Κυριακή, Οκτωβρίου 27

"Εμφραγμα" στο 90' για τους Πρόννους στα Τζανάτα Ήττα 1-2 από τα Διλινάτα


 Α.Ο ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  1-2
               
       Ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση τα Διλινάτα.... Προβληματίζουν οι Πρόννοι
Οι δυο καλύτεροι επιθετικοί της ομάδας έπαιξαν τερματοφύλακες!!!
Στα Τζανάτα σήμερα το απόγευμα και στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, στο ντέρμπι των ουραγών, τα Διλινάτα έκαναν “σεφτέ” στις νίκες για τη φετινή περίοδο με τη νίκη τους 2-1 στο 90' με γκολ του Γιώργου Αναλυτή.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο έως κακό, με δυνατές μονομαχίες στο κέντρο που δεν επέτρεπαν να παιχθεί καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο “ζωντανά” στην αρχή και με όπλο το γήπεδο και το φυσικό χόρτο προσπαθούσαν να πετύχουν τον αιφνιδιασμό. Αυτό φυσικά δε το κατάφεραν, με τους φιλοξενουμένους στη συνέχεια και αφού άρχιζαν να προσαρμόζονται σε αυτό, ανέλαβαν μια ελαφρά υπεροχή, είχαν καλύτερη κυκλοφορία χωρίς ωστόσο να μπορούν να δημιουργήσουν επιθέσεις αφού οι μπαλιές στους επιθετικούς είτε αργούσαν να φτάσουν ή δεν είχαν τις κατάλληλες επιλογές.
Οι γηπεδούχοι με πολλά προβλήματα συγκρότησης ενδεκάδας και τον Δόρι Λιναρδάτο στην θέση του τερματοφύλακα έχασε αγωνιστικά έναν παίκτη που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια είναι το βαρόμετρο για κάτι θετικό.
Η λήξη του α' ημιχρόνου εν τω μεταξύ βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο και με πίσω στο σκορ οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι πιο δυνατά αλλά αυτό διήρκεσε για λίγο και συγκεκριμένα μέχρι την ισοφάριση και το 1-1, αφού στη συνέχεια η κούραση έκανε την εμφάνιση της στις προσπάθειες τους με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι, αν και με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Δημ. Τζωρτζάτου, να αναλάβουν και πάλι την πρωτοβουλία χωρίς να μπορούν όμως να μπουν στην περιοχή των αντιπάλων τους και να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Στάβερη, που από το 46' σε εσωτερική αλλαγή είχε πάρει την θέση του Λιναρδάτου κάτω από τα γκολπόστ των γηπεδούχων!!!
Και ενώ όλα έδειχναν το 1-1 να είναι το τελικό σκορ του αγώνα, ο Γ. Αναλυτής βάλθηκε να μας διαψεύσει αφού θα δημιουργήσει “έμφραγμα” στην ομάδα των Πρόννων με το γκολ που θα πετύχει σε αυτό το λεπτό.
Φάσεις και γκολ
Στο 2' ο Ζαπάντης από δεξιά μετά από κόρνερ θα φέρει την μπάλα στο πρώτο δοκάρι του Γαβριελάτου αλλά ο Χιόνης αμαρκάριστος εκεί με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα άουτ.
Από κόρνερ θα είναι και η απάντηση των Διλινάτων όταν στο 7' ο Λιθριώτης με ωραία εκτέλεση θα φέρει την μπάλα λίγο μετά το πέναλτι, εκεί ο Γ. Αναλυτής ανενόχλητος θα πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λιναρδάτου.
Μια ωραία ατομική ενέργεια με τον Στάβερη από δεξιά θα περάσει διαδοχικά τους Δημ. Τζωρτζάτο και Θ. Αναλυτή μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά θα χάσει το κοντρόλ και η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του Γαβριελάτου.
Ένα δυνατό και ευθύβολο σουτ από 30 μ. του Χρ. Τζωρτζάτου στο 25' θα περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λιναρδάτου άουτ.
Φάουλ λίγο κάτω από την σέντρα με εκτελεστή το Ζαπάντη στο 27', η μπάλα στον Κυρ. Κουρκουμέλη μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του περνάει άουτ.
Ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 32' όταν το φάουλ του Δημ. Τζωρτζάτου θα φέρει την μπάλα στην μεγάλη περιοχή με τον Διον. Τζωρτζάτο να στρώνει έξυπνα με το κεφάλι την μπάλα στον Γ. Αναλυτή με το γυριστό σουτ που επιχειρεί να καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια των Πρόννων.
Φωτοβολίδα Χαραλαμπόγλου και 0-1 για τους Διλινάδες
Η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα μετά την "φωτοβολίδα" του Χαραλαμπόγλου.. Ο Λιναρδάτος ύπταται αλλά........
Με νέο εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Χάρη Χαραλαμπόγλου οι φιλοξενούμενοι θα προηγηθούν 0-1 στο σκορ ακριβώς στο 35', παρά την εντυπωσιακή εκτίναξη του Λιναρδάτου, που ήταν αδύνατον να αποκρούσει την μπάλα, η οποία θα καταλήξει με δύναμη στα δίχτυα του.
Επίδειξη” υψηλής τεχνικής στο 39' με διαδοχικά τακουνάκια μέσα στην περιοχή των Ταραζή και Κ. Κουρκουμέλη θα στερήσει την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πετύχουν κάτι καλό αφού η μπάλα μετά από κόντρες θα απομακρυνθεί εύκολα από τους αμυντικούς.
Με ένα δυνατό συρτό σουτ στο 43' του Διον. Τζωρτζάτου, που αποκρούει πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και διώχνει σε κόρνερ ο Λιναρδάτος, θα ολοκληρωθεί το ημίχρονο.
Διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους στο 45+1 για λάθος υπόδειξη οφσάιντ σε επίθεση που έφευγε μόνος του στην αντίπαλη περιοχή ο Γ. Αναλυτής.
Με αυτή την φάση ολοκληρώθηκε το α΄ημίχρονο και τα Διλινάτα μπροστά στο σκορ 0-1.
Στην επανάληψη και συγκερκιμένα στο 49' ο Ζαπάντης θέλει να απειλήσει με μακρινό δυνατό σουτ αλλά η μπάλα περνάει ψηλά άουτ.
Στο 53' ο Σπ. Κουρκουμέλης ύστερα από εκτέλεση φάουλ από αριστερά θα βρει τον Λιναρδάτο στην περιοχή ο οποίος θα κατεβάσει όμορφα την μπάλα και με γυριστό δεξί σουτ θα αναγκάσει τον Γαβριελάτο να πέσει στην αριστερή του γωνία διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.
Από το 54' τα Διλινάτα και μέχρι το τέλος θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα αφού ο Δημ. Τζωρτζάτος θα δει την κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) κάρτα του διαιτητή κ. Κομητόπουλου σε ένα μαρκάρισμα πάνω στον Λιναρδάτο.
Στο 60' οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν για ένα μαρκάρισμα του Θ. Αναλυτή πάνω στον Λιναρδάτο μέσα στην περιοχή και τον κ. Κομητόπουλο πολύ κοντά να λέει “παίζετε”.
Ο Δόρις που τα έκανε όλα ισοφαρίζει σε 1-1
Ο Λιναρδάτος με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1
Μια λάθος συνενόηση του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Γαβριελάτου με τον Θ. Αναλυτή θα δώσει την ευκαιρία στον Δ. Λιναρδάτο στο 72' με ένα “περίεργο” πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας τους ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 74' με τον Λιναρδάτο από δεξιά να βρίσκει με αλλαγή παιχνιδιού τον Αρ. Κουρκουμέλη, ο νεαρός όμως ποδοσφαιριστής θα κάνει κακό κοντρόλ με αποτέλεσμα να προλάβει ο Καλιακούδας και να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή του.
Το "χρυσό" γκολ στο 90' ο Γ. Αναλυτής και "έμφραγμα" στα Τζανάτα
Ο "χρυσός" σκορερ Γ. Αναλυτής στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Στάβερη στο 90' και 1-2
Και εκεί που όλοι είχαν “συμβιβαστεί” με την ισοπαλία έρχεται ο Γ. Αναλυτής να τα ανατρέψει όλα και να πετύχει στο 90' το "χρυσό" γκολ της νίκης της ομάδας του. Συγκεκριμένα Ο Θ. Αναλυτής με φάουλ θα φέρει την μπάλα στην γεμάτη από ποδοσφαιριστές περιοχή των γηπεδούχων, εκεί θα δημιουργηθεί μια σύγχυση μεταξύ των αμυνομένων, ο Διον. Τζωρτζάτος θα σηκωθεί ψηλά και με κεφαλιά θα την “σερβίρει” στον Γ. Αναλυτή μέσα στην μικρή περιοχή με τον τελευταίο να την στέλνει στα δίχτυα με πλασέ για το τελικό 1-2 και αφού πρώτα βρήκε τον Στάβερη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει αφού ήταν πολύ κοντά η φάση.
Έτσι με το σφύριγμα της λήξης τα Διλινάτα θα πάρουν τους τρεις πρώτους τους βαθμούς και θα ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα αντίθετα με τους γηπεδούχους που παραμένουν στην αβεβαιότητα αφού για να αλλάξει αυτή η κατάσταση θα χρειαστούν να γίνουν πολλά στην ομάδα τους.
Διαιτητής ο κ. Παν. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Λυμπερόπουλο Θεοδ. και Αντωνάτο Γερ.. 
Οι συνθέσεις
Α.Ο. Πρόννοι:(Γ. Κουρκουμέλης), Λιναρδάτος, Χιόνης, κουρκουμέλης Σπ., Κουρκουμέλης Κυρ, Ζαπάντης Κ.,Σολωμός, Ντοντόροφ, Στέλλος, Κουτροκόης, Στάβερης Κυρ., Ταραζής (69' Κουρκουμέλης Αρ.).
Α.Ο. Διλινάτα:(Σπ. Αλυσανδράτος), Γαβριελάτος, Τζωρτζάτος Δημ., Καλιακούδας (80' Τσάκος), Αναλυτής Θ., Χαραλαμπόγλου, Μύρτο (87' Ψαριανός), Αμβροσιάτος, Τζωρτζάτος Διον., Αναλυτής Γ., Τζωρτζάτος Χρ., Λιθριώτης (46' Σκριβάνος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου