Τρίτη, Μαρτίου 8

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου


Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Α'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας και πλέον έχουμε και επίσημα την τελική 4αδα με τον Παγκέ να κλείνει το τελευταίο "εισιτήριο" της μιας θέσης που υπολειπόταν.
Έτσι Εικοσιμία - Παλληξουριακός - Α.Ε. Κεφαλονιάς και Παγκεφαλληνιακός είναι έτοιμοι να βάλουν τα καλά τους, από το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο για να διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.!
Ο Πυλαριακός και με τη "βούλα" πλέον βρίσκεται στη Β' τοπική κατηγορία.
Η Εικοσιμία πρωταθλήτρια της κανονικής περιόδου... Με bonus +4 βαθμών στα playoffs
Οι πρωτοπόροι της Εικοσιμίας συνέχισαν εντυπωσιακά και αυτή την αγωνιστική με μια εκκωφαντική νίκη με σκορ 6-0 στις Κεραμειές, απέναντι στη δυνατή Πρόοδο Ιθάκης και πλέον τερμάτισαν στην πρώτη θέση της τελικής 4αδας. Έτσι θα πάνε στα playoffs με ένα δυνατό πλεονέκτημα όπως είναι αυτό που δίνει το bonus των +4 βαθμών!
Ο Παλληξουριακός, μετά τη νίκη του στο ίδιο γήπεδο, 2-0 τα Φωκάτα, κάτι που άλλωστε αναμενόταν, τερμάτισε στην δεύτερη θέση και πηγαίνει στα playoffs με ένα αρκετά καλό, βαθμολογικό bonus +2 βαθμούς.
Η κυπελλούχος Α.Ε. Κεφαλονιάς, πέρασε πολύ εύκολα από την Ιθάκη, επικρατώντας του Οδυσσέα με σκορ 6-0. Όμως αυτό δεν της έφτανε να καταφέρει το κάτι παραπάνω, από την κατάκτηση της 3η θέση της τελικής κατάταξης και θα συνεχίσει με +1 βαθμό στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Μια εξέλιξη που σίγουρα δεν ικανοποιεί διοίκηση, προπονητή αλλά και τους ίδιους τους "κιτρινόμαυρους" ποδοσφαιριστές που περιμένουν τα παιχνίδια για να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις!
Τελικά δεν έμεινε όνειρο η 4αδα για τον ιστορικό Παγκεφαλληνιακό, που πιστοποίησε τη συμμετοχή του σε αυτή, με μια σημαντική νίκη επί των Διλινάτων και σκορ 4-2. 
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου θα μπει στα playoffs με 0 βαθμούς, αλλά αυτό δεν τους αφήνει αδιάφορους στο να συνεχίσουν να χαίρονται αυτό το όμορφο ταξίδι. Αν οι υπόλοιπες ομάδες δεν την σεβαστούν σίγουρα θα κινδυνέψουν!
Τέλος, η Σάμη που νίκησε τον Πυλαριακό με σκορ 2-0 στα Φαρακλάτα, δεν κατάφερε να μπει στην τελική 4αδα και για αυτό υπεύθυνοι είναι μόνο η ίδια, που στην κυριολεξία "αυτοκτόνησαν"!
Ήταν ένα τοπικό ντέρμπι απογοήτευσης ένθεν και ένθεν. Οι Σαμικοί για την αποτυχία της συμμετοχής τους στα playoffs και οι Πυλαρινοί για τον υποβιβασμό τους στη Β' κατηγορία, μετά από δυο συνεχείς παρουσίες στην Α'!
Και τώρα τι να περιμένουμε στα playoffs; Εμείς πολλά. Κατ' αρχήν καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Και θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό. Πρέπει να ολοκληρωθεί, ένα ενδιαφέρον σε γενικές γραμμές πρωτάθλημα, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η διαιτησία να σταθεί στο ύψος της, κόβοντας το "καρπούζι" στη μέση, αλλά και οι ομάδες να τους εμπιστευθούν και να τους σεβαστούν. Τέλος πάντων ο καλύτερος ας το "σηκώσει".... Έτσι κι αλλιώς μια ομάδα θα είναι αυτή!!
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚ. - Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
0 - 6
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
6 - 0
3.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
0 - 2
4.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
2 - 0
5.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
2 - 4
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  0-6
Με νίκη ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας η κυπελλούχος Α.Ε. Κεφαλονιάς, επικρατώντας μέσα στο Βαθύ του τοπικού Οδυσσέα Ιθάκης με σκορ 6-0.
Μια νίκη όμως που δεν της έδωσε στην συνέχεια το κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση που τελικά κατατάχθηκε, αφού τόσο η Εικοσιμία, όσο και ο Παλληξουριακός συνέχισαν με νίκες, κερδίζοντας την 1η και την δεύτερη θέση αντίστοιχα, στην τελική κατάταξη.
Έτσι θα πάει στα playoffs ως τρίτη και με +1 βαθμό.
Σίγουρα μια θέση που δεν ήταν μέσα στους στόχους της ομάδας του Γ. Τόγια. Όμως η "κιτρινόμαυρη" ομάδα και την αξία αλλά και την ποιότητα έχει να ξεπεράσει αυτό το ντεζαβαντάζ και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τα κεκτημένα.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ  6-0
Τη νίκη που της εξασφάλισε την πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα στα playoffs, πήρε το πρωί του Σαββάτου, στις Κεραμειές η Εικοσιμία, με αντίπαλο την δυνατή Πρόοδο Ιθάκης. 
Η ομάδα από τη Λειβαθώ, νίκησε με σκορ 6-0 και πάει στα playoffs με το πλεονέκτημα των +4 βαθμών που της δίνει αυτή η θέση.
Οι γηπεδούχοι ήθελαν μόνο νίκη για να τελειώνουν με την πρωτιά απέναντι στους φιλοξενούμενους, που ήταν εντελώς αδιάφοροι βαθμολογικά. Σίγουρα περιμέναμε καλύτερη παρουσία από τους Θιακούς, όμως η Εικοσιμία γεμάτη πάθος και νιάτα, ήταν αυτή που από την αρχή κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε μπάλα, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργούσε φάσεις και τελικά πετυχαίνοντας έξι τέρματα, πήρε μια εύκολη όσο και σημαντική νίκη, που την έχρισε παράλληλα πρωταθλήτρια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας. Έτσι πηγαίνει στα playoffs με το bonus των +4 που χαρίζει αυτή η θέση.
 
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-2
Στον αγώνα που ακολούθησε το απόγευμα στις Κεραμειές ο Παλληξουριακός πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στα Φωκάτα με σκορ 2-0 και κατέλαβε και μαθηματικά πλέον την 2η θέση της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να πηγαίνει σταplayoffs με το bonus των +2 βαθμών που του δίνει η θέση.
Οι «ερυθρόλευκοι» του Ληξουριού, παρά τις πολλές και σημαντικές τους απουσίες παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατάφεραν και έφυγαν από την Λειβαθώ με το καλύτερο.
Ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι και η νίκη τους μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν δίκαιη και «καθαρή».
Οι γηπεδούχοι και αυτοί με πολλές και σημαντικές απουσίες, αλλά χωρίς άγχος και βαθμολογικά αδιάφοροι, πάλεψαν κυρίως αμυντικά, αφού επιθετικά δεν δημιούργησαν δύσκολες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Καραίσκου, για το καλύτερο, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την εντός έδρας ήττα στην τελευταία τους εμφάνιση για φέτος στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας.
 
Α.Ο ΣΑΜΗΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ  2-0
Με μια νίκη γοήτρου επί του Πυλαριακού, στο τοπικό ντέρμπι ολοκλήρωσε την φετινή του παρουσία στο πρωτάθλημα της Α΄ τοπικής κατηγορίας ο Α.Ο. Σάμης.
Μια νίκη χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού την ίδια ώρα στις Κεραμειές, ο Παγκεφαλληνιακός επικρατούσε των Διλινάτων και ήταν τελικά η 4η ομάδα, που εδώ και πολύ καιρό πάλευε με αυτήν του Μ. Τριανταφυλλίδη για να συμπληρώσει την τελική 4αδα των playoffs.
Είναι μεγάλη η απογοήτευση στους «κυανόλευκους», αφού μέχρι πριν από τρεις αγωνιστικές κρατούσαν στα χέρια τους το εισιτήριο της εισόδου και τελικά δυο συνεχόμενες ήττες έφεραν τα πάνω κάτω και τους έθεσαν οριστικά και τυπικά σήμερα εκτός στόχων!
Όσον αφορά το παιχνίδι και το τελικό αποτέλεσμα, που λίγη σημασία έχει, οι τυπικά γηπεδούχοι σε ένα μέτριο έως κακό παιχνίδι, επικράτησαν στο τέλος των αντιπάλων τους.
 
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  2-4
Όλη την εβδομάδα που πέρασε προπονητής, ποδοσφαιριστές και Διοίκηση ένα πράγμα είχαν στο νου τους. Νίκη επί των Διλινάτων την τελευταία αγωνιστική και συμμετοχή στην τελική 4αδα.
Μια νίκη που θα άλλαζε τα δεδομένα, εδώ και κάποιων αγωνιστικών που έδιναν την  ομάδα του Θ. Βουκελάτου να είναι σχεδόν εκτός στόχων πολύ νωρίς.
Έλα όμως που η πίστη είναι αυτή που σου δίνει δύναμη και με την ελπίδα να πεθαίνει τελευταία, πάλεψαν και κατάφεραν τελευταία (μάλλον προτελευταία - «Χ» με Α.Ε.Κ.) αγωνιστική, να φέρουν τα πάνω κάτω και να είναι η ομάδα, αντί της τότε σίγουρης Σάμης, σταplayoffs. Και εκεί, δεν ξέρουμε αν μπορεί να μπει "σφήνα" στους τρεις πρώτους, όμως την αναμένουμε να κάνει.... ζημιές!
Η πολυπόθητη λοιπόν νίκη, ήρθε το απόγευμα της Κυριακής στις Κεραμειές απέναντι στα αποδεκατισμένα Διλινάτα με σκορ 4-2!
Η τελική βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
18
40 - 12
44
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
18
38 - 04
43
3.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
18
49 - 10
41
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
16
42 - 20
31
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
18
28 - 15
30
6.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
18
24 - 32
18
7.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
18
18 - 29
17
8.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
18
21 - 57
15
9.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
18
21 - 51
13
10.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
18
09 - 60
05
* Οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα συνεχίσουν στα playoffs
*  Ο Α.Π.Σ. Πυλαριακός υποβιβάστηκε στη Β' κατηγορία
 
Η τελική κατάταξη των σκόρερ
(Οι 10 πρώτοι)
α/α
Ονοματ/νυμο ποδοσφαιριστή
Ομάδα
Γκολ
1.
ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
13
2.
ΑΜΟΥΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
11
3.
ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
10
4.
ΠΟΛΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
09
5.
ΤΟΥΡΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
09
6.
ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
08
7.
ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
08
8.
ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
07
9.
ΚΑΝΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
07
10.
ΚΛΕΙΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
07
* Ακολουθούν αρκετοί ποδοσφαιριστές με 7 γκολ ή λιγότερα
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(1η  playoffs)
α/α
Ομάδες
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρώτοι στις νίκες την τελευταία αγωνιστική οι φιλοξενούμενοι
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "2"
Πρωταθλήτρια ομάδα κανονικής περιόδου ο Α.Ο. Εικοσιμίας και πηγαίνει playoffs με bonus +4 βαθμών
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν δυο (2) και οι φιλοξενούμενοι τρεις (3). Την τελευταία αγωνιστική δεν είχαμε κάποια ισοπαλία.
Δεκαέξι (16), ένας (1) περισσότερος από την προηγούμενη, ήταν οι ποδοσφαιριστές που αυτή την αγωνιστική "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν άριστο, αφού δεν βγήκαν κόκκινες κάρτες στα 5 παιχνίδια της 18ης και τελευταίας αγωνιστικής. 
Επίσης, αυτό το διήμερο είχαμε συνολικά, 10 κίτρινες κάρτες 21 λιγότερες!!!!!!!!!!!!! από την προηγούμενη!! Οι περισσότερες, τρεις (3), στο παιχνίδι μεταξύ Εικοσιμίας - Προόδου Ιθάκης στις Κεραμειές με διαιτητή τον κ. Ε. Μενεγάτο. 
Ας μιλήσουμε με αριθμούς
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 5 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας για την 18η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
2 νίκες για τους γηπεδούχους, 3 για τους φιλοξενούμενους και καμία ισοπαλία!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους πέντε αγώνες της, ήταν πάρα πολύ καλή.
Σημειώθηκαν συνολικά 22 τέρματα, 2 περισσότερα από την προηγούμενη. 
Σκορ είχαμε και στα 5 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτά μεταξύ Οδυσσέα-Α.Ε.Κ., (0-6) στην Ιθάκη, Εικοσιμίας-Προόδου (6-0) στις Κεραμειές και Διλινάτα-Παγκεφαλληνιακός (2-4) επίσης  στις Κεραμειές συνολικά 6 ανά παιχνίδι.
Στα γκολ, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 10 έναντι 12 των φιλοξενούμενων. 
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 4,4 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα της Α.Ε.Κ. με 49 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα ο Παλληξουριακός με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα του Πυλαριακού με γκολ στο ενεργητικό του!
Χειρότερη άμυνα, του ουραγού Πυλαριακού με 60 τέρματα παθητικό.
Πολυνίκης ομάδα, ο Α.Ο. Εικοσιμίας που έχει πετύχει 14 νίκες, έναντι 13 του Παλληξουριακού σε 18 αγώνες.
Περισσότερες ισοπαλίες, τα Διλινάτα και η Α.Ε. Κεφαλονιάς με 5 στα 17 παιχνίδια.
Λιγότερες ήττες Α.Ε.Κ.-Παλληξουριακός με 1!
Λιγότερες ισοπαλίες Οδυσσέας 0.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 10.
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική ήταν άριστο, αφού δεν είχαμε κάρτες τέτοιου χρώματος στην αυλαία του πρωταθλήματος 205-2016.
Πρώτος στην κορυφή στην τελική κατάταξη του πίνακα των σκόρερ, του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, ο Ι. Βουκελάτος της Α.Ε. Κεφαλονιάς με 13 γκολ. Ακολουθούν στη δεύτερη θέση ο Ι. Αμούργης με 11 του Α.Ο. Σάμης και στην τρίτη ο Π. Κουτσουβέλης του Οδυσσέα Ιθάκης με 10.
Τα αξιοσημείωτα της 17ης αγωνιστικής
* Η είσοδος του Παγκέ στην τελική 4αδα σε βάρος της Σάμης, μετά τη νίκη του, 4-2 επί των Διλινάτων.
* Το κλείσιμο της περιόδου χωρίς ισοπαλία από τον Οδυσσέα. Η ομάδα της Βόρειας Ιθάκης ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της με 5 νίκες και 13 ήττες!!
* Η κατάκτηση της 1ης θέσης στον πίνακα των σκόρερ από τον Γιάννη Βουκελάτο της Α.Ε. Κεφαλονιάς.
* Η σπουδαία αμυντική γραμμή του Παλληξουριακού, που ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεχόμενη μόνο 4 γκολ σε 18 αγώνες!!
Τα + & Τα - 
Στα συν της εβδομάδας


 
* Στην επιστροφή στην ενεργό δράση, μετά από πολλούς μήνες, ενός από τα καλύτερα παιδιά, αλλά και τερματοφύλακα του τοπικού ποδοσφαίρου. 

Μιλάμε για τον Σ. Κουστουμπάρδη, που επέστρεψε στην ομάδα που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, την Εικοσιμία, και μάλιστα τιμής ένεκεν με το περιβραχιόνιο στο αριστερό του χέρι, ξεπερνώντας την ατυχία του σοβαρού τραυματισμού του. Μπορεί να μην χρειάστηκε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με αντίπαλο την Πρόοδο Ιθάκης,  αφού ήταν απλός θεατής, αλλά όπως και να το κάνουμε έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του, που τον περιμένουν να αναλάβει δράση στη συνέχεια και στα playoffs του πρωταθλήματος. Και για εμάς που ξέρουμε πολύ καλά τον Σπύρο, είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρει πολλά στα δύσκολα που ακολουθούν! 
* Στην ομάδα της Εικοσιμίας, η οποία παρότι δεν ήταν για πολλούς το φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, εν τούτοις βασιζόμενοι όλοι, στην ποιότητα, στην ομοιογένεια, αλλά και την αγάπη τους για αυτή, ανέτρεψαν τα προγνωστικά και τα κατάφεραν. Έτσι πάνε στα playoffs με ένα καλό +4 και πλέον, όλα είναι ανοικτά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!
* Στο "μικρό" ποδοσφαιριστή Γιώργο Κατσούρη ο οποίος πήρε το "βάπτισμα πυρός" κάνοντας το ντεμπούτο του στο παιχνίδι της ομάδας του Α.Ο. Διλινάτων απέναντι στο Παγκεφαλληνιακό και μάλιστα πετυχαίνοντας, ένα καταπληκτικό γκολ!! 
Ο μικρός φαίνεται ταλέντο και αναμένεται στη συνέχεια, αποκτώντας την ανάλογη εμπειρία, να δώσει μεγάλη βοήθεια στην ομάδα του.
Είναι αυτό που φωνάζουμε χρόνια τώρα από όποιο πόστο και αν βρισκόμαστε..... Δώστε την ευκαιρία στα νιάτα να παίξουν ποδόσφαιρο. Το μέλλον του ποδοσφαίρου μας, αλλά και των ίδιων των ομάδων, είναι αυτά τα παιδιά.
Στα πολύ όμορφα που μας επιφύλαξαν και συνέβησαν, την τελευταία αγωνιστική στα Διλινάτα. Εκτός της συμμετοχής του "μικρού" Γιώργου, είδαμε και άλλα. Είδαμε τον άλλον μικρό της ομάδας τον Φώτη Τζωρτζάτο με το περιβραχιόνιο στο αριστερό χέρι, σαν ένδειξη σεβασμού στα νιάτα της ομάδας αλλά και του ήθους του πιτσιρικά!!
Μα και τον Σάκη Αναλυτή σε θέση κεντρικού μέσου. Μια θέση που είχε να αγωνιστεί ο συγκεκριμένος, εξαιρετικός ποδοσφαιριστής εδώ και 17 χρόνια, που ήταν η θέση του και μάλιστα με το Νο 7!!! Λέει κάτι αυτό φίλε Σάκη;
* Στις πολύ καλές, αυτή την αγωνιστική, διαιτησίες σε όλα τα γήπεδα. Μια αγωνιστική που μπορεί να μην είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, εν τούτοις η ορθολογική χρήση της κίτρινης κάρτας και η απουσία της κόκκινης για "ψύλλου πήδημα" έδωσε ελπίδες για τα playoffs, εκεί που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να απονείμουν δικαιοσύνη. Εκεί που κρίνεται ένα ολόκληρο πρωτάθλημα και πρέπει να κοπεί το "καρπούζι" στη μέση!
Στα πλην της εβδομάδας
* Ούτε αυτή την αγωνιστική θα έχουμε πλην, όχι γιατί δεν υπάρχουν, ίσα - ίσα. Απλά μιας και τελείωσε ομαλά ένα αρκετά δύσκολο πρωτάθλημα ας πάμε στα playoffs χωρίς γκρίνιες και μουρμούρες και εκεί βλέπουμε. Μακάρι να μην μας απασχολήσουν αρνητικά και όλοι να χαρούμε όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο.
ΑΝΔΡΕΣ

Ήττα για τον ΑΣΚ στην Πάτρα από την Αγυιά
Την ήττα από την Αγυιά στην Πάτρα με 79-64, γνώρισε ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Α1 ΕΣΚΑ-Η.
Η ομάδα μας, ήταν καλή στην πρώτη περίοδο, καθώς στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και πήραν τα ηνία του αγώνα, φτάνοντας στην τελική επικράτηση.
Το πρωτάθλημα θα διακοπεί για 15 μέρες λόγω Καρναβαλιού. Ως εκ τούτου, ο ΑΣΚ θα υποδεχθεί σε 15 μέρες τον Προμηθέα στο Αργοστόλι.

Η βαθμολογία


Ομάδα




Β.




Ν-Η




Π.




1.
Ε.Α.Π. (2β.)

41

20-1

1522-1198

2.
Παναχαϊκή (1β.)

41

20-1

1482-1224

3.
Αχαγιά '82

38

17-4

1583-1373

4.
Ήφαιστος Αιγίου

35

14-7

1464-1414

5.
Αγυιά

33

12-9

1496-1446

6.
Αραχωβίτικα

32

11-10

1437-1443

7.
Νέοι Προμηθέα

30

9-12

1526-1538

8.
Νέοι Εσπέρου Α.Ο.Π.Α. (+1)

29

8-13

1352-1420

9.
Σφήκα (-1)

29

8-13

1384-1435

10.
Α.Σ. Κεφαλονιά

28

7-14

1320-1415

11.
Ολυμπιονίκης

27

6-15

1228-1378

12.
Ε.Α. Παραλίας (5β.)

26

5-16

1227-1446

13.
Κρήνη '97 (4β.)

26

5-16

1337-1495

14.
Προφήτης Ηλίας (3β.)

26

5-16

1285-1418

Η επόμενη αγωνιστική  (22η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
21/03/16
20:30
ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΟ - ΣΦΗΚΑ ΑΣ
21/03/16
21:00
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
Α.Σ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 
21/03/16
20:00
Ε.Α.Π
ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ
21/03/16
19:30
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ - ΠΑΟΚ Α - ΚΡΗΝΗ 97
21/03/16
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ - ΑΧΑΓΙΑ 82
21/03/16
21:15
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ - ΑΓΥΙΑΣ ΑΕ
20/03/16
15:00
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ
Ήττα του Ν.Ε.Ο.Λ. 74-58 στην Πάτρα από τον Αχαιό ''47

Ούτε αυτή την αγωνιστική τα κατάφερε ο Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου, αφού γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από τον Αχαιό "47 με το σκορ να γράφει 74-58!
Την επόμενη αγωνιστική θα πάρει το ματς χωρίς να ιδρώσει αφού αγωνίζεται με τον Πύργο "99 ο οποίος έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.
Η βαθμολογία

Ομάδα
Β.
Ν-Η
Π.
1.
Ολυμπιάδα
38
18-2
1348-1114
2.
Απολλωνιάδα (+4)
37
17-3
1312-1017
3.
Αίολος Αγυιάς (-4)
37
17-3
1315-1087
4.
Δύμη
34
14-6
1258-1143
5.
Αχαιός '47 (4β.)
33
12-9
1229-1177
6.
Παναχαϊκός (2β.)
31
11-9
1189-1083
7.
Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου
31
10-11
1423-1411
8.
Ζάκυνθος (5β.)
31
10-11
1183-1206
9.
Ε.Φ.Α. Αιγίου (4β.)
29
9-11
1164-1252
10.
Νίκη Προαστίου (3β.)
29
9-11
1234-1275
11.
Κρόνος Πατρών
28
7-14
1241-1331
12.
Υπερίων Αμαλιάδας
25
5-15
1069-1277
13.
Πατρέας
20
0-20
828-1258
14.
Πύργος '99 
18
3-12
865-1035
Η επόμενη αγωνιστική  (22η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
16/03/16
20:00
ΚΛ. ΓΛΑΥΚΟΥ
ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ - ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ
16/03/16
21:00
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ - ΝΙΚΗ ΑΣ
16/03/16
19:30
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΔΥΜΗΣ Α.Ο. - ΑΙΓΙΟΥ ΕΦΑ
12:30
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΠΥΡΓΟΣ 99
20/03/16
14:00
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΓΕ
16/03/16
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ  - ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
16/03/16
20:00
ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ - ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ
ΑΝΔΡΕΣ
Στ'...... αστέρια και 3Χ3 για τον Κεφαλληνιακό
Πετυχαίνοντας το 3Χ3 εκτός έδρας και στην Κάτω Αχαγιά, ο Κεφαλληνιακός επί της νεανικής ομάδας των Αστεριών, με σκορ 55-47, βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Γ2 κατηγορίας και φαίνεται ότι το μέλλον του ανήκει.
Η βαθμολογία

Ομάδα




Β.




Ν-Η




Π.
1.
Κεφαλληνιακός

6

3-0

135-68
2.
Διαγόρας Βραχνεΐκων

6

3-0

197-138
3.
Ήλιδα (3β. 2β.)

5

2-1

125-119
4.
Ίφιτος Πύργου (3β. 1β.)

5

2-1

143-141
5.
Γαστούνη (2β.)

5

2-1

141-137
6.
Φοίνικας Αγυιάς

4

1-2

160-151
7.
Αστέρια Αχαΐας

4

1-2

153-155
8.
Αχαϊκός

3

0-3

119-150
9.
Ολυμπιακός Πατρών

3

1-1

91-140
10.
Γαλαξίας Δεμενίκων

3

0-3

103-168
Η επόμενη αγωνιστική  (4η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
19/03/16
12:00
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΑΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 201 - ΑΧΑΙΚΟΣ
20/03/16
21:00
Π.Γ.Ε.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓΥΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΟ
20/03/16
16:00
ΠΥΡΓΟΥ - Γ.ΒΑ
ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΣ
19/03/16
20:30
ΔΗΜ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΔΕΜΕΝΙ - ΗΛΙΔΑ ΑΣ
21/03/16
19:00
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΟ ΒΡΑΧΝ. - ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου