Σάββατο, Νοεμβρίου 18

Δεν τα... Ζαλίζει η κορυφή...... Διλινάτα - Φωκάτα 0-1 στο ντέρμπι των πρωτοπόρων


Νικητής στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς, το ντέρμπι των πρωτοπόρων, αναδείχθηκε σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές ο Α.Ο. Φωκάτων, επικρατώντας των Διλινάτων με σκορ 1-0.
Έτσι η ομάδα της Λακήθρας με ένα εντυπωσιακό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα, το καλύτερο της ιστορίας του, με αυτό το 3Χ3 στρογκυλοκάθεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας και πλέον ο στόχος για μια θέση στην τελική 4αδα, αλλά και για το κάτι παραπάνω ολοένα γίνεται και πιο εφικτός!
Το ντέρμπι μπορεί να μην είχε ποιότητα και καλό ρυθμό, μιας και η παρουσία και των δυο ομάδων ήταν μέτρια, ιδιαίτερα στο α’ 45λεπτο, όμως είχε δύναμη, πολύ πάθος, μονομαχίες, κίτρινες κάρτες, διαμαρτυρίες, κάποιες καλές φάσεις, ένα χαμένο πέναλτι και ένα γκολ που έκρινε την τύχη του. Εικόνα που περιμέναμε και σε κάθε ντέρμπι είναι αναμενόμενη.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν πολύ νωρίς ένα γκολ, και να το διατηρήσουν έως το τέλος, τη στιγμή που στο δεύτερο ημίχρονο οι τυπικά γηπεδούχοι πίεσαν, είχαν την κατοχή και έψαχναν την ισοφάριση, την οποία δεν το δέχθηκαν, αλλά έχασαν και μεγάλη ευκαιρία στο πέναλτι του Αποστόλου να «κλειδώσουν» νωρίτερα μια μεγάλη νίκη.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 4’ οι εξέδρα και ο αγωνιστικός χώρος θα πάρουν «φωτιά» από την επιτυχία του 0-1 των Φωκάτων.
Ο Αδηλίνης θα πιάσει ένα μακρινό, όχι ιδιαίτερα δυνατό σουτ, και ενώ φαινόταν ότι η φάση θα τελείωνε με μια εύκολη απόκρουση του Λ. Καλαφάτη, η μπάλα θα σκάσει στο έδαφος θα αιφνιδιαστεί ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων και θα καταλήξει στα δίχτυα του.
Στο 11’ θα έχουμε την απάντηση των γηπεδούχων, όταν στην σέντρα του Διον. Τζωρτζάτου από δεξιά, ο Μαρκαντωνάτος δεν κάνει καλή εκτίμηση της φάσης, με αποτέλεσμα η μπάλα με την βοήθεια και του δοκαριού να καταλήξει κόρνερ.
Ο Ντεντλάλα στο 18’ από αριστερά με ένα παράξενο δεξί φαλτσαριστό σουτ θα στείλει την μπάλα να φύγει, λίγο άουτ από το αριστερό «Γ» του Μαρκαντωνάτου.
Ο Αποστόλου στο 29’ θα πιάσει το φαλτσαριστό σουτ, λίγο έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από την εστία του Καλαφάτη.
Στο 31’ ο Κ. Τζωρτζάτος θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή, με τον Κωττατή να μην προλαβαίνει με κεφαλιά να την στείλει στα δίχτυα, μιας και ήταν πιο δυνατή από όσο θα έπρεπε.
Τζωρτζάτος Χρ. – Βουκελάτος στο 32’ αλλάζουν την μπάλα σε εκτέλεση φάουλ, έξω από την περιοχή και αριστερά, με τον δεύτερο να κάνει το διαγώνιο σουτ και τον Μαρκαντωνάτο να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 43’ ο Αδηλίνης αμαρκάριστος στην περιοχή δεν βρίσκει καλά την μπάλα στην κεφαλιά που επιχειρεί, μετά το κόρνερ από δεξιά το Σαλαπάτα και στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.
Με τους φιλοξενούμενους να κρατούν το προβάδισμα θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό το αγώνα.
Στην επανάληψη ο Θ. Βουκελάτος θα ξεκινήσει με δυο αλλαγές, περνώντας στον αγώνα Βαγγελάτο-Δρόσο στις θέσεις των Κωττατή - Τζωρτζάτου Διον., με στόχο να δώσει περισσότερο δύναμη στην επίθεση του.
Έτσι τα Διλινάτα θα αναλάβουν την πρωτοβουλία, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ισοφαρίσουν, αφού το 0-1 είχε φέρει έναν εμφανή εκνευρισμό στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του και μάλιστα λίγο έλειψε να δεχθούν το 0-2 στο χαμένο πέναλτι του Αποστόλου.
Τα Φωκάτα σε αυτό το διάστημα με πολύ καλή και οργανωμένη άμυνα, όπου δέσποζαν οι δυο Ληξουριώτες κεντρικοί αμυντικοί του, Μαρκάτος – Αδηλίνης, χτύπαγε στις αντεπιθέσεις και όπως είπαμε μπορούσε να είχε πετύχει και το 0-2!
Στο 48’ Μαρκαντωνάτος – Αδηλίνης δεν συννενοούνται σωστά, η μπάλα στο  διώξιμο του δεύτερου, φτάνει στον Ντεντλάλα που αιφνιδιάζεται και κάνει  κακό σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια θα χαθεί για την ομάδα του Θ. Βουκελάτου στο 52’.
Ο Γ. Βουκελάτος θα σεντράρει από αριστερά στην περιοχή ο Ντεντλάλα θα πιάσει την κοντινή κεφαλιά και η μπάλα αποκρούεται, με τη βοήθεια του δοκαριού από τον Μαρκαντωνάτο. Στην επαναφορά της ο Βαγγελάτος θα κάνει το σουτ, όμως ο Μαρκάτος θα διώξει πάνω στην γραμμή.
Ένα δυνατό διαγώνιο σουτ του Βαγγελάτου και αφού η μπάλα βρει σε σώμα αμυντικού θα περάσει άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαρκαντωνάτου σε κόρνερ.
Φτάσαμε στο 77’ και τα Φωκάτα θα έχουν την ευκαιρία να πετύχουν το 0-2 με το πέναλτι που κέρδισε ο πολύ κινητικός Παπαδάτος, από ένα τράβηγμα στην περιοχή του Νεστερένκο.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Αποστόλου ο οποίος θα στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά θα αστοχήσει στο νέο σουτ που επιχειρεί, μιας και αποκρούει ο Καλαφάτης. Μια φάση που ο διαιτητής κ. Κιόσης έπρεπε να έχει σταματήσει, αφού υπάρχει παράβαση από τον εκτελεστή!
Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 90+1’ με τον νεαρό Λ. Καλαφάτη να κάνει το γύρισμα στο πρώτο δοκάρι και τον Αδηλίνη να διώχνει τελευταία στιγμή σωτήρια την μπάλα, λίγο πριν φτάσει στον Βαγγελάτο μόνο απέναντι στα δίχτυα για την ισοφάριση!
Στο υπόλοιπο διάστημα δεν είχαμε κάτι καλό και έτσι τα Φωκάτα πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη, παράλληλα με την πρωτιά τους στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας.
Απλά να σημειώσουμε ότι πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τελευταίων πλημμυρών.
Διαιτητής ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Ε. Σούλα.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Θ. Βουκελάτος), Καλαφάτης Ε. τ Γ., Τζωρτζάτος Φ. (68’ Καλαφάτης Ε. τ Δ.), Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δ., Νεστερένκο, Τζωρτζάτος Διον. (46’ Βαγγελάτος), Τζωρτζάτος Γ., Ντεντλάλα, Τζωρτζάτος Χρ. (85’ Αναλυτής Θ.), Βουκελάτος, Κωττατής (46’ Δρόσος).
Φωκάτα:(Δ. Γαρμπής), Μαρκαντωνάτος, Τανουσάι, Σελενίτσας, Αδηλίνης, Μαρκάτος, Λογκόνη (44’ λ.τ. Γεροκωνσταντής), Αποστόλου, Γκέκας, Σαλαπάτας (75’ Αραβαντινός) Παπαδάτος (90’ Τσιγαρίδας), Τριανταφυλλίδης (75’ Φωκάς).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου