Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10

Γ’ Εθνική: Σενάριο ακόμη και για οριστική διακοπή!

 

Σε αναστολή βρίσκεται η δράση της Γ’ Εθνικής από τα τέλη Οκτωβρίου, με απόφαση της ΕΠΟ, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων και της κυβέρνησης. Το μέλλον του πρωταθλήματος βρίσκεται στον… αέρα, καθώς μετά και από τις τελευταίες ανακοινώσεις, δεν προβλέπεται να συνεχιστεί η δράση πριν τον Φεβρουάριο του 2021.

Και αυτό θα συμβεί μόνο αν η κατάσταση στη χώρα μας, αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού βελτιωθεί τόσο, ώστε από τις αρχές Ιανουαρίου να επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις. 

Στην ΕΠΟ εξετάζουν διάφορα σενάρια για το πώς θα καταστεί δυνατή η συνέχιση του πρωταθλήματος, καθώς κανένας δεν θέλει να μπει… παύλα στη σεζόν.

Όλα βεβαίως θα κριθούν από τις αποφάσεις των ειδικών, για το πότε θα μπορέσουν οι ομάδες να επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις. Αν το σενάριο για αρχές του Ιανουαρίου 2021 επαληθευτεί, τότε θα είναι δυνατό να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα σε έναν γύρο.

Κι αυτό γιατί στις αρχικές ημερομηνίες που είχε ανακοινώσει η ΕΠΟ για τη Γ’ Εθνική, στόχος ήταν και παραμένει να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στις 18/4. 

Στη συνέχεια να διεξαχθούν τα μπαράζ ανόδου στη Football League ανάμεσα στους 10 πρωταθλητές των ομίλων, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 5 ομάδων. 

Στην περίπτωση που παραταθεί κι άλλο το lockdown και δεν επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις στις αρχές Ιανουαρίου, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για την ολοκλήρωση της σεζόν στη Γ’ Εθνική και θα εξεταστούν κι άλλα ενδεχόμενα, ακόμα και της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος και ουσιαστικά ακύρωσης της σεζόν.

Να θυμίσουμε πως έχουν διεξαχθεί από 2 έως 4 αγωνιστικές σε κάθε όμιλο, ενώ υπάρχουν και εκκρεμότητες λόγω αναβολών.

Πηγή:onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου