Τετάρτη, Ιανουαρίου 20

Στους "4" της διοργάνωσης ο Παγκέ 4-1 τον Παλληξουριακό


ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  4-1
                                 
Ένας πολύ καλός Παγκεφαλληνιακός προηγήθηκε στο ημίχρονο 1-0 και καθάρισε σε 57' πετυχαίνοντας το 4-0 και την μαζί την πρόκριση στους "4"
Ένας πολύ ουσιαστικός και καλός, όποτε χρειάστηκε Παγκεφαλληνιακός, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, στον επαναληπτικό αγώνα του τοπικού κυπέλλου και τη ρεβάνς του 0-0 του Αγίου Αντωνίου πήρε πανάξια και καθαρή νίκη-πρόκριση απέναντι σε έναν Παλληξουριακό που δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που θαυμάσαμε το περασμένο Σάββατο με αντίπαλο την Α.Ε.Κ. για το πρωτάθλημα.
Οι γηπεδούχοι με παρακαταθήκη το 0-0 του πρώτου αγώνα και με προϋπόθεση το ψάξιμο ενός γρήγορου γκολ, που θα τους έχριζε φαβορί για την πρόκριση, μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την πρωτοβουλία και περισσότερο κατοχή μπάλας, με αποτέλεσμα να κάνουν κάποιες ευκαιρίες και να πετύχουν το 1-0 με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.
Το γκολ αυτό αφύπνισε τους φιλοξενούμενους που πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έδειχναν πλέον καλύτεροι.
Στο δεύτερο ημίχρονο  όμως το σκηνικό ήταν το ίδιο με την αρχή του ματς, μόνο που τώρα οι γηπεδούχοι πολύ πιο ουσιαστικοί, κατάφεραν μέσα σε 12’ να πετύχουν τρία τέρματα και από το επικίνδυνο 1-0 που δεν έδινε σιγουριά, έφτασαν στο 57’ στο πολύ άνετο και σίγουρο σκορ πρόκρισης όπως ήταν αυτό το 4-0. Το παιχνίδι είχε αναδείξει ήδη νικητή, είχε δώσει πρόκριση στους «4», με αποτέλεσμα το νέο «ξύπνημα» των φιλοξενούμενων, αλλά και το φυσιολογικό χαλάρωμα των γηπεδούχων, να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία. Απλά οι Ληξουριώτες, μείωσαν το σκορ σε 4-1 και μέχρι εκεί. Ένα σκορ ασφαλείας που έμεινε και τελικό, με τους «κυανόλευκους» του Αργοστολίου να παίρνουν το τρίτο από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης διατηρώντας το όνειρο ζωντανό και την παρουσία τους στην κληρωτίδα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.!
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν καλό, δυνατό και η νίκη-πρόκριση των γηπεδούχων δίκαιη και καθαρή.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 4’ ο Μοσχόπουλος για τους γηπεδούχους θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια αλλά με άσχημη τοποθέτηση, θα πιάσει ένα κακό σουτ που θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ από την εστία του Λουκέρη.
Στο 6’ μετά από το φάουλ του Κλειτογιάννη από δεξιά, ο Κατσιγιώργης θα πιάσει την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα θα φτάσει στον Κ. Παπαναστασάτο, ο οποίος με μια νέα κεφαλιά, από καλή θέση, θα την στείλει στα σώματα των αμυντικών που στη συνέχεια διώχνουν μακριά.
Νέα ευκαιρία για τον Παγκέ να προηγηθεί θα χαθεί στο 24’, όταν στο φάουλ από δεξιά (κάτι σαν κόρνερ) του Κλειτογιάννη, ο Κατσιγιώργης, στην «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενούμενων, αμαρκάριστος θα πιάσει την κεφαλιά αλλά και πάλι δεν θα ευστοχήσει, αφού η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Λουκέρη.
Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η ομάδα του Θ. Βουκελάτου θα πάρει «κεφάλι» στο σκορ και την πρόκριση αφού θα προηγηθεί 1-0.
Ο Κλειτογιάνης, που ήταν και πάλι από τους κορυφαίους του αγώνα, θα βγάλει έξυπνη σέντρα από αριστερά στο σημείο του πέναλτι, εκεί ο Μοσχόπουλος, αν και πιεζόμενος από τον Μαυροειδή, θα πλασάρει εύστοχα τον Λουκέρη και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Από το σημείο αυτό και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ξεπερνούν πολύ σύντομα το σοκ του 1-0 και στο επόμενο λεπτό απειλούν με ένα μακρινό δυνατό σουτ του Λούλουδα που αναγκάζει τον Κομπορόζο να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.
Στο 38’ ο Μαυροειδής με ένα μακρινό φάουλ θέλει να αιφνιδιάσει τον Κομπορόζο, όμως ο νεαρός τερματοφύλακας του Παγκέ θα μπλοκάρει και πάλι με διπλή προσπάθεια την μπάλα.
Ο Μ. Βασιλάκης στο 39’ θα σώσει την ομάδα του από σίγουρη ισοφάριση, αφού με εξουδετερωμένο τον Κομπορόζο, διώχνει πάνω στην γραμμή το δυνατό σουτ του Κόμητα. Μια φάση που εν πολλοίς έκρινε και την μετέπειτα εξέλιξη του αγώνα, αφού αν ισοφάριζαν οι «ερυθρόλευκοι» ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
Με τον Πάγκε να κρατάει στα χέρια του το τρίτο από τα τέσσερα εισιτήρια της πρόκρισης στους «4» του τοπικού κυπέλλου με αυτό το 1-0, θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη και για 15’ οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και έκαναν ότι ήθελαν, όντας ουσιαστικοί και σοβαροί.
Έτσι το γρήγορο 2-0, έδωσε επιπλέον σιγουριά και έβαλε στέρεες πλέον βάσεις πρόκρισης. Ήταν το 48’ όταν ο Ντεντλάλα αλλάζει δεξιά την μπάλα με τον Σπανό που θα σεντράρει στην περιοχή, εκεί οι αμυντικοί απομακρύνουν και στην επαναφορά της μπάλας κάτοχος γίνεται και πάλι ο ίδιος ποδοσφαιριστής που με το κεφάλι βγάζει τον Κατσιγιώργη, λίγο έξω από την μικρή περιοχή απέναντι από τον Λουκέρη  και τον τελευταίο με ωραίο πλασέ να την στέλνει στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στον πάγκο των γηπεδούχων.
Και πριν προλάβουν να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί από το δεύτερο γκολ, θα έρθει στο 50’ το 3-0 που ουσιαστικά βάζει τέλος στα όποια όνειρα των φιλοξενούμενων για ανατροπή. Ο Κλειτογιάννης εκτελεί το κόρνερ από δεξιά χαμηλά στο πρώτο δοκάρι, εκεί ο Τούρλας προσποιείται και αφήνει την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, με αποτέλεσμα να ξεγελάσει τον Λουκέρη και η μπάλα να καταλήξει απ’ ευθείας στα δίχτυα του.
Πλήρης ο αιφνιδιασμός των γηπεδούχων που στο 57’ θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να αυξήσουν την διαφορά, όταν ο Αντωνίου από πολύ κοντά, μετά το κόρνερ του Κλειτογιάννη από δεξιά και την προσωρινή απόκρουση του Λουκέρη, θα αστοχήσει στην κεφαλιά με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Παλληξουριακού.
Όμως στο 57’ το 4-0 θα είναι γεγονός με την προβολή του Ντεντλάλα στο πρώτο δοκάρι μετά την σέντρα από δεξιά του Σπανού να στέλνει την μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι δείχνουν να επαναπαύονται στο ευρύ 4-0 με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ανεβάσουν ρυθμό και να πιέσουν ώστε να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται.
Στο 67’ απλά κατάφεραν να πετύχουν το 4-1 και να μειώσουν το σκορ με κεφαλιά του Αντωνάτου στο δεύτερο δοκάρι μετά το κόρνερ από αριστερά του Ζερβού.
Ο Κομπορόζος στο 75’ θα αποκρούσει μετά τις κόντρες την κεφαλιά του Χασάι, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ζερβού από αριστερά και πλάγια της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 90+3’, με τον Μούκα να σεντράρει από δεξιά και τον Κορσιάνο από το ύψος του πέναλτι να πιάνει το σουτ και την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Λουκέρη.
Η Λήξη του αγώνα, από τον πολύ καλό διαιτητή του σημερινού αγώνα Ι. Καπογιαννόπουλο, θα βρει τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια μεγάλη πρόκριση και του φιλοξενούμενους αρκετά προβληματισμένους μετά την δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Χρ. Αβάζαρο.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός:(Θ. Βουκελάτος), Κομπορόζος, Βασιλάκης, Κλειτογιάννης, Κ. Παπαναστασάτος, Αντωνίου, Ν. Παπαναστασάτος, Μοσχόπουλος (82′ Μούκα), Σπανός, Ντεντλάλα (87′ Κορσιάνος), Τούρλας, Κατσιγιώργης (62′ Τριανταφυλλίδης).
Παλληξουριακός:(Γ. Θωμάς), Λουκέρης, Αντωνάτος, Βολνίσκι (40′ λ.τ. Αδηλίνης), Σωκ. Μαρκάτος, Μαυροειδής (46′ Σιμωτάς), Λούλουδας, Ζερβός, Κόμητας, Ζάβαλης, Χασάι, Μαρινάκης (54′ Mbrati).
*************************
Η σειρά θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα ανάμεσα σε Εικοσιμία Διλινάτα την επόμενη Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο και εκεί θα δούμε ποια θα είναι η 4η ομάδα των ημιτελικών.
Σε λίγο ακολουθεί μεγάλο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου