Κυριακή, Αυγούστου 5

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Σ.Δ.Π.Κ.Ι. κ. ΦΩΤΗ ΚΟΥΜΑΡΙΩΤΗ

Δεν υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον από τα νέα παιδιά για την διαιτησία
   Μια πολύ σημαντική συνέντευξη έδωσε στο sportsthea ο πρόεδρος του τοπικού Συνδέσμου Διαιτητών κ. Φώτης Κουμαριώτης ο οποίος μιλάει για την διαιτησία, τις σχέσεις του με τον Β. και Μ. Μαζαράκη και πολλά άλλα ενδιαφέροντα. 

Ημερομηνία γεννήσεως: 06-06-1960
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ:ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΥΨΟΣ:1.74
ΕΤΟΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΟΥ:1984
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ:Απόφοιτος Λυκείου
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:Αγγλικά
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ :Γ' ΕΘΝΙΚΗ 1990-1994 &1996-1997
ΕΠΟΠΤΗΣ:Α' ΕΘΝΙΚΗ 1990-1994
   
Ας δούμε λοιπόν τι μας είπε:
SP:Φώτη ξανά στο τιμόνι του τοπικού Συνδέσμου Διαιτητών μετά από 5 χρόνια. Πως προέκυψε;
Φ.Κ.:Κοιτάξτε εδώ υπάρχει  παρεξήγηση.  Δεν έφυγα ποτέ  από τον σύνδεσμο τον οποίο υπηρετούσα από την θέση  του αντιπροέδρου, μια άκρως τιμητική θέση για  μένα.

SP:Ποιος ο λόγος που είχες φύγει από την προεδρία του τοπικού Συνδέσμου;

Φ.Κ.:Δεν υπήρξε ποτέ φυγή απλά είχα κουρασθεί και έπρεπε  κάποιος άλλος  να βρεθεί στο  τιμόνι αυτού του  ιστορικού για μένα Σωματείου  με διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας και με το ανάλογο ενδιαφέρον προκειμένου οι συνάδελφοι να δείχνουν προσοχή όσον αφορά την επιμόρφωση  αλλά και την   ιστορική  υπαγωγή της Διαιτησίας  στην Ε.Π.Ο.   σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της. 
SP:Παρακολουθώντας έστω και χωρίς θεσμικό ρολό αυτά τα χρόνια το τοπικό ποδόσφαιρο ποια η άποψη σου για την  τοπική διαιτησία;
Φ.Κ.:Ο Προηγούμενος Πρόεδρος  έκανε  τεράστιες προσπάθειες για  να  αλλάξει τον τρόπο επιμόρφωσης των  συναδέλφων διαιτητών και πιστεύω  ότι πρόσφερε τα μέγιστα στο  κομμάτι  αυτό.

SP:Ποια είναι η γνώμη σου για τους νέους διαιτητές των τοπικών πρωταθλημάτων.
Φ.Κ.:Υπάρχουν κάποια αξιόλογα νέα παιδιά. Θέλουν  όμως  δουλειά  για  να  πετύχουν τους στόχους που  έχουν βάλει.

SP:Υπάρχει παραγωγική διαδικασία από τον σύνδεσμο για την ένταξη νέων διαιτητών; Υπάρχει ενδιαφέρον από νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την διαιτησία;
Φ.Κ.:Δυστυχώς δεν υπάρχει το  ανάλογο  ενδιαφέρον  και  στην πορεία νομίζω οτι θα υπάρξει  σοβαρό πρόβλημα  με τους Διαιτητές του τοπικού Συνδέσμου

SP: Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Β. Μαζαράκης είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το επίπεδο της τοπικής διαιτησίας πως με άριστα το 10 θα την βαθμολογούσε με 6. Εσύ το συμμερίζεσε αυτό; Συμφωνείς με αυτή την άποψη; Και γενικότερα πες μας την δική σου άποψη για το τοπικό ποδόσφαιρο.
Φ.Κ.:Ο φίλος μου και πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. Βαγγέλης Μαζαράκης ούτως ή άλλως ασχολείται πάρα πολύ για την άνοδο του ποδοσφαίρου, ευκαιρία είναι τώρα με την υπαγωγή της διαιτησίας στην Ε.Π.Ο. να ασχοληθεί πολύ περισσότερο με αυτήν αφού αποτελεί κομμάτι του. Άλλωστε είναι πολύ έμπειρος σε αυτό το κομμάτι.
SP:Ποιες οι σχέσεις σου με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Β. Μαζαράκη, και τον πρώην πρόεδρο του συνδέσμου και παρατηρητή της super league κ. Γ. Μαζαράκη.
Φ.Κ.:ΑΡΙΣΤΕΣ...... Άλλωστε θεωρώ  τιμή να  έχω στην  δύναμη του Συνδέσμου  παρατηρητή διαιτησίας της ανώτερης κατηγορίας του  ποδοσφαίρου στην Ελλάδα    καθώς  επίσης  και   να  συνεργάζομαι με τον πρόεδρο  της  Ε.Π.Σ.Κ.Ι.  και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο..
SP:Από όταν ήσουν εν ενεργεία διαιτητής, ένοιωσες ποτέ πως αδίκησες κάποια ομάδα ή ποδοσφαιριστή από λάθος απόφαση σου, και αν έγινε θα το παραδεχόσουν δημόσια;
Φ.Κ.:Φυσικά σε αποφάσεις δευτερολέπτου και την άμεση επαφή που υπάρχει στο ποδόσφαιρο ίσως να έχω πάρει και κάποια λάθος απόφαση. Πάντως χωρίς καμία απολύτως πρόθεση. Όποιος διαιτητής θα ισχυρισθεί ότι πάντα έπαιρνε μόνο σωστές αποφάσεις θα είναι ψεύτης.
SP:Το επίπεδο της διαιτησίας στον διεθνή χώρο και συγκεκριμένα αυτό που είδαμε στο euro 2012 μήπως αποτελεί άλλοθι για την διαιτησία στην Ελλάδα και για το δικό της επιπεδο;
Φ.Κ.:Δε θα ήθελα να σχολιάσω την διαιτησία σε διεθνή επίπεδο. Την ερώτηση αυτή καλό θα είναι να την κάνετε και να σας απαντήσει ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. αφού άλλωστε ασχολείται και με το Διεθνές ποδόσφαιρο από θεσμική θέση.
SP:Κάτι που θα ήθελες να πεις για την νέα ποδοσφαιρική χρόνια στις ομάδες όλων των κατηγοριών που θα πάρουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα ή κάτι άλλο που θα ήθελες να προσθέσεις.
Φ.Κ.:Καλό κουράγιο, υγεία, σωστός προγραμματισμός χωρίς αυτοπροβολή των παραγόντων και γενικότερη συνεργασία μαζί με τους τοπικούς φορείς για την βελτίωση του τοπικού μας ποδοσφαίρου. 
SP:Φώτη σε ευχαριστούμε για την συνέντευξη αυτή και σου ευχόμαστε επιτυχία στο δύσκολο έργο σου.
Φ.Κ.:Εγώ ευχαριστώ και εύχομαι σε όλο τον αθλητικό κόσμο των νησιών μας Καλό καλοκαίρι και υγεία σε όλους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου