Κυριακή, Οκτωβρίου 29

Φωκάτα - Εικοσιμία 0-4!!.......Πολύ σκληρή για να "πεθάνει"


Σε ένα αρκετά καλό και δυνατό παιχνίδι στον επαναληπτικό του τοπικού κυπέλλου, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, η Εικοσιμία κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ του πρώτου αγώνα (0-2) και να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού μετά τη νίκη της επί των Φωκάτων με σκορ 4-0!
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν το γρήγορο γκολ που έψαχναν και πλέον με την ψυχολογία υπέρ τους, σημείωσαν ένα ακόμη το δεύτερο, ισοφαρίζοντας έτσι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και μάλιστα πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, να έχουν και σκορ πρόκρισης.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πάλι η Εικοσιμία είναι αυτή που πετυχαίνει και τέταρτο γκολ και σφραγίζει έτσι την υπόθεση πρόκριση.
Από την άλλη οι τυπικά γηπεδούχοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με αποτέλεσμα σε μια μέτρια μέρα, να χάσουν το αβαντάζ του πρώτου αγώνα και μαζί την είσοδο τους στη συνέχεια του θεσμού.
Όσες φάσεις και αν υπήρξαν στη συνέχεια δεν ήταν ικανές να αλλάξουν πλέον το αποτέλεσμα, που δεν ήταν άλλο από την πρόκριση της φιλοξενούμενης ομάδας, της Εικοσιμίας στον επόμενο γύρο και στους «8»!.
Φάσεις και γκολ
Στο 11’ ο Ντουκάι θα σταθεί άτυχος, αφού τραυματίζεται σε μια φάση με τον Γ. Μινέτο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον αγώνα και να αντικατασταθεί από τον Αποστόλου. Μια αποχώρηση που ίσως και να στοίχισε στην ομάδα του Δ. Γαρμπή στη συνέχεια και τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.
Η Εικοσιμία θα καταφέρει να πετύχει το γκολ που στόχευε στην αρχή και με την συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου. Γεγονός που έδωσε καλή ψυχολογία και πίστη για την ανατροπή του 0-2 του πρώτου αγώνα.
Ο Μπούσι εκτελεί το φάουλ από αριστερά, ο Κουμαριώτης εκμεταλλεύεται αμυντική αδράνεια γηπεδούχων - κόντρες και από κοντά πλασάρει στην εστία για το 0-1.
Στο 19’ ο Μπούσι με ωραία κάθετη πάσα θα βρει τον Αλ. Πολλάτο απέναντι από τον Μαρκαντωνάτο. Ο τελευταίος πλασάρει χλιαρά και χάνει μια σημαντική ευκαιρία, αφού ο Μαρκαντωνάτος αποκρούει πολύ εύκολα.
Από στημένο του Μπούσι θα έρθει και το 0-2 για τους φιλοξενούμενους (ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα). Συγκεκριμένα ο κεντρικός μέσος της ομάδας της Λειβαθούς, θα εκτελέσει το κόρνερ από αριστερά για τον Κ. Κουμαριώτη στο β’ δοκάρι, με τον τελευταίο να πιάνει μια δυνατή κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μαρκαντωνάτου μέσα σε αποθέωση.
Τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ο Αλ. Πολλάτος θα πετύχει γκολ και σκορ πρόκρισης 0-3 για την ομάδα του, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και πλασέ μέσα από την περιοχή.
Με αυτό το σκορ, οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα ολοκληρώσουν το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη και μάλιστα αρκετά γρήγορα, η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου θα πετύχει το 0-4, βάζοντας φραγμό στα όποια όνειρα των γηπεδούχων για ανατροπή και πρόκριση.
Συγκεκριμένα στο 47’  οι παίκτες της Εικοσιμίας θα κλέψουν την μπάλα στο χώρο του κέντρου που φτάνει στον Αλ. Πολλάτο, αυτός πιάνει ένα πολύ δυνατό μονοκόμματο, αριστερό σουτ που δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Μαρκαντωνάτο.
Στο 65’ μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, αν ο Μαρκαντωνάτος δεν έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Αλ. Πολλάτου, από το σημείο του πέναλτι, μετά την εξαιρετική σέντρα από δεξιά του Αντ. Κορσιάνου.
Οι γηπεδούχοι από την Λακήθρα στο 76’, θα χάσουν μια καλή ευκαιρία να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όταν στην κάθετη του Σελενίτσα, ο Γκέκας θα βρεθεί μόνος απέναντι από τον Μαρκαντωνάτο, όμως τελευταία στιγμή θα προλάβει ο Βασιλάκης και θα σώσει.
Ο Μινέτος στο 83’ με ωραία κάθετη πάσα θα βρει τον Μπούσι σε θέση βολής, όμως το σουτ του τελευταίου αποκρούεται δύσκολα από τον Μαρκαντωνάτο.
Στο 85’ ο Αντ. Κορσιάνος παραλίγο να πετύχει ένα ακόμη γκολ για την ομάδα του, όταν στην πάσα του Κουμαριώτη, θα τσιμπήσει την μπάλα και θα πιάσει το σουτ στην κίνηση από καλή θέση, μόνο που ο Μαρκαντωνάτος θα κάνει ακόμη μια εντυπωσιακή απόκρουση, διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
Έτσι με αυτό το 0-4 των «κυανόλευκων» της Λειβαθούς και τη μεγάλη ανατροπή στη σειρά, η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου θα είναι αυτή που θα περάσει στον επόμενο γύρο και στους «8» της διοργάνωσης!
Διαιτητής ο κ. Ι. Κώτσης με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Σπ. Χρηστάτο.
Διαιτητής ο κ. Ι. Κώτσης με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Σπ. Χρηστάτο.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Δ. Γαρμπής), Μαρκαντωνάτος, Κόμητας, Σελενίτσα, Μαρκάτος, Ντουκάι (11’ Αποστόλου), Αραβαντινός (46’ Τανουσάι), Λογκόνης, Γκίκας, Τοζάι, Φωκάς Β. (46’ Τριανταφυλλίδης), Παγουλάτος (70’ Τσιγαρίδας).
Εικοσιμίας:(Δ. Ζησιμάτος), Τσέτσα, Κουμαριώτης (85’ Στεφανάτος), Μινέτος, Φωκάς, Ζαμπαύτης, Αποστολάτος, Κορσιάνος, Μπούσι, Πολλάτος (64’ Σπυρόπουλος), Καπλάνη (76’ Βασιλάκης), Καμπανός.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου