Σάββατο, Φεβρουαρίου 16

Νικητής στο τοπικό ο Α.Ο Διλινάτα 1-0 την Εύγερο


Με την 9η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, επέστρεψαν μετά το ρεπό τους τα Διλινάτα, αφού επικράτησαν στο τοπικό ντέρμπι των Κεραμειών της Ευγέρου, με σκορ 1-0 και επανήλθαν στην κορυφή, μιας και ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός αγωνίζεται αύριο στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο τα Φωκάτα.
Έτσι, η ομάδα του Γ. Τόγια, για ακόμη μια αγωνιστική παρουσιάστηκε αρκετά καλή, διατηρώντας παράλληλα και το αήττητο της.
Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι, σε ένα αρκετά καλό ποιοτικά παιχνίδι, ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή μπάλας και η νίκη τους κρίνεται δίκαιη, έστω και με αυτό το αγχώδη 1-0!
Η Εύγερος προσπάθησε να πάρει κάτι από το παιχνίδι των Κεραμειών, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικό έδαφος στην πορεία της για την τελική 4αδα και τα playoffs του πρωταθλήματος, αφού έμεινε και πάλι πίσω κατά -5 βαθμούς από Σάμη και Πρόννους.
Φάσεις και γκολ
Στο 3΄ ο Ε. Καλαφάτης θα κερδίσει την μπάλα από το λάθος του Ν. Παπαναστασάτου λίγο έξω από την περιοχή, θα κάνει το σουτ και η μπάλα θα φύγει ψηλά άουτ.
Στο 18’ την ίδια τύχη θα έχει το σουτ του Αλεξάτου, μετά την πάσα από δεξιά του Χασάι.
Ο Διον. Τζωρτζάτος στο 22’ από τα όρια της περιοχής και αριστερά θα πιάσει ένα διαγώνιο σουτ που θα στείλει την  μπάλα άουτ, από το απέναντι δοκάρι του Πετεινάτου.
Ο Πετεινάτος στο 24’ θα βγει εκτός περιοχής και θα απομακρύνει την μπάλα με τα πόδια, αυτή θα κοντράρει στο σώμα του Ε. Καλαφάτη και θα περάσει σύριζα άουτ από την κενή εστία των γηπεδούχων.
Στο 41’ ο Χασάι από δεξιά θα βρει στην περιοχή τον Ε. καλαφάτη, αυτός θα τροφοδοτήσει τον Βουκελάτο, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και ο τελευταίος αστοχεί στο πλασέ, σπαταλώντας μαι σημαντική ευκαιρία για το προβάδισμα.
Με τους γηπεδούχους να έχουν τις ευκαιρίες και το 0-0 ως αποτέλεσμα θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη με τη συμπλήρωση των πρώτων 15’, τα Διλινάτα θα καταφέρουν να προηγηθούν 1-0.
Ο Βουκελάτος από δεξιά, θα βγάλει μια παράλληλη πάσα, η μπάλα θα περάσει από πολλά πόδια, για να καταλήξει στον επερχόμενο Κ. Τζωρτζάτο, ο οποίος με δυνατό σουτ θα την στείλει ψηλά στην εστία και τα δίχτυα των φιλοξενούμενων.
Στο 69’ ο Βουκελάτος, μετά το φάουλ του Διον. Τζωρτζάτου, θα κάνει το σουτ, όμως ο Πετεινάτος θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα στείλει την μπάλα κόρνερ.
Στη μοναδική μέχρι εκείνη την στιγμή καλή επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων, ο Papa θα κάνει το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, με την μπάλα να περνάει άουτ, λίγο έξω από το αριστερό «Γ» της εστίας του Ντερβισάι.
Στο 83’ οι Κ. Τζωρτζάτος – Ε. Καλαφάτης αλλάζουν την μπάλα μετά από κόρνερ, ο τελευταίος θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή, ο Χρ. Τζωρτζάτος θα πιάσει την κεφαλιά και ο Πετεινάτος με ωραία ενέργεια θα πετάξει την μπάλα κόρνερ, πάνω από την εστία του.
Μεγάλη ευκαιρία στο 85’ για τον Αλεξάτο και το 2-0, αφού ο επιθετικός των Διλινάτων πιεζόμενος από τον Ποιμενιδη, θα αστοχήσει στην κενή εστία, ενώ είχε αποφύγει και τον Πετεινάτο.
Στο 88’ οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων, θα χάσουν καλή ευκαιρία να «κλέψουν»  την ισοπαλία, με τον Στεφανιώτη από το ύψος της μικρής περιοχής να αστοχεί στο ψηλοκρεμαστό πλασέ και να στέλνει την μπάλα άουτ, μετά από την εκτέλεση φάουλ του Κλειτογιάννη και την κόντρα στους αμυντικούς των Διλινάτων.
Έτσι, τα Διλινάτα θα πάρουν το τοπικό και μαζί τρεις σημαντικούς βαθμούς που τους φέρνουν και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας, ισόβαθμα του Παλληξουριακού.
Από την άλλη, η Εύγερος μένει πλέον πολύ πίσω στην κούρσα για τη συμμετοχή της στην τελική 4αδα και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στη συνέχεια, αλλά και ένα συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων για να ανατρέψει την κατάσταση.
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Δ. Γάτσιο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Καλαφάτης Ε., Τζωρτζάτος Κ., Νεστερένκο, Τζωρτζάτος Διον., Λουκάτος (80’ λ.τ. Θεοτοκάτος), Χασάι, Χαραλαμπόγλου, Τζωρτζάτος Δημ. (Τζωρτζάτος Χρ.), Βουκελάτος (70’ Δρόσος), Αλεξάτος (85’ Τούρλας).
Εύγερος:(Χ. Παπαναστασάτος), Πετεινάτος, Καππάτος (55’ λ.τ. Ποιμενίδης), Κλειτογιάννης, Παπαναστασάτος Κ., Παπαναστασάτος Ν. (68’ Papa), Ψάλτης, Βαγγελάτος, Κοσμάς, Καραντινός (60 λ.τ. Λύτρας), Παπαναστασάτος Ε., Παπαναστασάτος Χρ. (75’ Στεφανιώτης).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου