Κυριακή, Φεβρουαρίου 17

Σημαντική νίκη ο Παλληξουριακός 1-3 στις Κεραμειές τα Φωκάτα


Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ξεπέρασε και το εμπόδιο των Φωκάτων ο Παλληξουριακός σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, επικρατώντας με σκορ 3-1.
Έτσι, η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου θα ξαναβρεθεί στην κορυφή, απολαμβάνοντας και πάλι την μοναξιά της, που έχασε μόνο για ένα 24ωρο!
Σε γενικές γραμμές ήταν ένα καλό παιχνίδι στο πρώτο μισό του και μέτριο στο δεύτερο και τους «ερυθρόλευκους» καλύτερους στο μεγαλύτερο διάστημα να παίρνουν την 10η φετινή τους νίκη, διατηρώντας παράλληλα και το αήττητο!
Οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν για το καλύτερο, όμως απέναντι σε έναν καλύτερο και πιο ποιοτικό αντίπαλο η εξέλιξη ήταν φυσιολογική και σίγουρα δεν αλλάζει το στόχο της ομάδας, έστω και αν πλέον βρίσκονται -4 βαθμούς από Σάμη – Πρόννους, που είναι οι δυο τελευταίες ομάδες στην τελική 4αδα, μετά Παλληξουριακό και Διλινάτα, που έχουν καβατζάρει τις δυο πρώτες θέσεις της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Φάσεις και γκολ
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, δυσκολεύοντας τα Φωκάτα να απειλήσουν και να πλησιάσουν στην περιοχή του Σκαμαντζούρα.
Στην αρχή του ματς (5') η πρώτη ευκαιρία.
Ο Μουρελάτου Χρ. θα βγει από τα αριστερά στην κόντρα, θα πασάρει συρτά διαγώνια στο πέναλτι για τον Ηλ. Αντωνάτο. Ο τελευταίος στρώνει στον Λυκούδη που σουτάρει λίγο πάνω από την εστία.
Δεύτερη καλή στιγμή στο παιχνίδι και πάλι με τον Λυκούδη στο 25, ο οποίος θα σουτάρει και πάλι από το ύψος της περιοχής με τον Αντωνίου όμως να αποκρούει.
Στο μεσοδιάστημα δεν υπήρχε κάποια καθαρή φάση, με τον Παλληξουριακό να κυκλοφορεί την μπάλα αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα των Φωκάτων.
Στο 35' πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από τον Λυκούδη που βρίσκει τον Τζιαρτζάνη στην πλάτη της άμυνας, στο σημείο της μικρής περιοχής και αυτός με δυνατή κεφαλιά θα την στείλει στο βάθος της αριστερής γωνίας του Αντωνίου για το 0-1.
Μετά από 5’ οι «ερυθρόλευκοι» θα φτάσουν στο 0-2 με άπιαστο σουτ του Λυκούδη από τα 30 μέτρα (ήταν όντως ένα φοβερό γκολ!). Αυτό το 0-2 θα είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 51’ Ο Ηλ. Αντωνάτος θα φύγει στην κόντρα από δεξιά, αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο φτάνοντας στην μικρή περιοχή σερβίρει έτοιμο γκολ στον Μουρελάτο Χαρ., ο οποίος στέλνει από πολύ κοντά την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Αντωνίου πετυχαίνοντας το 0-3 της ομάδας του.
Στο σημείο αυτό χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες από τον Παλληξουριακό με τους (Λαλάι, Αντωνάτο Η, Μπερναλή και Μουρελάτο Χαρ.).
Στο 68' οι γηπεδούχοι θα μειώσουν σε 1-3, αφού ο Σκαμαντζούρας, μετά από λάθος πασάρει την μπάλα στον Αδαμόπουλο, ο οποίος τον... τιμωρεί "κρεμώντας" τον με πολύ ωραίο σουτ.
Μετά το γκολ έγιναν αρκετές αλλαγές και έπεσε ο ρυθμός και η ποιότητα του αγώνα.
Με τη νίκη τους αυτή οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στον «θρόνο» τους, αντίθετα με τους γηπεδούχους που παραμένουν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ανοίγοντας όμως περισσότερο η «ψαλίδα» της διαφοράς στους -4 βαθμούς από Σάμη και Πρόννους.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Β. Παναγιωτόπουλο και την κα Ε. Μπακάκη.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Δ. Λιονάτος), Αντωνίου (65’ Λυκιαρδόπουλος), Πολλάτος (65’ Malshi), Αδαμόπουλος, Παλικισιάνος, Τζάκης, Φωκάς Χρ., Ζαμπαύτης, Αραβαντινός, Φωκάς Ε. (70’ Παγουλάτος), Τριανταφυλλίδης, Τζωρτζάτος (78’ Μπουγάς).
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας Γ., Μπερναλής, Αρμάντο (60’ Μαρκάτος Σπ.), Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σωκ., Αντωνάτος Ηλ. (73’ Καμινάρης), Μουρελάτος Χρ. (73’ Συριάτος), Μουρελάτος Χ.Σ., Τζιατζάνης, Lalaj (60’ Μπαλάσκας Π.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου