Σάββατο, Ιουλίου 6

Απόλυτα επιτυχημένο το ”Happiness Project”.... Έτρεξαν, κολύμπησαν, δάκρυσαν για το Ορφανοτροφείο "Ο Σωτήρ" (Δηλώσεις)

Ένα από τα ωραιότερα event, που έχει διοργανωθεί ποτέ στο νησί μας, το ”Happiness Project”, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σήμερα το πρωί, τόσο στην θάλασσα, όσο και στην στεριά.
Ένα όνειρο, της σπουδαίας αθλήτριας κολύμβησης μακρινών αποστάσεων, Διονυσίας Βαλλιανάτου, που πήρε σάρκα και οστά για καλό σκοπό και συγκεκριμένα για τον εορτασμό των 100 χρόνων συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς στα παιδιά, του Ορφανοτροφείου Κεφαλληνίας, «Ο Σωτήρ».

Φυσικά συμπαραστάτες της σε αυτό το όνειρο, ο δρομέας Νίκος Σιδηρόπουλος και οι σημαντικοί συναθλητές της,  τον Σπύρο Χρυσικόπουλο, κολυμβητή ultra αποστάσεων, που κατέχει και το ρεκόρ συνεχούς κολύμβησης σε πισίνα 100 χλμ, την Άννα Καλλιμάχου, κολυμβήτρια της μαραθώνιας κολύμβησης και  ιδρύτρια της RaceFinder.gr, την Έφη Γεωργαντή, κολυμβήτρια με πρωτιές σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης και τον Γιάννη Βαμβακίδη “Iron Man”, κολυμβητή, τον Γιώργο Ποταμιάνο ο οποίος με το κανό του παρακολούθησε τους κολυμβητές σε όλη την διαδρομή, αλλά και το Λιμενικό Σώμα που ήταν παρόν.
Αρχικά είχαμε τον καθιερωμένο χαιρετισμό από τον κ. πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κουνόπετρα» κ. Π. Ατσάρο και στη συνέχεια δόθηκε από τον ίδιο, πρώτα η εκκίνηση του αγώνα δρόμου, Ληξούρι – Αργοστόλι με τη συμμετοχή δέκα δρομέων.
Ο Νίκος Σιδηρόπουλος και η καταπληκτική του παρέα, καλύπτοντας μια δύσκολη διαδρομή 32 χιλ., παρά την υπερβολική θερμοκρασία που επικρατούσε, άφησαν τον Α. Λασκαράτο, βάζοντας πλώρη για τον θαλασσινό Νίκο Καββαδία!
Στη συνέχεια και μετά από δύο περίπου ώρες δόθηκε από τον μώλο, η εκκίνηση των 5 κολυμβητών που έπεσαν στο νερό προκειμένου να διανύσουν μια απόσταση 5,5 χιλ..
Μια διαδρομή την οποία παρακολουθήσαμε από κοντά, χάρις στην μεγάλη βοήθεια του πολιτευτή της Ν.Δ. στο νησί μας κ. Παύλου Παπαδάτου, ο οποίος μας με την χαρακτηριστική του ευγένεια μας μετέφερε με το σκάφος του, καλύπτοντας παράλληλα τους κολυμβητές.
Το θέαμα ήταν πρωτόγνωρο για εμάς, ενώ οι κολυμβητές μας έδειχναν να χαίρονται τις στιγμές και πολύ περισσότερο για τον σκοπό που πραγματοποιούταν αυτός ο αγώνας, αφού ήξεραν ότι στο τέλος αυτής της δύσκολης διαδρομής θα συναντούσαν, σίγουρα χαμογελαστά τα παιδιά τους ιδρύματος που περίμεναν στον τερματισμό.
Γύρω στις 11:30 είχαμε τους τερματισμούς, τόσο των δρομέων, όσο και των κολυμβητών στο άγαλμα του Νίκου Καββαδία στην περιοχή του Μέτελα, μέσα σε πολλά χειροκροτήματα και ευχαριστίες.
Στον χώρο του τερματισμού παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Δρακουλόγκωνας, ο Ν.Σ. κ. Ν. Βαλλιανάτος, ο πρόεδρος του Ν.Ο.Α. κ. Λ. Νιφοράτος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Χρ. Καμπανός, τα μέλη του Δ.Σ., με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Β. Ανευλάβη – Ζερβού, η οποία στη σύντομη ομιλία της ευχαρίστησε τους αθλητές που συμμετείχαν και τα παιδιά του ιδρύματος, όπου με το θερμό τους χειροκρότημα, ευχαρίστησαν τους αθλητές για την χαρά που τους έδωσαν.
Θέσεις δεν υπήρχαν, αφού ο σκοπός ήταν ιερός, χωρίς νικητές – ηττημένους και σε όσους τερμάτισαν, απενεμήθη αναμνηστικό μετάλλιο κατασκευασμένο από τα ίδια τα παιδιά.
Ειδικές πλακέτες δόθηκαν στους 5 αθλητές που συμμετείχαν στην κολύμβηση και στον Ν. Σιδηρόπουλο.
Τέλος θέλουμε να συγχαρούμε τους συμμετέχοντες κολυμβητές και δρομείς, ιδιαίτερα την συμπατριώτισσα μας Διονυσία Βαλλιανάτου, η οποία έδειχνε ικανοποιημένη και σίγουρα πολύ συγκινημένη από το αποτέλεσμα, για την δημιουργία μιας απίστευτης εκδήλωσης, η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπόλοιπους κολυμβητές που τίμησαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους την γιορτή των 100 ετών λειτουργίας του Ορφανοτροφείου, τους χορηγούς, αλλά και όσους συμμετείχαν και βοήθησαν αυτή την διοργάνωση.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και ο ΔΕΣΦΑ, που είναι πάντα κοντά στην Κεφαλονίτισσα κολυμβήτρια και την στηρίζει σε όλες της, τις προσπάθειες.
Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία του ομίλου της Διονυσίας, του Ν.Ο.Α., όπου οι μικροί αθλητές του με τα σκάφη τους συνόδεψαν του κολυμβητές μέχρι τον τερματισμό. 
Πραγματικά μια πολύ ωραία στιγμή.
Τέλος, το Sportsthea ευχαριστεί τον κ. Παύλο Παπαδάτο, για την βοήθεια του στο να καταγράψουμε τις προσπάθειες των κολυμβητών σε μια πρωτόγνωρη για εμάς εμπειρία μέσα από το ιδιωτικό σκάφος του!!
Νάστε πάντα καλά κ. Παύλο!!
Δηλώσεις Διονυσίας Βαλλιανάτου
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολική-μερική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τους σημερινούς αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου