Σάββατο, Μαΐου 10

Στο Σταυρό η γιορτή του ποδοσφαίρου..... πρωταθλητής με το "σπαθί" του ο Οδυσσέας

Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ. - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ  4-1
                                          
Επάνοδος στην Α' φορώντας το στέμμα του ο Βασιλιάς Οδυσσέας.....
Ούτε φέτος τα κατάφερε ο Παπυργιακός
Σταυρός ρεπορτάζ:Arian Muraj
Συμβαίνει κάποιες φορές να θέλεις να γράψεις και να πεις τόσα πολλά. Να μπορείς να περιγράψεις αυτά που βλέπεις, αυτά που ζεις αλλά... είναι αδύνατον!
Άλλωστε πως να μπορέσεις όταν όλοι η κοινωνία της Βόρειας Ιθάκης και όχι μόνο χώρεσε στο στάδιο "Νίκος Ραυτόπουλος Πασάς"...
Έχει ειπωθεί ότι όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, τότε όλο το σύμπαν θα συνωμοτήσει στο να πραγματοποιηθεί αυτή σου η επιθυμία και πάνω σ' αυτό το γήπεδο που από μέρες πριν είχε διαμορφωθεί σε κέντρο του κόσμου για όλο το βόρειο τμήμα της Ιθάκης.  
Ο καιρός ήταν ιδανικός για ποδόσφαιρο, ο κόσμος από νωρίς έβγαινε από τα σπίτια και δεν χρειαζόταν να ρωτήσει κανείς "Που πάει". Μάλιστα... ένα αόρατο χέρι είχε φροντίσει να δώσει ζωή σε όλο το τοιχίο της κερκίδας με διάφορα χρώματα. Τα πανό επίσης έδωσαν την εικόνα μιας γιορτινής ποδοσφαιρικής ημέρας, μιας γιορτής που όμοια δεν είχε γίνει ποτέ και παίκτες, κόσμος μαζί με παιδάκια των Ακαδημιών του Οδυσσέα γιόρτασαν με τη ψυχή τους τη νίκη και τον τίτλο!
Ο Παπυργιακός χρειαζόταν νίκη και μόνο νίκη αλλά παρά την προσπάθεια που έκανε (μάλιστα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο) αυτό δεν έφτασε και έτσι έχασε την άνοδο πληρώνοντας την απρόοπτη ήττα από την Ανωγή με 1-2 πριν καιρό και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Το ματς ήταν πολύ ωραίο ποιοτικά και πλούσιο σε φάσεις αλλά και δυνατές μάχες με συνέπεια τα πολλά φάουλ. Άτυχος ο Ίνγλις που έπαθε τράβηγμα και αντικαταστάθηκε νωρίς αποδυναμώνοντας την ομάδα του.
Φάσεις και γκολ
Γκοοοοολ 1-0
Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ για τον Οδυσσέα. Στο δεύτερο λεπτό ο Κουτσουβέλης Π. θα δώσει πάσα πάρε βάλε στον Μαρούλη και για αυτούς που ξέρουνε, αυτή η συνεργασία σημαίνει πάρα πολλά...
Όταν μια ομάδα θέλει μόνο τη νίκη και ξεκινάει τρώγοντας γκολ από τα αποδυτήρια συνήθως χάνει την γη κάτω από τα πόδια των ποδοσφαιριστών της αλλά ο Παπυργιακός είχε πολύ ψυχή και καρδιά να βγάλει στο γήπεδο και δεν πτοήθηκε. Άρχισε τις επιθέσεις κατά κύματα για να ισοφαρίσει ενώ ο Οδυσσέας τον περίμενε πίσω  παίζοντας ήρεμα μέχρι να βρει την αντεπίθεση σε σωστή  στιγμή για να τον «αποτελειώσει».

8'  - Φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Οδυσσέα. Ο Κορσιάνος εκτελεί «μαεστρικά» αλλά ο έμπειρος Κουτσουβέλης Ζ. διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
15' - Μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Φατούρο ο Αργυρακάκης πιάνει ένα γυριστό σουτ στον αέρα αλλά η μπάλα  περνάει άουτ πάνω από τα δοκάρια.
20' - τετ α τετ του Gjika αλλά ο Κουτσουβέλης Ζ. επεμβαίνει άμεσα, η μπάλα επιστρέφει στον ίδιο ποδοσφαιριστή ο οποίος προς στιγμή αποφεύγει τον Κουτσουβέλη Ζ. όμως βγαίνει πολύ διαγώνια, σχεδόν στο άουτ και την πάσα του την μαζεύει οριστικά με δεύτερη επέμβαση ο Κουτσουβέλης Ζ.
26' - Ίνγλις  σουτάρει από 25 μέτρα, άουτ η μπάλα.
28' - Νέο φάουλ. Εκτελεί και πάλι ο Κορσιάνος αλλά και αυτή την φορά μαζεύει ο Κουτσουβέλης Ζ.
31' - Φάση διαρκείας στην περιοχή του Οδυσσέα. Τελικά ο Gjika πιάνει ένα «φονικό» σουτ αλλά ο ψυχωμένος Αργυρακάκης σώζει την ομάδα του διώχνοντας με το κεφάλι σε κόρνερ!
35' - Ο Προσαλέντης βγάζει μια μπαλιά πίσω από την πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Κουτσουβέλης Π. κερδίζει την κούρσα και προσπαθεί να πλασάρει ψηλοκρεμαστά στην έξοδο τον Κουγιανό άλλα  η μπάλα καταλήγει πάνω από τα δοκάρια.
37' - Σουτ του Gjika εκτός περιοχής με την μπάλα να καταλήγει άουτ πάνω από τα δοκάρια.
40' - Ο Κορσιάνος διαγώνια μεσα στη περιοχή πιάνει το σουτ. Η μπάλα φαίνεται να καταλήγει στα δίχτυα. Το ίδιο σκέφτεται και ο Μενεγάτος που βρίσκεται δίπλα στο δοκάρι αλλά η μπάλα, προς έκπληξη του και άλλων φεύγει παράλληλα με την εστία σύριζα άουτ.
43' - Ο Στρακάτος περνάει την μπάλα πάνω από τον Μαρούλη, πριν αυτή σκάσει στο χώμα πιάνει ένα βολ πλανέ σουτ αλλά αυτή και πάλι καταλήγει άουτ.
45' - Κάθετη πάσα του Μαρούλη πίσω από την άμυνα του Πυργιού. Πιο γρήγορος ο Κουγιανός βγαίνει και μαζεύει πριν του Κουτσουβέλη Π.
Δεύτερο  ημίχρονο.
48' - Εκτέλεση φάουλ από τον Προσαλέντη διαγώνια, λίγο έξω από την περιοχή, μαζεύει με διπλή προσπάθεια ο Κουγιανός.
51' - Εκτέλεση φάουλ του Κορσιάνου, άουτ.
55' - Μακρινό σουτ του Αργυρακάκη πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων άουτ.
62' - Ο Çela βγαίνει απέναντι από τον Κουγιανό, τον πλασάρει ψιλοκρεμαστά αλά η μπάλα καταλήγει πάνω από τα δοκάρια.
Γκοοοοολ
Ο Μαρούλης αποφεύγει έναν αμυντικό και βγαίνει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα. Γυρίζει πάνω στην μπάλα και προσπαθεί να σκοράρει θεαματικά με τακουνάκι αλλά ανατρέπεται από την επέμβαση με τα πόδια του Κουγιανού με τον κ. Κιόση να δείχνει το σημείο του πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών του Παπυργιακού.

68' -  Ο Κουτσουβέλης Π. στέλνει τον Κουγιανό από τα αριστερά και την μπάλα στα δεξιά στα δίχτυα για το 2-0!
71' - Πλασέ του Κουτσουβέλη Π. μαζεύει ο Κουγιανός.
75' - Ωραίο σουτ του Κορσιάνου από φάουλ αλλά και πάλι αποκρούεται από τον Κουτσουβέλη Ζ. σε κόρνερ.
Γκοοοοολ
77' - Ο Κορσιάνος μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά, πλασάρει τον Κουτσουβέλη Ζ. και 2-1.
Γκοοοοολ
78' - Άμεση απάντηση του Οδυσσέα.  Η "Οβίδα με το 3 στη πλάτη". Ο Çela μπαίνει διαγώνια στην περιοχή μετά από ένα συνηθισμένο... 50άρι! Επιχειρεί ένα δυνατό συρτό σουτ και η μπάλα σταματάει στα δίχτυα του Κουγιανού, Ο ίδιος στης αγκαλιές συμπαιχτών και όλα τα παιδιά των Ακαδημιών πίσω από την εστία «πετούν» στα ουράνια 3-1!
80' - Ο Κουτσουβέλης Π. προσπαθεί να περάσει την μπάλα με κεφαλιά πάνω από τον τερματοφύλακα Κουγιανό αλλά η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια άουτ.
Γκοοοοολ
86' - Ο Προσαλέντης φεύγει με ταχύτητα και κερδίζει μια μπαλιά σ την πλάτη της άμυνας του Παπυργιακού, βγαίνει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα. Πλασάρει με εκπληκτικό τρόπο εύστοχα και δίνει διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του και στη φιέστα του τίτλου και τελικό 4-1!
Πλέον τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει και παρότι το Πυργί κατέθεσε την ψυχή του, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει και τα υπόλοιπα λεπτά περνούν χωρίς άλλες επικίνδυνες φάσεις.
Το τελευταίο σφύριγμα του κ. Κιόση είναι και το έναυσμα των πανηγυρισμών... που ακόμη δεν έχουν τελειώσει στο Σταυρό.
Αργότερα ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Προσαλέντης σηκώνει το τρόπαιο και το απίστευτο πλήθος  στα ουράνια.
Ο Οδυσσέας Ιθάκης είναι η Πρωταθλήτρια ομάδα της Α΄κατηγορίας για τη σεζόν 2013 – 2014, ενώ συγχρόνως επιστρέφει στο «μεγάλο» τοπικό πρωτάθλημα!
Διαιτητής ο κ. Κων. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Α. Βουτσινά και Β. Μουζακίτη.
Συνθέσεις
Οδυσσέας:(Κ. Κουτσουβέλης), Κουτσουβέλης Ζ., Çela (87΄Μορφέσης), Κουτσουβέλης Π., Προσαλέντης, Λίλας, Μαρούλης (70’ Μαρούδας), Βασιλόπουλος, Φατούρος, Μαλιακρίδας, Γαλάτης (65΄ Dylja).
Παπυργιακός:(Α. Κοκκόσης), Κουγιανός, Κουμαριώτης, Ίνγκλις (46΄λ.τ. Κοψίνης), Κοκκόσης, Τζάκης (70’ Κλωνής), Τζωρτζάτος (90’ Χαλιώτης), Gjika, Β. Μενεγάτος, Παγουλάτος, Κορσιάνος, Στρακάτος.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΕΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου