Παρασκευή, Ιουνίου 20

Μαχητές με 10, για την Ακτή... της πρόκρισης!


Παίζοντας με 10 παίκτες από το 38' λόγω της αποβολής του Κατσουράνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, η μαχητική Εθνική ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Ιαπωνία για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.
Ένα αποτέλεσμα που διατηρεί ανοικτή την πόρτα της πρόκρισης. Για να βρεθεί η Ελλάδα στους «16» της διοργάνωσης θέλει μόνο νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού την Τρίτη (24/6) στη Φορταλέζα, στην τελευταία αγωνιστική και παράλληλα, την ίδια ώρα, να μη νικήσει η Ιαπωνία την Κολομβία.
Αν, όμως, οι Ιάπωνες νικήσουν, τότε θα πρέπει με τα δύο αποτελέσματα που θα προκύψουν, η Ελλάδα να καλύψει το χάντικαπ της διαφοράς τερμάτων που έχει με την Ιαπωνία: Η Εθνική είναι στο -3 (0-3 γκολ) και οι Ασιάτες στο -1 (1-2 γκολ). Σενάριο δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.
Οσο για τον αγώνα στο Νατάλ με τους Ιάπωνες; Η Ελλάδα είχε μεγαλύτερο πάθος και πείσμα, ιδίως μετά την αποβολή του Κατσουράνη στο 38', ωστόσο και πάλι ελάχιστα απείλησε, αν και είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Γκέκα (59') και Τοροσίδη (40'). Τις δικές τους ευκαιρίες είχαν και οι Ασιάτες, που είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας σε όλη την αναμέτρηση (συνολικά 68% - 32%, έφτασαν σε πολλά σημεία και στο 70% - 30%).
Mε Μήτρογλου και Φετφατζίδη
Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική με δύο αλλαγές σε σχέση με την 11άδα του αγώνα απέναντι στην Κολομβία. Μήτρογλου και Φετφατζίδης αντί των Γκέκα και Σαλπιγγίδη. Ετσι, στο 4-3-3, ο Καρνέζης ήταν στην εστία, με τους Τοροσίδη, Χολέμπας, Παπασταθόπουλο και Μανωλά στην άμυνα. Κατσουράνης, Μανιάτης και Κονέ ήταν οι τρεις του κέντρου, με τους Φετφατζίδη, Σαμαρά και Μήτρογλου στην επίθεση.
Από την άλλη πλευρά, ο Αλμπέρτο Τζακερόνι κράτησε τον Καγκάβα στον πάγκο. Στο δικό του 4-2-3-1, μπροστά από τον Καβασίμα, την αμυντική τετράδα αποτελούσαν οι Ουτσίντα, Ναγκατόμο, Κόνο και Γιοσίντα. Γιαμαγκούτσι και Χασέμπε ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Οκαζάκι, Οκούμπο και Χόντα πιο μπροστά, πίσω από τον Οσάκο.
Χωρίς μπάλα… και με 10 παίκτες
Το πρώτο ημίχρονο είχε τρία άσχημα πράγματα για την Εθνική. Το πρώτο ήταν ότι δεν κρατούσε μπάλα, με την κατοχή να είναι 70% - 30% για την Ιαπωνία. Το δεύτερο ότι έμεινε με 10 παίκτες στο 38' λόγω της αποβολής του Κατσουράνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το τρίτο ο τραυματισμός του Μήτρογλου στα πλευρά, στο 30', με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο 35' από τον Γκέκα.
Τα γνωστά προβλήματα επιθετικής ανάπτυξης διατηρήθηκαν, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ευκαιρία από οργανωμένη ενέργεια. Η καλύτερη ήρθε αρχικά στο 11' με το σόλο του Κονέ και το σουτ που απέκρουσε ο Καβασίμα και στη συνέχεια στο 40', η κορυφαία, με το σουτ του Τοροσίδη που έδιωξε ο Ιάπωνας τερματοφύλακας.
Μετά το 38' ο Καραγκούνης μπήκε αντί του Φετφατζίδη για να καλυφθεί το κενό του Κατσουράνη και η Εθνική φάνηκε πιο συμπαγής, με μεγαλύτερη ένταση, έκλεισε καλύτερα τους χώρους και δεν κινδύνεψε. Μέχρι τότε, οι Ιάπωνες είχαν δύο σουτ του Οσάκο (19', 21') με το δεύτερο να απειλεί περισσότερο και μια εκτέλεση φάουλ του Χόντα στο 29' που απέκρουσε ο Καρνέζης.
Άντεξε… και απείλησε
Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν προφανές ότι ο πρώτος στόχος της Εθνικής ήταν να μην απειληθεί, έχοντας παίκτη λιγότερο. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, πάλι οι Ιάπωνες είχαν την κατοχή, κάποιες στιγμές πίεσαν και μετά το δεύτερο μισό του 45λεπτου, είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Οκούμπο (68') και Ουτσίντα (71'). Λίγο αργότερα, ο Καρνέζης απέκρουσε το σουτ του Οκούμπο (77').
Στο ίδιο διάστημα η Ελλάδα είχε πρώτη, χρονικά, τη μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Γκέκα στο 59' (έδιωξε εντυπωσιακά ο Καβασίμα), σε μια φάση όπου κέρδισε τέσσερα σερί κόρνερ! Για να «ανησυχήσει» και πάλι τους Ιάπωνες έπρεπε να περάσουν 22 λεπτά, με την άστοχη κεφαλιά του Σαμαρά στο 81'.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Ιάπωνες βρέθηκαν πολλές φορές γύρω από την ελληνική περιοχή για να βάλουν το γκολ, η Ελλάδα αμύνθηκε και απείλησε με τον Χολέμπας στο 88'.
Τελικά κράτησε το 0-0, καθώς οι Ασιάτες είχαν την άστοχη κεφαλιά του Γιοσίντα στο 85' και είδαν τον Καρνέζη να διώχνει την εκτέλεση φάουλ του Εντο στο 90'.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χοέλ Αγιλάρ (Ελ Σαλβαδόρ)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 38' Κατσουράνης (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 12' Χασέμπε - 27' Κατσουράνης, 55' Σαμαράς, 88' Τοροσίδης
ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Ναγκατόμο, Κόνο, Γιοσίντα, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46' Εντο), Οκούμπο, Οκαζάκι, Χόντα, Οσάκο (57' Καγκάβα).
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (81' Σαλπιγγίδης), Φετφατζίδης (41' Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (35' Γκέκας).
http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου