Τρίτη, Απριλίου 7

Η απάντηση της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. στην καταγγελία του κ. Θ. Καββαδία


Αγαπητέ κ. Καββαδία,
Λάβαμε το email σας και παρά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το ποιος ακριβώς είστε μια και καθημερινά λαμβάνουμε πλήθος ανωνύμων καταγγελιών, θα θέλαμε να απαντήσουμε για να μπορέσετε και εσείς να διαμορφώσετε άποψη αλλά και να είμαστε ξεκάθαροι προς όλους τους εμπλεκόμενους στα παιδικά Πρωταθλήματα. 
Φυσικά και η νίκη και το πρωτάθλημα δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός σε αυτούς τους αγώνες. Φυσικά και στόχος είναι η εμπλοκή των παιδιών στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι με την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την γνωριμία, την κοινωνικότητα των παιδιών και το παιχνίδι με όλες τις έννοιες του όρου. Εμείς σαν ΕΠΣΚΙ είχαμε θεσμοθετήσει από την αρχή της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων στο νησί υποχρεωτική ταυτοπροσωπία για τις παιδικές ηλικίες. Αυτό όμως δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς και έτσι αναγκαστήκαμε στη συνέχεια και το αποσύραμε. Τα παιδικά πρωταθλήματα, τα υποχρεωτικά παιδικά πρωταθλήματα, συμπεριλαμβάνουν ποδοσφαιριστές γεννημένους σε δυο συνεχόμενες χρονιές. Έχοντας κατανοήσει ότι ο τόπος μας δεν μπορεί να σηκώσει περισσότερα πρωταθλήματα συζητήσαμε με την ΕΠΟ και μας επετράπη να προσθέσουμε και μια επιπλέον χρονιά για να μην αφήσουμε παιδιά που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο να είναι ανενεργά. Υπάρχουν βέβαια και απόψεις ότι θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και περισσότερες ηλικίες ποδοσφαιριστών και να αυτό μπορεί να γίνει αλλά όχι σε επίσημο πρωτάθλημα.
Τώρα, στους διαιτητές έχουν δοθεί σαφώς και γραπτές οδηγίες για να το προσέξουν το  θέμα που θέτετε αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα κυρίως διαιτητές που  μόλις αποφοιτούν από σχολή διαιτησίας προκειμένου να εκπαιδευτούν και με συμβολική αμοιβή. Έτσι οι παράγοντες των σωματείων είναι περισσότερο έμπειροι από αυτούς πολλές φορές με δεδομένο μάλιστα ότι δεν είναι δυνατόν οι διαιτητές να γνωρίζουν και όλα τα παιδιά των νησιών μας. Σε μας φτάνουν και άλλες καταγγελίες για το θέμα αυτό αλλά ή θα είναι ανώνυμες ή θα είναι  προφορικές.
Τι μπορεί να γίνει τώρα. Ούτε ένσταση χρειάζεται να κάνετε, η οποία θα ακολουθείται και από οικονομικές επιπτώσεις για τους τυχόν παραβάτες, ούτε τίποτε άλλο. Αρκεί ο αρχηγός της ομάδος που αναγνωρίζει στον αντίπαλο συμμετοχή παράνομου ποδοσφαιριστή, να ζητήσει ο ίδιος τον έλεγχο των παικτών της άλλης ομάδος από τον διαιτητή οπότε ο διαιτητής κάνοντας ταυτοπροσωπία, θα αποκλείσει του αγώνα τους παραβάτες ποδοσφαιριστές. Αυτή είναι και η δική μας συμβουλή για να αρχίσει επιτέλους να μπαίνει φραγμός σε εκείνους που κατά τ’ άλλα παρουσιάζονται τιμητές των πάντων, φυσικά εάν αυτά που λέτε είναι αληθινά.
Εμείς έχουμε δώσει τις συμβουλές – εντολές για το θέμα αυτό, ο ΚΑΠ ερασιτεχνών που μπορείτε να τον βρείτε ηλεκτρονικά στο site της ΕΠΣΚΙ, προβλέπει ποινές και επακόλουθα για τις παραβάτριες ομάδες και πάντως για τους παραβάτες υπάρχουν και νομικές συνέπειες πέραν των ποδοσφαιρικών.
Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση και θα θεωρήσουμε σημαντική την συμβολή σας εάν πραγματοποιήσετε αυτά τα οποία λέτε ότι προτίθεστε να πράξετε και εφόσον τα γεγονότα είναι όπως τα περιγράφετε.
Για την ΕΠΣΚΙ
Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας
Ε. Μαζαράκης                Γ. Κουράκος
Ας θυμηθούμε την επιστολή του κ. Θ. Καββαδία:
Προς ΕΠΣΚΙ
Καλή σας μέρα.
Θα ήθελα να αναφέρω και να δημοσιοποιήσω ένα γεγονός που έχει πέσει στην αντίληψη μου και που αφορά  τους αγώνες των Προπαίδων στο πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΕΠΣΚΙ.
Όπως και παλιότερα (τα τελευταία 5 χρόνια που παρακολουθώ λόγω του παιδιού μου) έτσι και τώρα στους αγώνες που γίνονται  μετέχουν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας από την επιτρεπόμενη, προφανώς  με δελτία άλλων.  
Σχετικά με αυτό θα ήθελα να εκφράσω τα εξής:
1.       Τα παιδιά και ειδικά αυτά στα χωριά γνωρίζονται μεταξύ τους οπότε γίνεται αντιληπτή η παράβαση. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι. Όπως επίσης και ότι οι ΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ηλικίες είναι παιδιά που γεννηθήκαν 2003,  2004, 2005
2.       Το γεγονός αυτό καθιστά αναξιόπιστο κάθε θεσμό και θεσμικό όργανο που εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία.
3.       Το να προσπαθείς να κλέψεις τη νίκη από μια ομάδα παιδιών Δημοτικού αφ’ ενός είναι άνανδρο αλλά και αντίθετο με τον κύριο σκοπό του αθλητισμού που είναι η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθε  που προσπαθούν μερικοί να διδάξουν.
4.       Το παράδειγμα που δίνεται στα παιδιά ότι  μπορείς να νικήσεις και με αθέμιτα μέσα είναι  ανεπίτρεπτο και οι προπονητές  που το εφαρμόζουν πρέπει να εξοστρακιστούν δια παντός από το χώρο του αθλητισμού διότι αποτελούν καρκίνωμα.
5.       Σε περίπτωση που ένα από αυτά τα μεγαλύτερα παιδιά τραυματιστεί και χρειαστεί να διακομιστεί στο Νοσοκομείο με δελτίο που δεν  τους ανήκει οι υπεύθυνοι της ομάδας του θα είναι υπόλογοι στο Νόμο. Στη δε περίπτωση που τραυματίσουν ένα από τα μικρότερα παιδιά ενώ συμμετέχουν παράνομα, τότε εμείς οι γονείς επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας. 
6.       Αν αντιληφτώ ξανά τέτοιο φαινόμενο εκτός της ένστασης θα ζητήσω και ταυτοπροσωπία των παικτών από τους διαιτητές πριν τον αγώνα.
7.       Αν μερικές ομάδες δεν το κάνουν για να νικήσουν αλλά για να συμπληρώσουν την ενδεκάδα πάλι είναι υπόλογες.  Και είναι άδικο για άλλες ομάδες σαν τα Ομαλά που ενώ δεν συμπληρώνουν ενδεκάδα  παρόλα αυτά κατεβαίνουν να παίξουν και η προσπάθεια τους αν μη τι άλλο είναι αξιέπαινη.
8.       Τέλος, τι νόημα έχει να διεξάγεται ένα παιχνίδι με όλους τους κανόνες και κανονικούς διαιτητές όταν οι ομάδες δεν τηρούν τους κανονισμούς συμμετοχής;
Ελπίζω οι διοργανώτρια αρχή να δώσει τις ανάλογες οδηγίες και στο μέλλον να μην επαναληφθεί. Θεωρώ ότι σε αυτές τις ηλικίες ο πρωταθλητισμός ΔΕΝ είναι αυτοσκοπός αλλά η κατάληξη μιας υγιούς και σωστής προσπάθειας στο πλαίσιο της σωστής παιδείας που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας.  
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Καββαδίας Θέμης
Γονέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου