρισε" τελικά το ντέρμπι σχετικά εύκολα στο τέλος.
Οι φάσεις ήταν λιγοστές και στις δυο εστίες με τον Άννινο να κρατά για 7 αγώνες ή 630' ανέπαφη την εστία του.
Τον αγώνα επισκίασε ο σοβαρός τραυματισμός τριών ποδοσφαιριστών Των Αντωνάτου - Αποστολάτου Εικοσιμίας και Πέτρο Α.Ε.Κ. (Οι δυο πρώτοι αρκετά σοβαρά).
Το SPORTSTHEA εύχεται στους παραπάνω ποδοσφαιριστές ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα.
Οι ομάδες μπήκαν πολύ δυναμικά στο παιχνίδι που έγινε αρκετά σκληρό με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες, όπως προαναφέραμε να δουν από έναν ποδοσφαιριστή τους να αποχωρεί νωρίς νωρίς από τον αγωνιστικό χώρο τραυματίας (Αντωνάτος-Πέτρο αντίστοιχα).
Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι ομάδες προσπαθούσαν να φυλάξουν περισσότερο τα νώτα τους με αποτέλεσμα η υπεροχή να είναι μοιρασμένη, η μπάλα να ταλαιπωρείται στον χώρο του κέντρου και το θέαμα να είναι κακό. Οι προσπάθειες ξεκινούσαν με μεγάλες πάσες εκατέρωθεν που κόβονταν εύκολα από τους αμυντικούς.
Ο τραυματισμός αρχικά του Κ. Αντωνάτου (μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε κάταγμα στον αστράγαλο), το γκολ για την Α.Ε.Κ. στο 45+1 αλλά και ο επόμενος τραυματισμός από μια άτυχη στιγμή στα αποδυτήρια του Σπ. Αποστολάτου (μεταφέρθηκε και αυτός στο νοσοκομείο με ένα βαθύ σχίσιμο στο χέρι), ήταν καθοριστικοί παράγοντες για τους γηπεδούχους που έχασαν τις "κολόνες" τους στο κέντρο και στην επίθεση.
Αντίθετα η είσοδος του Κρούτη στην θέση του τραυματία Πέτρο έδωσε δύναμη στα χαφ και στην επίθεση των φιλοξενούμενων που με κινητήριο πλέον μοχλό τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή άρχισαν να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα και να γίνονται επικίνδυνοι.
Στο β' μετά από τα παραπάνω, τα πράγματα άλλαξαν και σαφώς επηρεασμένη η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου από τους δυο σοβαρούς τραυματισμούς των συμπαικτών τους δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό.
Έτσι οι "κιτρινόμαυροι" με την εμπειρία και την ποιότητα τους σαν ομάδα, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός, ανέβασαν την απόδοση τους ενώ πέτυχαν άλλα δυο γκολ, είχαν δε και κάποιες άλλες ευκαιρίες αντίθετα με τους "κυανόλευκους" της Λειβαθούς που δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν έστω μια ευκαιρία σε όλο το δεύτερο αυτό σαρανταπεντάλεπτο.
Σε γενικές γραμμές η επικράτηση της Α.Ε.Κ. είναι δίκαιη και καθαρή.
Φάσεις και γκολ
Κόρνερ του Κονόμη στο 2' σύγχυση στην άμυνα της Α.Ε.Κ. η μπάλα θα φτάσει στον Γερασιμάτο ο οποίος θα πιάσει ένα σουτ λίγο μέσα από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Άννινου.
Εντυπωσιακή η απόκρουση του Καραίσκου στο 23' στο σουτ του Κρούτη αφού θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Νέο σουτ του Κρούτη στο 24' ,κακή εκτίμηση από τον Καραίσκο, παραλίγο να στοιχίσει αφού θα του ξεφύγει η μπάλα, ο Εμιλιάνο θα την τσιμπήσει αλλά αυτή θα καταλήξει στα χέρια του τερματοφύλακα της Εικοσιμίας.
Στο 34΄ο Αποστολάτος θα στρώσει την μπάλα με το κεφάλι στον Κονόμη αυτός όμως θα σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή στην αγκαλιά του Άννινου.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε για "λευκή" ισοπαλία στο ημίχρονο ο Κρούτη έχει αντίθετη άποψη και με καρφωτή κεφαλιά (κάτι σαν "ψαράκι") στο 45+1 θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καραίσκου για το 0-1 ύστερα από το φάουλ του Μπαζάρογλου και την κεφαλιά πάσα του Εμιλιάνο στον σκόρερ.
Η πρώτη καλή ευκαιρία για το β' ημίχρονο θα έρθει στο 58' και θα είναι για τους φιλοξενούμενους με τον Καραίσκο όμως να σώνει την εστία του με έξοδο πέφτοντας στα πόδια του Κόμητα στην κάθετη πάσα του Τανουσάι.
Ένα απ' ευθείας εκτελεσμένο φάουλ στο 60' του Μπαζάρογλου θα αποκρούσει ο Καραίσκος χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
Ο Κρούτη στο 81' με ατομική ενέργεια ξεκινώντας από το κέντρο θα μπει στην περιοχή θα πιάσει ένα δυνατό σουτ με τον Καραίσκο να δίνει τη λύση πέφτοντας στην δεξιά του γωνία αποκρούοντας την μπάλα σε κόρνερ.
Γκολ για την Α.Ε.Κ. στο 87' όταν ο Εμιλιάνο με εξαιρετική ατομική προσπάθεια θα μπει στην περιοχή από δεξιά θα σουτάρει και θα στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία του Καραίσκου που ήταν αδύνατον να αντιδράσει πετυχαίνοντας το 0-2, ουσιαστικά "καθαρίζοντας" με την υπόθεση της 7ης και καθοριστικής νίκης της ομάδας του. 
Το σκορ τελικά θα κλείσει στο 90' με τους φιλοξενούμενους να βάζουν το "κερασάκι στην τούρτα" στην δίκαιη νίκη τους και το προβάδισμα για την πρωτιά της κανονικής περιόδου. Συγκεκριμένα ο Μπαζάρογλου με ωραίες προσποιήσεις στους αμυντικούς της Εικοσιμίας θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και τον χώρο στον Κρούτη στον οποίο τελικά θα πασάρει και αυτός αφού προσποιηθεί με την μπάλα στον Καραίσκο με ψύχραιμο σουτ θα πετύχει το τελικό 0-3 και τον θρίαμβο για την ομάδα του.
Διαιτητής ο κ. Γεωργ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Ματιάτο Δ. και Βουτσινά Αγγ.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Καραίσκος, Κουμαριώτης, Μινέτος Χρ., Μινέτος Γιαν., Κονόμη, Αποστολάτος (λ.τ. 46' Παππάς), Αντωνάτος Κ. (7' λ.τ. Τσιγαρίδας-79' Μιχαλάτος), Ντουκάι, Χρηστάτος, Στεφανάτος, Γερασιμάτος. 
Α.Ε.Κ.:(Σ. Παπαδάτος), Άννινος, Ψάλτης, Σπανός, Κούκλης, Λούλουδας, Αντωνόπουλος, Κόμητας (74' Στεφανάτος), Τανουσάι, Εμιλιάνο, Μπαζάρογλου, Πέτρο (λ.τ. 20' Κρούτη-90+1 Δούρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου