Σάββατο, Απριλίου 4

Δεν έβγαλε νικητή το μεγάλο ντέρμπι...... Α.Ο.Κ.Ι.-Α.Ε.Κ. 1-1


Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  1-1
                                                    
"Χ" στο ντέρμπι Α.Ο.Κ.Ι.-Α.Ε.Κ. 1-1
Δεν τα κατάφεραν στην πρεμιέρα των playoffs του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου Α.Ο.Κ.Ι. και Α.Ε.Κ. αφού αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Το παιχνίδι στο α’ ημίχρονο ήταν πολύ καλό ενώ στην επανάληψη οι ομάδες έδειχναν περισσότερο να ήθελαν να κρατήσουν το 1-1 και λιγότερο να πετύχουν κάποιο τέρμα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός και η εικόνα του παιχνιδιού άρχισε να χαλάει και το θέαμα να μην ενθουσιάζει τους αρκετούς θεατές στην κερκίδα.
Οι φιλοξενούμενοι θα μπουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και για δέκα λεπτά πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Από το σημείο όμως εκείνο οι τυπικά γηπεδούχοι άρχισαν να ισορροπούν και σιγά-σιγά να είναι αυτοί πια που ήλεγχαν το παιχνίδι έχοντας την κατοχή και πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας.
 Έτσι άρχισαν να γίνονται απειλητικοί για την εστία τους Τσιαουσντέλιο χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες ενώ σε δυο τρεις περιπτώσεις ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Κ. θα σώσει την ομάδα του, άσχετα αν στην συνέχεια δέχθηκε ένα γκολ που φέρει την ευθύνη για αυτό.
Κόντρα όμως στην ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που θα προηγηθούν στο 31’.
Στη συνέχεια και πολύ γρήγορα θα έρθει η ισοφάριση και το 1-1 για την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου έστω και από ένα λάθος.
Το τελικό 1-1 σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο αποτέλεσμα που θα ήθελαν οι δυο ομάδες, ειδικά αν αύριο τα Διλινάτα επικρατήσουν στο Δ.Α.Κ. της Εικοσιμίας, όπως όμως δεν είναι και καταστροφή μιας και βρισκόμαστε μόνο στην 1η αγωνιστική της σειράς.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού στο 13’. Ο Δρόσος με ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας θα βρει τον Εμιλιάνο έξω από την περιοχή και δεξιά με το τελευταίο να κάνει το διαγώνιο σουτ που δεν ανησυχεί τον Αγκούσι που την αφήνει να καταλήξει άουτ από το δεξί του δοκάρι.
Η απάντηση των τυπικά γηπεδούχων θα έρθει μετά από δυο λεπτά όταν ο Κόμητας με κεφαλιά πάσα θα βρει στα όρια της περιοχής τον Λογκόνη και αυτός θα πιάσει το σουτ που θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό του δοκάρι.
Στο 26’ ο Πολλάκης θα βρει δεξιά με ωραία πάσα τον Κόμητα που θα μπει στην περιοχή θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα να περάσει παράλληλα με την εστία του Τσιαουσντέλιο άουτ.
Οι «μελανόλευκοι» συνέχιζαν να απειλούν και στο επόμενο λεπτό ο Πολλάκης από αριστερά θα βρει τον Κόμητα στην περιοχή απέναντι από τον Τσιαουσντέλιο αλλά θα νικηθεί στο πλασέ του από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων που θα πέσει και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Και εκεί που οι γηπεδούχοι φαίνονταν πιο επιθετικοί και ήταν θέμα χρόνου η επιτυχία ενός γκολ, κόντρα στην ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι θα είναι αυτοί που θα το πετύχουν και θα προηγηθούν στο σκορ.
Συγκεκριμένα στο 31’ ο Χασάι θα κλέψει την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο και δεξιά θα προχωρήσει θα μπει στην μεγάλη περιοχή και θα πιάσει ένα διαγώνιο συρτό σουτ στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία του Αγκούσι και στα δίχτυα για το 0-1.
Νέα σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 34’ όταν ο Κοσμάτος θα βρει τον Πολλάκη στην περιοχή μόνο απέναντι από τον Τσιαουσντέλιο τον οποίο θα πλασάρει από πολύ κοντά αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων με εντυπωσιακή απόκρουση θα πετάξει την μπάλα πολύ δύσκολα κόρνερ.
Και ενώ ο Τσιαουσντέλιο κρατούσε το «0» στο 35’ με μια λάθος επιλογή θα δώσει το δικαίωμα στον Α.Ο.Κ.Ι. να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.
Συγκεκριμένα ο Ζαμπαύτης θα γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα του, αυτός δεν διώχνει και προτιμάει την προσποίηση στον Πολλάκη, με αποτέλεσμα να επέμβει ο Κόμητας που θα του «τσιμπήσει» την μπάλακαταλήγοντας στον Πολλάκη και πάλι που θα την σπρώξει με προβολή στην άδεια εστία και στα δίχτυα για το 1-1.
Με ισόπαλο το σκορ 1-1 θα πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια για τα πρώτα 45λεπτα.
Στο δεύτερο οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα τους ενός χεριού και συγκεκριμένα μια για κάθε ομάδα αφού το θέαμα είχε πέσει και οι ομάδες έδειχναν να ενδιαφέρονται να μη χάσουν.
Στο 66’ ωστόσο ο Πολλάκης με ωραία αλλαγή παιχνιδιού από δεξιά στα αριστερά θα βρει τον Κόμητα στην μεγάλη περιοχή αυτός θα αποφύγει το μαρκάρισμα του Κρούτη και μόνος απέναντι στον Τσιαουσντέλιο θα πιάσει ένα δυνατό σουτ που θα στείλει την μπάλα να περάσει ψηλά άουτ πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.
Τέλος οι «κιτρινόμαυροι» στο 86’ με τον Εμιλιάνο ύστερα από ωραία ενέργεια να φέρνει την μπάλα στο αριστερό λίγο έξω από την περιοχή αποφεύγοντας συγχρόνως τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά το σουτ που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αγκούσι.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Δ. Ματιάτο.     
Οι συνθέσεις
Α.Ο.Κ.Ι.: (Σπ. Παπαδάτος), Αγκούσι, Πολλάτος Διον., Κλειτογιάννης, Αρμάντο, Κοσμάτος, Λυκούδης, Κόμητας Γ., Λογκόνη (70’ Βουκελάτος), Καλλιβωκάς, Πολλάκης (84’ Χάνος), Παπαναστασάτος Κ.
Α.Ε.Κ.:
 (Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Μήλας, Δρόσος (64’ Κρούτι), Φωκάς, Ζαμπαύτης, Εμιλιάνο, Μπαζάρογλου, Κορσιάνος (58’ Κόμητας Σπ.), Κουμαριώτης, Χασάι, Λαμπρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου