Κυριακή, Ιανουαρίου 15

Με τεσσάρα στα Φωκάτα........ στην 2η θέση ο Παγκε

Σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο και ένα καλό στο δεύτερο, ο Παγκεφαλληνιακός, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, επικράτησε σχετικά εύκολα των Φωκάτων με σκορ 4-0 και πέρασε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α' κατηγορίας, «συγκάτοικος» των Διλινάτων ,που χθες στο ντέρμπι με τον Παλληξουριακό ηττήθηκαν στην έδρα τους με σκορ 1-0.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, ενώ στην επανάληψη το θέαμα ήταν καλύτερο, ιδιαίτερα από τους τυπικά φιλοξενούμενους.
Η Αργοστολιώτικη ομάδα ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε την υπεροχή και προσπάθησε να κυκλοφορήσει μπάλα, χωρίς αυτό να το καταφέρνει πάντα. Σίγουρα η νίκη της ήταν δίκαιη.
Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι, που παρατάχθηκαν με πάρα πολλές απουσίες, προσπάθησαν με σφικτή άμυνα να κρατήσουν μακριά από την εστία του Τσιαουσντέλιο τους επιθετικούς του Πάγκε και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο αν έρχονταν.
Αυτό το κατάφεραν μόνο για 45’. Στη συνέχεια η ανωτερότητα και η ποιότητα του αντιπάλου, ήταν το μυστικό των υπόλοιπων τριών τερμάτων με αποτέλεσμα να ηττηθούν τελικά με σκορ 0-4!
Φάσεις και γκολ
Στο α’ 45λεπτο οι φάσεις ήταν λιγοστές, μεταξύ τον οποίων και το πρώτο τέρμα των φιλοξενούμενων.
Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι θα έρθει 1’ πριν την συμπλήρωση του ημιώρου, όπου οι ομάδα του Θ. Βουκελάτου θα πάρει και το προβάδισμα στο σκορ.
Συγκεκριμένα, ο Βουκελάτος από δεξιά θα βγάλει παράλληλα την πάσα στην περιοχή, ο Ντεντλάλα υπό την πίεση του Πολυδωράτου δεν μπορεί να βρει μπάλα, αυτή θα καταλήξει στο αμαρκάριστο Τούρλα, που δεν έχει πρόβλημα να πλασάρει από κοντά και να την στείλει στα δίχτυα για το 0-1.
Η απάντηση των γηπεδούχων θα είναι άμεση με ένα καλό διαγώνιο σουτ του Αλεξάτου μέσα από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Ceca.
Ο Παγκέ θα μπορούσε να είχε ολοκληρώσει το πρώτο ημίχρονο προηγούμενος στο σκορ 0-2, όμως ο Πολυδωράτος στο 44’ με αυτοθυσία, θα διώξει την μπάλα στο πλασέ του Βουκελάτου πάνω από την γραμμή της εστίας του Τσιαουσντέλιο.
Έτσι, ένα κακό ως προς το θέαμα, πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ 0-1.
Στην επανάληψη και μόλις στο 47’ η τύχη θα παίξει ένα άσχημο παιχνίδι στον Τσιαουσντέλιο, ο οποίος στην προσπάθεια του να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι με βολέ θα γλιστρήσει, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στο Τούρλα, ο οποίος με μακρινό πλασέ θα την στείλει στην κενή εστία και στα δίχτυα για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα και το 0-2 της ομάδας του.
Οι «κυανόλευκοι» απαλλαγμένοι πλέον από το άγχος ανέβασαν στροφές και στο 56’ θα πετύχουν το 0-3, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη τους με κοντινό πλασέ του Ντεντλάλα στην έξυπνη κάθετη πάσα του Αρμάντο.
Άτυχοι θα σταθούν στο 66’ οι γηπεδούχοι, αφού το οριζόντιο δοκάρι θα σώσει τον Ceca από το 1-3 σε ένα τεχνικό μακρινό, ψηλοκρεμαστό σουτ του Κανάκη.
Στο 73' θα ακολουθήσει το 0-4. Ο Βουκελάτος ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια θα πιάσει το σουτ από την περιοχή, ο Τσιαουσντέλιο θα αποκρούσει προσωρινά και στην επαναφορά ο Τούρλας θα πετύχει το 0-4 για τον Παγκέ και το δικό του χατ τρικ!
Στο 75’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν την ευκαιρία να μειώσουν όταν στην αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων, ο Πολυδωράτος θα πιάσει το σουτ και ο Παπαδημητρόπουλος πάνω στην γραμμή θα αποκρούσει την μπάλα που θα πάρει ύψος με τον Κανάκη τελικά να κάνει το ανάποδο ψαλίδι, αλλά η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι.
Ένα δυνατό σουτ του Βουκελάτου, από τα όρια της περιοχής  στο 79’ θα αναγκάσει τον Τσιαουσντέλιο να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 84’, όταν ο Π. Τριανταφυλλίδης θα φύγει από δεξιά στην κόντρα, θα μπει περιοχή με τον Τσιαουσντέλιο να πραγματοποιεί έξοδο, εκεί θέλει να πασάρει στον Βουκελάτο, όμως ο Malshi τελευταία στιγμή του «κλέβει την μπουκιά από το στόμα» και διώχνει την μπάλα κόρνερ.
Με τη νίκη τους αυτή οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν βαθμολογικά και πλέον βρίσκονται συγκάτοικοι των Διλινάτων στην δεύτερη θέση.
Οι γηπεδούχοι με όλες αυτές τις απουσίες, σίγουρα δεν μπορούσαν να περιμένουν κάτι καλύτερο από αυτό το τελικό 0-4.
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Ε. Στάθη.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Τσιαουσντέλιο, Λιπιάτος (48’ Σουρβάνος), Malshi, Μάστορας, Πολυδωράτος, Τασιούλης, Τσιγαρίδας, Σελενίτσας, Κανάκης, Αραβαντινός, Αλεξάτος (58’ Δεστούνης).
Παγκ/κός:(Θ. Βουκελάτος), Bασιλάκης, Τριανταφυλλίδης Ε. (65’ Παγουλάτος), Παπαδημητρόπουλος, Τριανταφυλλίδης Π., Αρμάντο (68’ Κατσιγιώργης), Λαμπρόπουλος, Τούρλας, Ντεμτλάλα (59’ Καππάτος), Μπαζάρογλου, Βουκελάτος.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου