Κυριακή, Απριλίου 5

Παπυργιακός-Ανωγή 1-0...... Νάτοι.... Νάτοι οι πρωταθλητές

ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ  1-0
Πρωταθλητής Β' κατηγορίας ο Παπυργιακό και από του χρόνου Α'
Σε ένα μέτριο και αρκετά νευρικό παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Παπυργιακός που από το 41’ αγωνίζονταν με «δέκα» θα πάρει δίκαιη όσο και μεγάλη νίκη με σκορ 1-0 από την Ανωγή και μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και των  playoffs η ομάδα του Ανδρ. Κοκκόση πανηγυρίζει τον τίτλο με την παράλληλη άνοδο της στην Α’ κατηγορία καταφέρνοντας ότι άφησε πέρυσι στην μέση με τον Οδυσσέα Ιθάκης.
Το παιχνίδι κυρίως λόγω του άγχους που υπήρχε στις ομάδες δεν πρόσφερε σπουδαίο θέαμα. Παίχτηκε κυρίως στο κέντρο, με λίγες φάσεις και στο τέλος τον Παπυργιακό πρωταθλητή της φετινής περιόδου της Β’ κατηγορίας.
Εδώ συγχαρητήρια αξίζουν και στον πρώην προπονητή-ποδοσφαιριστή του Παπυργιακού Σπ. Τζωρτζάτο που και αυτός βοήθησε περισσότερο από όλους στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.
Φάσεις και γκολ      
Στο 8’ οι Κουρούκλης με μακρινό ψηλοκρεμαστό φάουλ από αριστερά θα φέρει την μπάλα στην περιοχή και στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων στον Γαβαλά με τον τελευταίο να πιάνει μια γυριστή κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Α. Μενεγάτου.
Οι γηπεδούχοι στο 14’ θέλουν να απειλήσουν με μια μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ίνγκλις, όμως η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του Λουκέρη χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο.
Στο 17’ ο Κουρούκλης με ένα νέο φάουλ εκτελεσμένο όπως αυτό του 8’ αλλά αυτή την φορά από δεξιά. Ο Αραβαντινός-Λεωνίδης Κ. θα πιάσει μια κοντινή κεφαλιά και η μπάλα να θα καταλήξει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Α. Μενεγάτου.
Στο 41’ οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα αφού ο Ίνγκλις θα δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Κιόση.
Ο Α. Μενεγάτος στο 42’ θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα διώξει δύσκολα την μπάλα κόρνερ στο γυριστό σουτ του Αραβαντινού Ανδρ..
Τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο ένα μακρινό φάουλ εκτελεσμένο από τον Κοψίνη, η μπάλα στην περιοχή στον Β. Μενεγάτο που δεν κάνει καλό πλασέ και η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Λουκέρη.
Έτσι οι ομάδες θα οδηγηθούν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στο δεύτερο η εικόνα δεν άλλαξε  και στο 56’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν μια καλή ευκαιρία με τον Β. Μενεγάτο να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα με διαγώνιο σουτ ελάχιστα άουτ από τα δοκάρια του Λουκέρη.
Στο 66’ οι «ερυθρόλευκοι» από το Πυργί θα πάρουν το προβάδισμα με 1-0 στο σκορ όταν ο Κοψίνης από αριστερά εκτελεί το κόρνερ και ο Β. Μενεγάτος που θα εκμεταλλευτεί την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων με ωραία προβολή στο δεύτερο δοκάρι θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Λουκέρη πετυχαίνοντας ένα «χρυσό» γκολ για την ομάδα του.
Στο 76’ η Ανωγή θα χάσει μεγάλη διπλή ευκαιρία να «κλέψει» το στέμμα, όταν στο κόρνερ από δεξιά του Καλέντζου ο Βώρος στο δεύτερο δοκάρι θα πιάσει μια κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Α. Μενεγάτου, στην επιστροφή της ο Γαβαλάς πιεζόμενος θα πιάσει μια νέα αλλά ο Α. Μενεγάτος με εξαιρετική απόκρουση θα πετάξει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του κόρνερ.
Έτσι χωρίς άλλες φάσεις θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι και με το σφύριγμα της λήξης από τον κ. Κιόση θα στηθεί ένα τρελό πανηγύρι στον αγωνιστικό χώρο από την  πλευρά των γηπεδούχων την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι αποχωρούσαν απογοητευμένοι από την όλη εξέλιξη για αυτούς.
Διαιτητής ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Βασιλόπουλο και Χρ. Αβάζαρο.
Οι συνθέσεις
Παπυργιακός:(Α. Κοκκόσης), Μενεγάτος Α, Κουγιανός Αλ., Σταθάτος, Τζωρτζάτος, Τζάκης, Σαρλάνης (64’ Παγουλάτος Θ.), Κοψίνης (86’ Παγουλάτος Δ.), Ίνγκλις, Γκίκα, Β. Μενεγάτος (90’ Στρακάτος Δ.), Στρακάτος Σπ.,
Ανωγή:(Ν. Κουρούκλης), Λουκέρης, Κουρούκλης, Αραβαντινός Ανδρ., Θωμάτος (46’ Γιακουμάτος), Αραβαντινός-Λεωνίδης Δ., Σιμωτάς, Βώρος, Γαβαλάς, Παρίσης (78’ Αραβαντινός-Ζαφείρης Δ.), Ρεμούντης, Αραβαντινός-Λεωνίδης Κ. (57’ Καλέντζος).
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή αυτού του άρθρου χωρίς την άδεια του Sportsthea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου