Κυριακή, Ιανουαρίου 24

Επιστροφή στην 3η θέση ο Παλληξουριακός με νίκη 1-0 την Σάμη


Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  1-0
                                      
Μετά από πολύ καιρό εκτός 4αδας οι Σαμικοί
Στο Άγιο Αντώνη σήμερα το απόγευμα, σε ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι, στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Παλληξουριακός επανήλθε στις νίκες, επικρατώντας της Σάμης με σκορ 1-0.
Οι γηπεδούχοι, ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν την κατοχή αλλά δεν ήταν καθόλου ουσιαστικοί με αποτέλεσμα η ανασφάλεια το ενός γκολ να βαραίνει τις προσπάθειες τους παίρνοντας τελικά μια αγχωτική νίκη που τους έφερε και πάλι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας. Τον ρόλο του φυσικά σε αυτό το 1-0 έπαιξε και ο Κ. Μωραίτης με τις πολλές αποκρούσεις του, ανεξάρτητα αν έχει κάποια ευθύνη σε αυτό που δέχθηκε!
Οι φιλοξενούμενοι σε ένα σημαντικό παιχνίδι για την πορεία τους, δεν ήταν η γνωστή ομάδα, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν φάσεις και τελικά μετά από πολύ καιρό να βρίσκονται εκτός 4αδας.
Φάσεις και γκολ
Οι «ερυθρόλευκοι», υπό το βάρος μιας νέας ήττας, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα στο 8’ να έχουν μια καλή ευκαιρία να προηγηθούν, όταν το σουτ του Μαρινάκη, από τα όρια της περιοχής, καταλήγει λίγο άουτ από την εστία των Σαμικών.
Μια λάθος εκτίμηση στην προσπάθεια του Κ. Μωραίτη, στο 12’ θα φέρει το 1-0 για τους γηπεδούχους, με τον Κόμητα να πλασάρει από κοντά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Μωραίτης θα πραγματοποιήσει μια πολύ καλή απόκρουση στο 14’ σε σουτ του Μαρινάκη από καλή θέση.
Σουτ του Ζάβαλη στο 16’ η μπάλα αφού κοντράρει στα σώματα των αμυντικών καταλήγει κόρνερ.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 17’ όταν στην κεφαλιά του Βολνίσκι, η μπάλα αποκρούεται πάνω στην γραμμή από τους αμυντικούς της Σάμης.
Στο 19’ ο Κόμητας θα κάνει το σουτ αλλά ο Μωραίτης αποκρούει.
Ο Χασάι στο 25’ με πολύ έξυπνη κάθετη πάσα, θα βρει σε θέση βολής τον Λούλουδα, με το σουτ του τελευταίου να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Πρώτη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα καρέ του Ceca στο 33’, όταν ο Α. Αμούργης θα πασάρει στον Γιαννάτο, εντός περιοχής, όμως το πλασέ του νεαρού ποδοσφαιριστή της Σάμης φεύγει λίγο άουτ.
Διπλή ευκαιρία θα χαθεί για τους γηπεδούχους στο 38’ αφού τα διαδοχικά σουτ των Μαρινάκη – Ζάβαλη δεν θα βρουν στόχο.
Στο 42΄ο Μωραίτης με διπλή προσπάθεια «καθαρίζει» στο σουτ του Χασάι λίγο μέσα από την περιοχή.
Λίγο πριν τη λήξη του α’ ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν ένα γκολ, όταν ο Κοσμάτος θα βγει στην αντεπίθεση και θα πλασάρει τον Ceca, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του. Ένα γκολ το οποίο ποτέ δεν θα μετρήσει αφού τελικά θα ακυρωθεί, μέσω έντονων διαμαρτυριών, σαν οφσάιντ με υπόδειξη του βοηθού.
Έτσι η λήξη του α’ ημιχρόνου θα βρει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με αυτό το ρευστό 1-0.
Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να δημιουργούν ευκαιρίες αλλά είχαν μπροστά τους, εκτός των άλλων και έναν πολύ καλό Κ. Μωραίτη.
Στο 52’ και 55’ θα έχουμε δυο επικίνδυνα σουτ των Μαρινάκη-Μαυροειδή. Το πρώτο αποκρούεται από τον τερματοφύλακα της Σάμης και το δεύτερο φεύγει λίγο άουτ.
Ο Κ. Μωραίτης στο 60’ θα πει όχι στο σουτ του Κόμητα, μετά την πάσα του Χασάι.
Την ίδια τύχη θα έχει το επίσης σουτ του Χασάι αυτή την φορά στο 69’.
Μετά την ωραία συνεργασία Μαρινάκη-Κόμητα, ο δεύτερος θα πασάρει στον Λούλουδα κοντά στο πέναλτι, αλλά το πλασέ του τελευταίου, στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων.

Δυο κόρνερ θα αποφέρουν τα διαδοχικά σουτ του Χασάι στο 83’ και 86’ αντίστοιχα, αφού η μπάλα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών.
Τέλος στο 89’ ο Κόμητας δεν εκμεταλλεύεται το αμυντικό λάθος της Σάμης και στο τετ α τετ του με τον Κ. Μωραίτη, θα νικηθεί από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
Διαιτητής ο κ. Ε. Στάθης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Χρ. Αβάζαρο.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός: (Γ. Θωμάς), Ceca, Αντωνάτος, Βολνίσκι, Μαρκάτος Σωκ., Μαυροειδής, Λούλουδας, Ζερβός, Κόμητας, Ζάβαλης (90’ Μπράτι), Χασάι, Μαρινάκης (75’ Τοζάι).
Σάμη: (Κώστας Βιτωράτος), Μωραΐτης Κ., Ποταμιάνος (79’ Καλλιβωκάς), Καππάτος (71’ Μινέτος), Βιτωράτος, Κοσμάτος, Μωραΐτης Ν. (46’ Μπεκατώρος), Αμούργης Αρ., Νικολοβιένης, Γιαννάτος, Περιβολάρης, Αμούργης Ι.
Φώτο








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου