Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17

Διακοφώτης: Ελπίζουμε να έχει απολαβές από το στοίχημα και η Γ’ Εθνική

O Παναγιώτης Διακοφώτης μίλησε για έναρξη προπονήσεων στις 7/1 και πρωταθλημάτων αρχές Φεβρουαρίου για τη Γ’ Εθνική και τα τοπικά.

Στην πρωινή εκπομπή του Q Radio Χανιά Sport Fm φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσων Παναγιώτης Διακοφώτης, ο οποίος αποκάλυψε πώς η ΕΠΟ σκέφτεται αλλαγή στα μπαράζ της Γ’ Εθνικής ενώ τόνισε και πώς υπάρχουν συζητήσεις να πάρουν χρήματα από το στοίχημα και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής αλλά και του τοπικού!

Οπότε ουσιαστικά πρόκειται για μια τροποποίηση των μπαράζ, έτσι;

«Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ότι θα τροποποιήσουμε τα μπαράζ. Δεν έχει μπει στο τραπέζι γενικά κάτι, γιατί ότι και να κάνεις αν δεν δεις τις εξελίξεις της πανδημίας δε μπορείς να προγραμματίσεις…»

«Ελπίζουμε να μπουν μέσα στα χρήματα από το στοίχημα και οι ενώσεις ώστε να τα μοιράσουμε και στις ομάδες της Γ’ Εθνικής και των τοπικών»

Χθες μιλώντας με τον προπονητή της ομάδας των Χανίων, τον Αλέκο τον Βοσνιάδη, μας είπε ότι «επιτέλους έχουμε κάτι να χαμογελάμε»… Έχουν λόγο χαμογελάνε και οι μικρότερες κατηγορίες, τα ερασιτεχνικά, αν και εφόσον οι καμπύλες, οι δείκτες έχουν την ύφεση την οποία παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα;

«Ναι, είναι ένα καλό πρώτο βήμα για το ποδόσφαιρο η έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2 αν και βλέπετε ότι είναι πολύ αυστηροί αν έχετε διαβάσει τις οδηγίες και τους όρους για να μπορείς να κάνεις προπονήσεις, να κάνεις τα τεστ.

Ευτυχώς υπάρχει ένα αποδεκτό όσον αφορά τα τεστ, ανά πέντε άτομα ένα τεστ οπότε μειώνει τα έξοδα των ομάδων, δηλαδή δεν κάνουν και οι τριάντα.

Κάνουν ανά πέντε ένα τεστ, δηλαδή παίρνουν το υγρό από τους πέντε που δίνουν δείγμα και από κει και πέρα το αναλύουν κι αν τυχόν βρεθεί θετικό τότε καλούν τους πέντε και κάνουν ξεχωριστά τον καθένα για να μειώσουν τα έξοδα, λογικό το ακούω.

Καταλαβαίνετε ότι αν ήθελε κάθε ομάδα γύρω στις 2.000 ευρώ για να κάνει προπονήσεις ανά εβδομάδα είναι πολύ μεγάλο, συμβόλαιο δε υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σούπερ Λιγκ 2. Αναμένουμε όπως τουλάχιστον έχουμε μάθει, στις 15/1 να περάσει και η τροποποίηση για το στοίχημα να δοθούν έσοδα σε αυτές τις κατηγορίες (Σούπερ Λιγκ 1, Σούπερ Λιγκ 2, Football League).

Ελπίζουμε να μπουν μέσα και οι ενώσεις ώστε να μοιράσουμε λεφτά και στις ομάδες της Γ’ Εθνικής και των τοπικών.

Αυτό βέβαια, έχει ειπωθεί και έχει γραφτεί από το καλοκαίρι, αυτό το σκεπτικό, η προεργασία για το στοίχημα και νομίζω είναι ένα αίτημα που εδώ και χρόνια φωνάζουμε εμείς του ποδοσφαίρου ότι οι εταιρείες αυτές δε γίνεται να μπορούν να κερδίζουν σε βάρος του ποδοσφαίρου και να μην προσφέρουν στο ποδόσφαιρο.»

«Χρειάζεται στήριξη από την πολιτεία ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός…»

Είναι και μια δοκιμασμένη συνταγή από το ΠΡΟΠΟ αν θυμάστε, έδινε λεφτά στις ομάδες…

«Ακριβώς, χρησιμοποιείς το σήμα, το όνομα των Χανίων πχ και δε δίνεις απολύτως τίποτα. Κερδίζεις από την ανώνυμη εταιρεία που λέγεται Χανιά αλλά δεν δίνεις κάτι.

Νομίζω ότι ο κ. Γεραπετρίτης το έχει βάλει στη σωστή βάση. Είχε γίνει μια μελέτη πριν δύο χρόνια και είχε μπει στο τραπέζι αλλά τελικά δεν προχώρησε. Πριν δυόμιση χρόνια ήταν, επί ΣΥΡΙΖΑ, ότι αν κρατάνε το 5% από τα κερδισμένα κουπόνια, το ποσό που θα μαζευτεί στο τέλος στην χρονιάς είναι 60.000.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό θα μπορούσε να προσφέρει πάρα πολλά στον αθλητισμό. Ελπίζουμε να μπει σε αυτή τη βάση και να βοηθηθούν όλα τα αθλήματα, όχι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά και τα υπόλοιπα.

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται στήριξη από την πολιτεία ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός…»

Θα αποτελέσουν εμπόδιο τα τεστ για την έναρξη της Γ’ Εθνικής και των ερασιτεχνικών; Σε τι πλαίσιο θα ξεκινήσουμε, αν ξεκινήσουμε;

«Το πρωτόκολλο θα το δούμε, θα δούμε και τις εξελίξεις. Μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι ζητούσαμε μόνο θερμομέτρηση από τις ομάδες και βέβαια θα πρέπει να καταλάβουν και οι φίλαθλοι, γιατί είδαμε φαινόμενα τέτοια, όταν λέμε 80, δεν γίνεται να εισέρχονται φίλαθλοι στα γήπεδα, δε γίνεται να μπαίνουν και να στοιβάζονται στις εξέδρες.

Κι όχι μόνο αυτό είδαμε και φαινόμενα να τιμωρούνται ομάδες για ρίψη κροτίδων σε παιχνίδι Γ’ Εθνικής στην αρχή, το θυμάστε πολύ καλά!»

Πηγή:www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου