Δευτέρα, Αυγούστου 6

ΒΕΝΤΕΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


H "βεντέτα" Κέρκυρας - Κεφαλονιάς στο Περιφερειακό Συμβούλιο και οι ευθύνες του κ. Σπύρου
   Σύμφωνα με το  http://kefaloniapress.gr ο κακός χειρισμός κάποιων αποφάσεων από την περιφέρεια έχει φέρει μια βεντέτα μεταξύ Κεφαλονιάς- Κέρκυρας με δυσάρεστα επακόλουθα για τον Ιόνιο αθλητισμό.

   Ας δούμε τι λέει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα:
Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά μεταξύ Κερκυραίων  περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του κ. Σπύρου και των αποφάσεων που αφορούν την Κεφαλονιά..  Επισημαίνουμε δυο πολύ σοβαρά θέματα, τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν και δεν επιλυθούν ΑΜΕΣΩΣ μπορεί να καταλήξουν σε διαλυτικά για την περιφέρεια φαινόμενα.

 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ : H "βεντέτα" μεταξύ των ομάδων του πόλο Κεφαλονιάς και Κέρκυρας
 Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στο Αργοστόλι στις 30 Ιουνίου και την 1 Ιουλίου, την δεύτερη ημέρα όπως θα θυμάστε έγινε το «έλα να δεις» με το αίτημα του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου να επιχορηγηθεί από την Περιφέρεια για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα «σαλόνια της Ευρώπης».
 Μετά από δύο –τρεις ημέρες της ιστορικής αυτής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνεδρίασε η επιτροπή αθλητισμού και πολιτισμού της Περιφέρειας  όπου  συζητήθηκε το αίτημα του ΝΟΑ, όπου αποφασίστηκε να εξεταστεί αν μπορεί να υλοποιηθεί,  από την υπηρεσία εντελλομένων εξόδων .  Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο  για τέτοια απόφαση!! Ουδέποτε στο παρελθόν  παραπέφθηκε αίτημα συλλόγου  για χρηματοδότηση στην Υπηρεσία αυτή!!
 Η είδηση δεν σταματά εδώ. Έχουμε και συνέχεια :
 1.  Το θέμα της χρηματοδότησης του ΝΟΑ το καταψήφισαν δύο –τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι από την Κέρκυρα με διάφορες δικαιολογίες.
 2.  Στην ίδια συνεδρίαση όπως είχε αποκαλύψει το kefalonia Press, χρηματοδοτήθηκαν από την ΠΙΝ με συνοπτικές διαδικασίες ,....  νυχτερινά κέντρα http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=30645&Itemid=38 για το πολιτιστικός τους έργο προφανώς!
 3.  Ένα μήνα μετά από αυτή την συνεδρίαση ο ΝΟΑ απάντηση δεν έχει πάρει για το αίτημά του. Τέτοια απαξίωση από την Κέρκυρα!!
 4. Εν τω μεταξύ αυτή η κατάσταση δημιούργησε ένα είδος «βεντέτας»  μεταξύ του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου και του Ναυτικού Ομίλου Κέρκυρας!!  Μάθαμε μάλιστα ότι πριν μερικές μέρες που το ΔΣ του ΝΟΑ βρέθηκε στην Κέρκυρα στα πλαίσια αγώνων, ο πρόεδρος του ΝΟΑ Λούκας Νιφοράτος και η Αντιπροσωπεία της ομάδας μας, δεν είχαν και την καλύτερη υποδοχή από τους Κερκυραίους και πολλοί μιλάνε και για προπηλακισμό σε βάρος της ομάδας του Αργοστολίου.   Προς τιμήν του ο Λούκας Νιφοράτος  και ο ΝΟΑ δεν έδωσαν συνέχεια, όμως σε λίγους μήνες ΝΟΑ και ΝΟΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πόλο.   Τι μπορεί να γίνει σε αυτόν τον αγώνα με την βεντέτα  που ξεκίνησε μεταξύ των δυο ομάδων , με ηθικό αυτουργό την ηγετική ομάδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων;
 ΔΕΥΤΕΡΟ  ΘΕΜΑ : Τα πετρέλαια του Ιονίου και οι απουσίες Κερκυραίων συμβούλων 
  Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε στο Αργοστόλι την δεύτερη ημέρα 1 Ιουλίου συζητήθηκαν και  οι μελέτες  στον Πατραϊκό (Νότια Κεφαλονιά) και Δυτικό Κατάκολο (Νότια Ζάκυνθο) για την εξωρηξη  υδρογονανθράκων.
 Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της περιφέρειας οι 145 και 146 αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου για τα δύο παραπάνω θέματα.
Ενα  πουλάκι από την Κέρκυρα μας σφύριξε με νόημα να κοιτάξουμε προσεκτικά τα ονόματα των Συμβούλων που  απουσίαζαν από αυτές τις ψηφοφορίες.
Ανακαλύψαμε λοιπόν ότι : 
 Από τους 11 Κερκυραίους περιφερειακούς συμβούλους που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και ανήκουν στην παράταξη του Κερκυραίου κ. Σπύρου απουσίαζαν και στις δύο ψηφοφορίες ……. οι 7 !!!
 Όμως  αυτοί οι σύμβουλοι – όπως δείχνουν τα πρακτικά- ήταν παρόντες σε όλες τις άλλες συζητήσεις των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης..  Τυχαία πήγαν για καφέ όταν το Περιφερειακό Συμβούλιο συζητούσε αυτό το σοβαρό για την ανάπτυξη της περιοχής θέμα;
  Επισημαίνουμε αυτά τα φαινόμενα που εμφανίστηκαν στην Περιφέρεια έγκαιρα με στόχο να  επιλυθούν το συντομότερο.  Είναι απολύτως σαφές ότι μια ομάδα συμβούλων που προέρχονται από την Κέρκυρα και ανήκουν στον Συνδυασμό του κ. Σπύρου, δεν «πάνε» την Κεφαλονιά και με την ψήφο τους τορπιλίζουν σημαντικές αποφάσεις για το νησί μας και για τα πλην της Κέρκυρας νησιά του Ιονίου.
 Υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση είναι ο επικεφαλής της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης κ. Σπύρου καθώς αυτοί οι σύμβουλοι ανήκουν στην παράταξή του.
 Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν βοηθάνε την ενότητα και την κοινή  δράση στα νησιά μας αλλά αντίθετα την υπονομεύουν.  Ο κίνδυνος να «ξεφύγει» η κατάσταση είναι άμεσος και ορατός καθώς ο κ. Σπύρου δεν φαίνεται να μπορεί (ή να θέλει) να συνετίσει τους συμβούλους του και να τους επισημάνει ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα Ιόνια Νησιά και όχι μόνο για την Κέρκυρα.
 Την αντιπαράθεση που άνοιξαν οι σύμβουλοι αυτοί μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν την θέλει κανένας πολίτης ούτε της Κέρκυρας , ούτε της Κεφαλονιάς. Είναι ένα από τα εσωπαραταξιακά προβλήματα του συνδυασμού της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια που μάλλον θα το πληρώσουμε όλοι !
 Τι θέλουν δηλαδή αυτοί οι Σύμβουλοι; Να διαλυθεί η περιφέρεια Ιονίων Νήσων; Να πάει η Κεφαλονιά στην περιφέρεια της Πάτρας;
 Aς προσέξουν καλά γιατί το να πάει η Κεφαλονιά στην Πάτρα μάλλον σε καλό θα μας βγει  μιας και η μισή Πάτρα είναι Κεφαλονίτες..
Σκέφτηκαν όμως οι συγκεκριμένοι Κερκυραίοι σύμβουλοι τι θα συμβεί αν η Κέρκυρα πάει στην περιφέρεια των Ιωαννίνων; Ποιος θα ευθύνεται που το νησί τους από «ηγεμόνας» των Ιονίων , θα καταλήξει ένα «χωριό» των Ιωαννίνων χωρίς δυνατότητα παρέμβασης στα δρώμενα;
 Για σκεφτείτε το καλύτερα κύριοι Σύμβουλοι και πρωτίστως εσείς κύριε περιφερειάρχα..
EΠΤΑΝΗΣΙΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Ρία Αναστασίου

    Σε ένα μήνυμα σου είχες γράψει την εξής φράση {Ε,ναι λοιπόν γενέθλια!Σε καραντίνα αλλά ότι αγαπώ είναι εκεί έξω και με περιμένει!!!} Αν ένα επεισόδιο από το "Κωνσταντίνου και Ελένης" ταιριάζει τα μάλα (κατά Κωνσταντίνου Κατακουζηνού) στα μοναχικά σου σημερινά γενέθλια θα ήταν με τον τίτλο του αυτοτελούς επεισοδίου "χάλι birthday" Και απορώ πατέρα της ψυχής μου Για ποιο λόγο σου είναι τόσο αγαπημένο αυτό το επεισόδιο εγώ και μόνο στην ιδέα Το ότι είσαι μία τέτοια μερα μόνος σου μου είναι δυσβάσταχτο ένα πράγμα έχει απόλυτη βάση σχετικά με το μήνυμα στο instagram πώς ...ότι (σε αγαπά) και αγαπάς είναι εκεί έξω και σε περιμένει... όλοι εμείς που σε αγαπάμε αληθινά σε περιμένουμε Γιατί όπως άκουσα σε μία παράσταση θεατρική είχε τη φράση ...αν αγαπάς πρέπει να περιμένεις... ...φτάνει με τον πρόλογο ώρα Γεια τραγούδι... (Α και κάτι πριν το τραγούδι δεν θέλω να ξανακούσω από το στόμα σου πατέρα της καρδιάς μου τη λέξη θάνατος εδώ θα σου θυμώσω δεν μπορώ να το ακούω αυτό για σένα πώς το λένε, Βγάλτο αυτό από το μυαλό σου) σήμερα είναι τα γενέθλιά σου και η απόλυτη ψυχική σου Αναγέννηση Μην το ξανά πας στον θάνατο "με εκνευρίζεις τα μάλα" που θα έλεγε και ο γνωστός Βυζαντινολόγος Την επόμενη φορά που θα ακούσω το παραμικρό περί θανάτου δεν θα μου αρέσει καθόλου να ξεφύγει το μυαλό σου από μακάβριες καταστάσεις Σκέψου κάτι άλλο τα όνειρά σου το πόσο όμορφη είναι η ζωή Όχι τον θάνατο Για όνομα του Θεού... Λοιπόν ξεκινάμε με το τραγούδι των γενεθλίων... ...να ζήσεις Χαρούλη♡ και χρόνια πολλά μεγάλος να γίνεις με (Όχι) άσπρα μαλλιά παντού να σκορπίζεις της γνώσης το φως και όλοι να λένε να ένας σοφός...
    Αλλά δεν σταματάνε εδώ οι εκπλήξεις υπάρχει κι άλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή